Вишня на коньяку: рецепти смачного і цілющого алкогольного напою

Вишня на коньяку, виготовлена в домашніх умовах, відмінна альтернатива магазинному алкоголю. Адже якісні напої з градусом коштують дорого, а за дешеві підробки можна поплатитися здоров'ям.

Вишня на коньяке

Вишня – вітамінна ягода. Тому» на виході " у винороба виходить смачний, ароматний і корисний напій. Адже ягідки» віддають " коньяку всі корисні речовини. А тому напій має антисептичні, протизапальні, антибактеріальні властивості. У невеликих кількостях міцний вишневий алкоголь розганяє метаболізм і покращує апетит.

Характеристики напою

Вишня на коньяку – напій м'який, з оксамитовим смаком. Його міцність варіюється від 25 до 35°.

Міцність безпосередньо залежить від кількості підсолоджувача в складі настоянки. Чим його більше-тим вище вміст спирту.

За час настоювання коньяк вбирає і передає в кожному ковтку без спотворення смак і аромат вишневих ягід. Колір настойки-рубіновий.

Вибір і підготовка інгредієнтів для вишні на коньяку

Запорука хорошого домашнього алкоголю – якісні компоненти. Їх в класичній настоянці небагато, всього 3: ягоди вишні, коньяк і цукор.

До вибору вишневих ягід слід підійти ретельно. Адже це головна складова настойки.

  • Використовуються тільки стиглі, непорчені ягоди – некондиційні плоди здатні зіпсувати смак напою.
  • Допустимо брати як свіжі, так і заморожені, сушені або в'ялені ягоди.
  • Для настоянки підходить вишня будь-якого сорту. Але вибір рекомендується зупинити на солодких різновидах. Тоді знадобиться менше підсолоджувача.
  • З вишень найчастіше виймають кісточки.
  • Заморожені ягоди попередньо тримають в теплі. Утворився сік виливають в настоянку, якщо іншого не вказано в рецепті.
  • Щоб зробити в'ялені ягоди, необхідно просушити вишню без кісточок дня 3 на сонці або в духовці до повного випаровування вологи з ягід (приблизно 4 години при температурі 60°C).
  • При заміні свіжих ягід на сушені останніх беруть в 2 рази менше.
  • Допустимо використовувати коньяк домашнього виробництва. Однак алкоголь, витриманий на чорносливі або приготований з паленим цукром, а також різноманітними ароматичними добавками, не підійде.
  • Для виготовлення настойки вишня на коньяку використовують і звичайний магазинний алкогольний продукт.

Наполягають вишні на коньяку тільки в дерев'яній або скляному посуді.

Рецепти

Способів виготовлення алкогольного напою з вишні відомо чимало. Кожен з них вартий уваги. Новачкові краще починати з традиційного рецепта, з мінімумом компонентів.

Класичний рецепт вишні на коньяку

Вишня на коньяке
Вишня на коньяку за класичним рецептом

Перевага цього рецепту полягає в тому, що не потрібно виймати кісточки з ягід. Недолік-менший термін зберігання. Адже після закінчення часу з кісточок вишні виділяються отруйні речовини.

Склад:

  • 100 г цукрового піску;
  • 450 мл коньяку;
  • Півкіло вишень.

Технологія:

  1. Вишню ретельно промити під проточною водою. Видалити зіпсовані ягідки і плодоніжки.
  2. Наколоти зубочисткою в декількох місцях всі плоди.
  3. У скляну тару засипати підготовлені ягоди.
  4. Приєднати цукор.
  5. Влити алкоголь.
  6. Закрити тару вакуумною кришкою, відкачати повітря.
  7. Потім закатати банку металевою кришкою або ж накрити капроновою.
  8. Настоювати вишню 2 місяці в темному прохолодному місці.
  9. Кожні 2 дні збовтувати вміст ємності.
  10. Процідити наливку і розфасувати по пляшках.

Максимальний термін зберігання настойки – 12 місяців.

Настоянка з вишневими ягодами та листям

Вишня на коньяке
Наливка з листя і ягід вишні на коньяку

Листя в рецепті вишні на коньяку підсилюють аромат наливки і надають трохи терпкості смаку. А ось колір наливки не буде таким яскравим, адже в складі ягід зовсім небагато.

Склад:

  • 1 л коньяку;
  • 200 шт. вишневих листків;
  • 50 ягід;
  • 1,5 кг цукру;
  • 1 л води;
  • 1,5 ч.л. лимонної кислоти.

Технологія:

  1. Вимити вишні, вийняти кісточки з плодів.
  2. Промити листя.
  3. Покладіть листя і ягоди в каструлю. Налити воду і включити малий вогонь.
  4. Варити чверть години.
  5. Отриманий відвар процідити.
  6. Покласти цукровий пісок, лимонну кислоту в отриману рідину.
  7. Налити коньяк.
  8. Розфасувати наливку по скляних ємностей.
  9. У кожну пляшку або банку покласти по 2-3 листка вишні.
  10. Витримати 3 тижні.

Алкогольний напій можна зберігати в темному прохолодному місці до 5 років.

Старовинний рецепт із замороженої вишні

Вишня на коньяке
Наливка на коньяку із замороженої вишні

Апельсинова цедра, що входить в список продуктів цієї настоянки, покращує смаковий і ароматичний букет. До того ж в ній міститься великий перелік корисних речовин.

Склад:

  • 500 г морожених ягід без кісточки;
  • 1,5 л коньяку;
  • 2 ст. л. меду;
  • Цедра з 1 апельсина;
  • 1 паличка кориці;
  • 3 бутони гвоздики.

Технологія:

  1. Розморожені ягоди розчавити дерев'яною товкачем.
  2. Вишню і отриманий з неї сік вилити в банку.
  3. Додати в загальну тару гвоздику, мед, корицю і апельсинову цедру. Ретельно розмішати.
  4. Влити коньяк. Закрити кришкою і гарненько струсити.
  5. Наполягати наливку 1 місяць в прохолодному і темному місці. Ідеально підійде льох. Кожен день необхідно струшувати тару з настоєм.
  6. Через 30 днів пропустити наливку через марлю кілька разів. Перелити в скляні пляшки і залишити ще на пару місяців настоюватися.

Алкоголь протягом усього терміну зберігання зберігає рожево-червонуватий колір без помутніння. Осад не з'являється навіть через 3-4 роки зберігання.

Вишня на коньяку з лимоном і апельсиновою цедрою

Вишня на коньяке
настоянка з вишні з коньяком з додаванням лимона

За цим рецептом виходить солодка настоянка вишні на коньяку. Наливка ідеальна для створення коктейлів.

Склад:

  • 0,3 кг цукру;
  • 0,3 кг свіжих або заморожених вишень;
  • 0,4 л коньяку;
  • 1 ч. л. тертої свіжої апельсинової цедри;
  • Часточка лимона.

Технологія:

  1. Вишню перебрати, промити. Якщо використовується заморожена ягода, то її попередньо розморожують і використовують разом з соком, що утворився.
  2. Засипати підготовлені Вишеньки в банку. Присипати цукром.
  3. Додати цедру і лимон.
  4. Ємність закрити. Залишити на 24 години в теплі.
  5. Далі залити коньяк. Ретельно збовтати.
  6. Наполягати місяць в прохолодному затемненому місці.
  7. Через цей час, процідити кілька разів наливку. Розфасувати по пляшечках.

Не варто викидати ягоди з наливки. Їх можна використовувати в якості наповнювача для пирогів і булочок. Або для десертів на кшталт «П'яна вишня».

Як пити вишню на коньяку

Вишня на коньяке
настоянка вишня на коньяку домашнього виготовлення

Вишня на коньяку має м'який, оксамитовий смак. Подають напій перед їжею як аперитив, розливаючи в невисокі келихи тюльпаноподібної форми або фужери. Перед подачею наливку охолоджують.

Напій добре поєднується з фруктами та десертами. Часто вишню на коньяку використовують як один зі складових коктейлів на Ромі або вині.

Наливка володіє позитивними властивостями-тонізує, нормалізує тиск. При оздоровленні організму досить випивати 50 мл напою в день за 30 хвилин до їди.

Зберігається наливка не більше 5 років в погребі, якщо в рецепті не вказано інакше. Споживання алкоголю дітям, вагітним жінкам, а також людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, ЦНС заборонено.

Різноманітність рецептів вишні на коньяку в домашніх умовах дозволяє поекспериментувати і вибрати для себе найбільш вподобаний варіант. Технологія приготування дуже проста. Компоненти-доступні. При дотриманні алгоритму виробництва і виборі якісних продуктів вийде відмінний домашній алкоголь, здатний затьмарити навіть магазинні аналоги.