Коктейль Маргарита-класичний і оригінальні рецепти легендарного напою

Коктейль Маргарита – один з найпопулярніших солодко-солоних напоїв у світі. Він вважається жіночим через яскравий смак і спосіб подачі. Спеціально для нього придумали спеціальний здвоєний однойменний келих. Вперше його виготовили в Мексиці з видувного скла. З тих пір Мексиканські келихи-маргаритки вважаються найякіснішими в світі.

классический рецепт коктейля маргарита

Розповімо, як робити коктейль на власній кухні не гірше, ніж в кращих барах.

Історія коктейлю

Хто саме винайшов рецепт Маргарити достеменно невідомо. Існує кілька теорій. За однією, найпопулярнішою версією, коктейль придумала світська дама Маргарита Сеймз. У повоєнний період (1948 рік) вона запросила друзів зустріти Новий рік в Акапулько.

Щоб розважити гостей, Маргарита почала змішувати різні лікери з текілою (їй здалося забавним використовувати в основі коктейлю саме цей істинно мексиканський алкоголь). Але всі її спроби були невдалими-суміш виходила занадто солодкою. Щоб позбавити напій від нудотності, Маргарет вирішила додати ... сіль. Від такого поєднання гості прийшли в захват. А пропорції інгредієнтів сформували класичний рецепт коктейлю.

состав коктейля маргарита

Напій, приготований Маргаритою Сеймз, став знаменитим випадково – серед гостей, запрошених на вечірку, був власник мережі готелів К.Хілтон. Йому сподобався коктейль, який потім подавали гостям в барах готелів «Hilton», адже господиня вечора прихильно поділилася рецептом. Поступово коктейль Маргарита перекочував в меню інших барів по всьому світу.

За другою версією вперше зробив Маргариту бармен Карлос Херрера. Сталося це в 1938 році. Він придумав коктейль на основі текіли для коханої жінки-піаністки Марджорі Кінг, яка була більш відома під псевдонімом Ріта де ла Роза. Карлос жартома називав її Рита-Маргарита. Напій з текіли, апельсинового лікеру і лаймового соку сподобався дівчині. А бармен вирішив пропонувати коктейль гостям.

Класичний алкогольний рецепт переживав трансформації, породжуючи різні види легендарного напою. Видозмінювали не тільки склад, але і спосіб приготування. Так, в блендері вперше приготували Маргариту в 1971 році. В інгредієнти під час змішування додали лід.

Класичний рецепт

Це «американський» варіант коктейлю. У США Маргарита користується особливою популярністю. Є навіть статистика, яка стверджує, що за годину американці випивають понад 150 000 порцій.

коктейль классическая Маргарита

Щоб приготувати "Маргариту" в домашніх умовах знадобитися:

Текіла 50 мл
лаймовий фреш 30 мл
апельсиновий лікер "Тріпл Сек" або " Куантро» 20 мл
сіль 1 ч. л.
Лід за обсягом келиха

Бортики келиха-маргаритки прикрашають сіллю. Решта інгредієнти змішують в шейкері. Виливають в келих. Щоб сіль красивими кристалами трималася на обідку маргаритки, краю змащують соком лайма.

Маргарита на горілці

Щоб готувати коктейль Маргарита в домашніх умовах, необов'язково використовувати дорогі компоненти. Смак напою буде відрізнятися від оригінального варіанту, але результат виходить цілком гідним.

рецепт маргариты на водке

Домашній рецепт без текіли включає:

якісна горілка 40 мл
апельсиновий нектар 5 мл (1. ч. л.)
лимонний сік 30 мл

Інгредієнти можна змішати без шейкера (в каструльці). Перелити в келих, наповнений льодом. У смаку напою на горілці буде присутній більш яскрава апельсинова нотка. Грамовка в цьому варіанті підібрана так, що Фортеця зберігається в межах 25-30 °.

Полунична Маргарита

Любителі яскравого смаку, який доповнюється чудовим ароматом, по достоїнству оцінять коктейль Маргарита з полуницею.


Клубничная Маргарита

&#nbsp;

В оригінальний рецепт входить:

Текіла 2 частини / 60 мл
апельсиновий лікер 30 мл / 1 частина
сік лайма Половина
полуниця, свіжа або заморожена 5-7 ягід
полуничний сироп / цукор за смаком
Лід за обсягом келиха

Інгредієнти з'єднують в блендері. Потім потрібно вилити суміш в келих-маргаритку, прикрасити полуницею і подавати з трубочкою.

Якщо хочуть отримати більш цікавий смак, можна змішати компоненти з ромом або лікером «Малібу».

На основі полуничної Маргарити готується безалкогольний варіант коктейлю. У ньому немає ні текіли, ні апельсинового лікеру. Ці інгредієнти повністю замінюють апельсиновим соком (1/3 склянки). Полуниці теж не шкодують – беруть 200-300 г заморожених ягід. Коктейль на смак нагадує холодний смузі. У ньому повністю відсутні алкогольні градуси.

Детальніше про те, як зробити полуничну Маргариту в домашніх умовах →

Корисне відео з рецептом полуничної Маргарити

Блакитна Маргарита

На смак блакитна Маргарита ніжніша.

коктейль голубая маргарита
За основу приготування напою взяли оригінальний рецепт і змінили всього один інгредієнт – апельсиновий лікер «Тріпл Сек» замінили на «Блю Кюрасао». У шейкері змішують:

Текіла 2 частини
лимонний сік 2 частини
«Блю Кюрасо» 1 частина
Лід за обсягом келиха

Виливають в підготовлений келих. Можна подавати напій без льоду.

Гіпнотик

Цікавий на вигляд і смак коктейль. Відрізняється насиченим синім відтінком. Смак напою яскравий, з тропічними нотками. Крім готових інгредієнтів, в цей варіант коктейлю Маргарита входить спеціально приготований кисло-солодкий сироп (суміш цукру, лимонного і лаймового соків).

коктейль Маргарита Гипнотик
Щоб приготувати Гіпнотик, в шейкері змішують:

Текіла " Блакитний Дракон» 3 частини
Кисло-солодкий сироп 3 частини
Лікер " Гіпнотик» 2 частина
ананасовий сік 2 частини
Лікер " Блю Кюрасао» 1 частина
Лід за обсягом келиха

У цьому варіанті прикраса коктейлю незвичне для Маргарити. Обідок келиха вмочують в цукор.

Флірт

Коктейль відрізняється від оригінальної Маргарити не тільки інгредієнтами. У нього навіть подача специфічна – в Роксі (келиху для віскі).

коктейль Маргарита флирт

Покроковий рецепт:

  1. У шейкері змішати 30 мл текіли і по 15 мл соку лайма, сиропу маракуї і лікеру «Кампарі».
  2. Вилити в келих, наповнений льодом.
  3. До повного обсягу долити Спрайт.

Маргарита флірт підійде любителям оригінального смаку. У неї невелика фортеця, яка вигідно поєднується з яскравим тропічним смаком.

Як подавати та прикрашати Маргариту

Коктейль Маргарита подається в однойменному келиху, краї якого прикрашає «іній» – кристали солі або цукру. Щоб прикраса трималося на облямівці, бармени використовують спеціальну техніку:

  1. Часточкою лимона (лайма) змочують обідок келиха зсередини.
  2. Цукор (сіль) насипають на блюдце.
  3. Перевертають туди маргаритку. Круговими рухами фіксують кристали на облямівці.
  4. Напій наливають акуратно. Він повинен доходити до нижнього краю інею, не торкаючись його.

Традиційно Маргариту прикрашають часточкою лимона або лайма. Доповнюють коктейль трубочкою. До» Маргариті " підходить солодка закуска. Варіант коктейлю "мартіні" з текілою і соком лайма відмінно поєднується з оливкою. Цей напій прикрашають не лаймом, а гілочкою м'яти.

Автор: Іванна Вус,
спеціально для byhaem.in.ua

Корисне відео про те, як готувати класичний коктейль Маргарита в домашніх умовах