Приготування браги для самогону з варення в домашніх умовах, і вживання без перегонки, можна здійснювати з якого завгодно сировини, головне, щоб цукристість фруктів, з яких зварений домашній
Особливості приготування: рецепт і технологія
Перше, що необхідно зробити, використовуючи даний рецепт в домашніх умовах, так це розрахувати кількість інгредієнтів, щоб приготувати самогон на варення. На 6 л домашнього джему необхідно взяти 30 л води. Дотримуючись пропорції 1 до 5, де на 1 л варення йде 5 л води, можна брати меншу кількість основної сировини. Також на 1 л варення йде 1 кг цукру і 50 г дріжджів. Перед додаванням цукру і дріжджів слід позбутися від сторонніх мікроорганізмів шляхом кип'ятіння джему. Після того, як варення прокипить, його слід остудити до 30°C для подальшого додавання дріжджів, які попередньо розводяться в теплій воді до пінистого стану. Цукор же найкраще додавати невеликими порціями, ретельно вимішуючи.
Якщо для того, щоб зробити самогон на варення в домашніх умовах, ви вибрали сировину, яке містить в собі великі шматочки плодів, наприклад яблучне, абрикосове або грушеве варення, то їх необхідно розтовкти будь-яким доступним способом: товкучкой або в блендері. Визначившись з інгредієнтами і розібравшись з пропорціями, можна сміливо приступати готувати самогон з варення.
Попередня підготовка
Перед тим, як готувати самогон з варення, необхідно заздалегідь підготувати все необхідне. Насамперед слід обзавестися стерильною і чистою ємністю на 40 л.у обрану, для самогону на варення, ємність необхідно налити підігріту воду (максимум до 30°з) і невеликими порціями додавати в неї цукор, розмішуючи до повного розчинення. Наступним кроком буде активація дріжджів. Процес цей
Приготування сусла
Брага відстоюється протягом 10 днів в теплому і темному місці, при цьому, щоб домогтися максимального результату, ємність з суслом можна укутати в ковдру або старе пальто, головне ? це дотримуватися температурного режиму, який не повинен перевищувати 30°С.основним критерієм хорошою браги є відсутність в ній цукру, в іншому випадку самогон на варення в домашніх умовах вийде неякісним або зовсім не вийде.
Спочатку процес бродіння відстежується неозброєним оком? сусло активно пузириться, але через кілька днів виділення газу зменшується або зовсім затихає. Дізнатися коли ж можна приступати до перегонки самогону з варення, можна шляхом звичайної дегустації. Спробувавши на смак можна визначити готовність браги. Якщо вміст має солодкий присмак і абсолютно відсутня гіркота, то брага не готова до того, щоб з неї робити самогон на варення. Крім дегустаційного методу, також можна наочно визначити готовність сусла до перегонки, за такими ознаками:
- Бульбашки не виділяються, і шипіння припиняється;
- Випав осад на дно;
- Освітлений відтінок браги;
- Запалений сірник, при піднесенні до сусла, продовжує Gorenje.
Перегонка браги в самогон
Після приготування сусла в домашніх умовах, можна приступати до перегону самогону на варення.
