Батьківщиною імбирного пива прийнято вважати англійське графство Йоркшир, де воно було винайдено в середині XVIII століття. Згодом, цей варіант Елю, традиційний рецепт якого складається з води, імбирного кореня, цукру і соку лимона, поширився не тільки по всьому Об'єднаному Королівству, але і набув популярності в Сполучених Штатах і Канаді. Незважаючи на те, що в багатьох країнах цей напій відомий як імбирний лимонад, продукт, якщо його виготовляти за класичним способом, проходить процес бродіння і за технологією приготування більш близький до пива або класичної брагу.
Імбирне пиво, являє собою коричневу, солодку газовану рідину, що має сильний запах імбиру. Продукт вживається як в чистому вигляді, так і в якості одного з компонентів для алкогольного коктейлю із застосуванням джина, горілки або віскі. Імбирний ель може виготовлятися як по безалкогольному варіанту, так і за рецептом, який зробить його освіжаючою рідиною, що має в своєму складі алкоголь. В оригінальних рецептах виготовлення такого Елю, використовується корінь свіжого імбиру, лайм і тростинний цукор. Але практика кулінарії показує, що лайм можна замінити лимоном, а тростинний цукор, більш звичним цукровим піском.
Рецепт ? 1 ? безалкогольний і швидкий
Цей рецепт не тільки дозволяє приготувати напій швидко, але і зробити його безалкогольним. Таке пиво можуть пити діти, що знаходяться за кермом автомобіля дорослі і люди, яким спиртне протипоказано за станом здоров'я. Газована вода, яка знадобиться для того щоб зробити освіжаючий Ель за рецептом швидкого приготування, не повинна бути солодкою ? інакше додаткові смакові добавки в складі рідини, будуть перебивати оригінальний смак напою.
Для того щоб зробити пиво за таким рецептом знадобляться:
- Корінь імбиру, довжиною від 2 до 3 см;
- 60 г цукру;
- 1 лимон;
- 2-3 листя м'яти;
- 1 л газованої води.
Процедура виготовлення
- Подрібнений за допомогою терки імбирний корінь змішується з цукровим піском.
- В утворену суміш додається сік лимона. Отримана маса повинна бути перемішана.
- Утворену суміш заливають ?газованою водою? і дають настоятися 5? 10 хвилин.
- Напій проціджують, в нього додається м'ята і часточки лимона. Ель готовий.
Рецепт ? 2 ? із застосуванням дріжджів
Такий рецепт вважається традиційним. Пиво, яке буде зроблено за таким рецептом, буде містити в своєму складі невеликий відсоток алкоголю. Перед тим як приступити до виготовлення напою, крім продуктів, треба підготувати ще й міцні пляшки з щільними кришками ? напій ?грає? і може вибити пробку ненадійною посуду.
Складові частини:
- 250 г імбирного кореня;
- 2 лимони;
- 15 г сухих дріжджів;
- 400 г цукрового піску;
- 8-10 ?гвоздики? гвоздика;
- 3,5 л кип'яченої води.
Процедура приготування
- Порізаний на смужки імбирний корінь розминається в ступі (дуже дрібно ріжеться).
- Коли корінь подрібнений, його засипають цукром, до суміші додається цедра і вичавлений сік лимона.
- Отримана субстанція заливається гарячою водою і перемішується. Суміш повинна охолонути до 22 ? 24 гр.
- В утворений розчин вносяться підготовлені за інструкцією дріжджі, гвоздика і весь матеріал перемішується. Підготовлене сусло закривається і ставиться на ніч для бродіння.
- На наступний день, утворений продукт фільтрується і розливається в посуд з надійними пробками.Імбирний ель, який слід зберігати в темному і прохолодному місці, буде готовий через два дні.
Алкогольний рецепт
Для того щоб зробити імбирне пиво швидкого приготування знадобляться:
- 25 г імбирного кореня;
- 400 г цукрового піску;
- 150 мл білого вина;
- 4 л води;
- 15 г сухих дріжджів.
Спосіб приготування
- Тертий імбир змішується з цукровим піском і заливається вином.
- Отриманий розчин заливається гарячою водою. Суміш повинна буде охолонути до 30 гр.
- У підготовлений матеріал вносяться розведені дріжджі. Як тільки бродіння почнеться, брага переливається в ємність з встановленим гідравлічним затвором і ставиться для проходження процесу, який триватиме дві доби.
- Після закінчення двох днів, пиво фільтрується, розливається в пляшки, горлечко яких слід міцно закупорити і ставиться в холодильник.