До Східної Європи апельсин завезений в 1714 році. З тих пір він щільно займає передові позиції в кулінарії. Настоянки на апельсинах приємні на смак і запах. До того ж, будь-який напій з додаванням цитрусів, має гарний колір. Можна приготувати наливку, пунш, глінтвейн з додаванням апельсина, лимона, меду, кориці, кави. Важливими моментами в приготуванні є дотримання пропорцій і часу.
Рецепт настоянки спирту на апельсині з медом
Спосіб приготування такого напою досить простий, а ефект перевершує очікування. Для настоянки знадобиться:
- 2 шт. апельсинів середнього розміру;
- 150 г меду (краще липовий);
- Спирт, розведений до 45°C, 0,5 л (можна замінити горілкою);
- Чиста скляна 3-х літрова баночка і щільна кришка до неї.
Добре вимиті апельсини необхідно нарізати великими кубиками, не очищаючи, розміром 4 * 4 см.кісточки видалити, щоб не було гіркоти. У чисту, 1 л банку налити мед. Додати спирту таку кількість, щоб мед зник. Вимішати до повного розчинення. Перелити суміш у велику банку і додати апельсинову масу. Закупорити щільною кришкою, залишити на 6-7 днів. Протягом тижня пару раз струсити.
Відкрити банку, процідити. Відстояти добу. Настоянка вийде прозорою. При правильному приготуванні має приємну апельсинову гірчинку. Смакові відчуття настоянки покращаться, якщо перед подачею додати лід.
Приготування настоянки спирту на апельсинових кірках
Для того щоб приготувати напій дешевше, але не менш смачний можна використовувати апельсинову шкірку, цукор, спирт розведений, або горілку.
Необхідні компоненти:
- Цедра 2-х цитрусів;
- Спирт, розведений до 45 ° C, 0,5 л;
- Вода 350 мл (бажано фільтрована);
- Цукровий пісок 100-120 г.
У ємність для нагрівання засипати цукру і додати воду. Підігріти на повільному вогні, до повного розчинення помішуючи. У 1,5 л банку налити спиртову рідину, цукровий сироп, апельсинові кірки (промиті і зрізані без білої м'якоті). Ретельно закупорити і залишити на 6-8 днів в темному місці. Коли рідина придбає жовтий відтінок, пора все процідити. Також можна приготувати без цукрового сиропу, але з цукром. Тоді необхідно додати частину спирту в цукор і терпляче перемішати до повного розчинення. Ще варіант настоянки на любителя — без цукру абсолютно. Смак вийде гіркий, але в цьому і краса. Пити такий напій незвично приємно.
Апельсинова настоянка з корицею та кавою
Приготувати такий напій просто. Незвичайний смак сподобається навіть гурманам, до того ж в апельсинах, кориці і кави містяться корисні, для людини, речовини, що сприяють прискоренню обмінних процесів.
Склад:
- 150 г цукру;
- 15-20 зерен обсмаженої кави;
- 3-5 штук кориці;
- Спирт, розведений до 45 ° C, 0,5 л;
- Великий апельсинчик 1 шт.
Керівництво:
Наколоти неочищений фрукт до основи товстою голкою або дротом в 2-х місцях. Укласти в 1,5 л банку. Додати зерна кави і корицю. Окремо перемішати цукор з порцією спирту до повного розчинення. Все злити в загальний посудину. Щільно накрити кришкою. Залишити на 7 днів в темному місці. Процідити так, щоб рідина стала прозорою. Накрити і дати настоятися. Вийде настоянка нагадує лікер.
будь-яке домашнє червоне вино, розбавлене соком лимона або апельсина, придбає незвичайний відтінок
смаку, кольору і запаху.
Кавово-цитрусова настоянка «44»
Для приготування необхідно взяти:
- Кава зернова 44 шт.;
- 150 г рафінаду;
- Спирт, розведений до 45 ° C, 0,5 л;
- Лимон 1 шт.;
- Апельсин 1 шт.
Рецепт:
Лимон і апельсин наколоти. У кожному цитрусі зробити по 22 проколу. У отримані отвори вставити по зернятку кави (якщо просто засипати в банку, то вийде більш терпкий смак). Укласти в 1,5 банку. Цукор розчинити в частині спирту окремо. Зручніше взяти цукрову пудру, вона легше розчиниться. Помістити в банку. Накрити тугою кришкою і залишити на 44 дні. Раз в тиждень бажано струшувати. Така настоянка підійде не тільки для святкового столу, але і для просочення тортів.
Гірка настоянка з цитрусових (апельсина і лимона)
Для неї знадобиться:
- Спирт, розведений до 45 ° C, 1 л;
- 20 г імбиру;
- 3 шт. середніх апельсина;
- 100 г цукру;
- 1 шт.лимон.
Рецепт приготування:
Зняти цедру з лимона і апельсинів, тонко, не зачепивши білої м'якоті. Дрібно нарізати імбир, апельсинові і лимонні кірки і укласти в 2-х літрову ємність. Цукор ретельно перемішати з частиною спирту до повного розчинення. Скласти, накрити, прибрати в темне місце. Через тиждень процідити. Дати відстоятися пару годин і можна пити. Такий напій приємно додати в теплу каву з цукром. Можна приймати при застуді.
Настоянка з цедрою лимона, апельсинами і коньяком на спирту
Цей рецепт старовинний і готували його на великі свята. Необхідно підготувати:
- 1 кг цукру;
- Цедра десяти лимонів;
- Цедра трьох апельсинів;
- Плоди трьох апельсинів і десяти лимонів;
- 0,5 л розведеного спирту або горілки;
- 2 ст.л. коньяку.
Ретельно розтерти дерев'яною давилкой цедру апельсинів і лимонів. Плоди очистити від білої скоринки. Нарізати кружечками, видаляючи насіння. Нарізку укласти в глибоку скляний посуд, яку потім можна закрити. Додати цедру в цукрі, влити 10 склянок окропу. Коли вода охолоне, звернути увагу, наскільки розчинився цукор. Якщо не повністю, то перемішати. Туди ж відправити спирт і коньяк. Накрити кришкою і залишити в теплому місці на п'ять годин. Потім відфільтрувати. Настоянка готова. Гості будуть пити смачну настоянку із задоволенням.
Більше рецептів смачних настоянок на спирту →
Однак, як би не були хороші спиртні напої, у всьому слід знати міру.