рецепт імбирного пива

Батьківщиною імбирного пива прийнято вважати англійське графство Йоркшир, де воно було винайдено в середині XVIII століття. Згодом, цей варіант Елю, традиційний рецепт якого складається з води, імбирного кореня, цукру і соку лимона, поширився не тільки по всьому Об'єднаному Королівству, але і набув популярності в Сполучених Штатах і Канаді. Незважаючи на те, що в багатьох країнах цей напій відомий як імбирний лимонад, продукт, якщо його виготовляти за класичним способом, проходить процесhomemade-ginger-beer-refreshing-beverage-that-treats-upsets бродіння і за технологією приготування більш близький до пива або класичної брагу.

Імбирне пиво, являє собою коричневу, солодку газовану рідину, що має сильний запах імбиру. Продукт вживається як в чистому вигляді, так і в якості одного з компонентів для алкогольного коктейлю із застосуванням джина, горілки або віскі. Імбирний ель може виготовлятися як по безалкогольному варіанту, так і за рецептом, який зробить його освіжаючою рідиною, що має в своєму складі алкоголь. В оригінальних рецептах виготовлення такого Елю, використовується корінь свіжого імбиру, лайм і тростинний цукор. Але практика кулінарії показує, що лайм можна замінити лимоном, а тростинний цукор, більш звичним цукровим піском.

Рецепт ? 1 ? безалкогольний і швидкий

Цей рецепт не тільки дозволяє приготувати напій швидко, але і зробити його безалкогольним. Таке пиво можуть пити діти, що знаходяться за кермом автомобіля дорослі і люди, яким спиртне протипоказано за станом здоров'я. Газована вода, яка знадобиться для того щоб зробити освіжаючий Ель за рецептом швидкого приготування, не повинна бути солодкою ? інакше додаткові смакові добавки в складі рідини, будуть перебивати оригінальний смак напою.

Для того щоб зробити пиво за таким рецептом знадобляться:

  • Корінь імбиру, довжиною від 2 до 3 см;
  • 60 г цукру;
  • 1 лимон;
  • 2-3 листя м'яти;
  • 1 л газованої води.

Процедура виготовлення

  1. Подрібнений за допомогою терки імбирний корінь змішується з цукровим піском.
  2. В утворену суміш додається сік лимона. Отримана маса повинна бути перемішана.
  3. Утворену суміш заливають ?газованою водою? і дають настоятися 5? 10 хвилин.
  4. Напій проціджують, в нього додається м'ята і часточки лимона. Ель готовий.

Рецепт ? 2 ? із застосуванням дріжджів

Такий рецепт вважається традиційним. Пиво, яке буде зроблено за таким рецептом, буде містити в своєму складі невеликий відсоток алкоголю. Перед тим як приступити до виготовлення напою, крім продуктів, треба підготувати ще й міцні пляшки з щільними кришками ? напій ?грає? і можеl_bb0c710a вибити пробку ненадійною посуду.

Складові частини:

  • 250 г імбирного кореня;
  • 2 лимони;
  • 15 г сухих дріжджів;
  • 400 г цукрового піску;
  • 8-10 ?гвоздики? гвоздика;
  • 3,5 л кип'яченої води.

Процедура приготування

  1. Порізаний на смужки імбирний корінь розминається в ступі (дуже дрібно ріжеться).
  2. Коли корінь подрібнений, його засипають цукром, до суміші додається цедра і вичавлений сік лимона.
  3. Отримана субстанція заливається гарячою водою і перемішується. Суміш повинна охолонути до 22 ? 24 гр.
  4. В утворений розчин вносяться підготовлені за інструкцією дріжджі, гвоздика і весь матеріал перемішується. Підготовлене сусло закривається і ставиться на ніч для бродіння.
  5. На наступний день, утворений продукт фільтрується і розливається в посуд з надійними пробками.Імбирний ель, який слід зберігати в темному і прохолодному місці, буде готовий через два дні.

Алкогольний рецепт

1-17Для того щоб зробити імбирне пиво швидкого приготування знадобляться:

  • 25 г імбирного кореня;
  • 400 г цукрового піску;
  • 150 мл білого вина;
  • 4 л води;
  • 15 г сухих дріжджів.

Спосіб приготування

  1. Тертий імбир змішується з цукровим піском і заливається вином.
  2. Отриманий розчин заливається гарячою водою. Суміш повинна буде охолонути до 30 гр.
  3. У підготовлений матеріал вносяться розведені дріжджі. Як тільки бродіння почнеться, брага переливається в ємність з встановленим гідравлічним затвором і ставиться для проходження процесу, який триватиме дві доби.
  4. Після закінчення двох днів, пиво фільтрується, розливається в пляшки, горлечко яких слід міцно закупорити і ставиться в холодильник.
Рецепт имбирного эля в домашних условиях рецепт імбирного елю в домашніх умовах