Полунична Маргарита (Strawberry Margarita) - рецепт приготування в домашніх уловиях

Коктейль Полунична Маргарита – ягідна версія традиційної «Маргарити». В основі та ж текіла з лаймом, але все це в обрамленні солодкої запашної полуниці. На виході виходить ароматний і підбадьорливий мікс ніжно-рожевого кольору.

коктейль клубничная маргарита

У барі для приготування коктейлю використовують свіжі ягоди, але в домашніх умовах їх можна замінити замороженими плодами, полуничним пюре, соком або густим сиропом. Смак від цього гірше не стане.

Історія та цікаві факти про коктейль

Точна дата, з якої почалася історія знаменитого сауера, невідома. Експерти схиляються до припущення, що солодкий аналог Маргарити з'явився між 1930 і 1950 роками.

За однією з версій, ягідний твіст вперше подали в барі одного з готелів «Хілтон». Власник готельної мережі Томмі Хілтон побував в гостях у аристократки з Техасу Маргарити Сеймас. Вона пригощала публіку міксом з соку лайма, апельсинового лікеру і текіли. Томмі так сподобався смак напою, що він затвердив його в меню своїх пригостінічних барів.

Прихильники любовної версії розповідають, що керуючий готелем Crespo Hotel Денні Негрете мав любовний зв'язок на робочому місці з якоюсь дамою на ім'я Маргарита. Він особисто створив для неї освіжаючий мікс з текілою і назвав на честь обраниці.

Більш прозаїчний варіант появи полуничної Маргарити має Латиноамериканські коріння. У Мексиці є землі, де традиційно роблять напій з текіли і трав'яного лікеру Даміана. Припускають, що він став основою для створення солодкого твісту.

Так чи інакше, рецепт полуничного лонга дійшов до наших днів, знайшов світову любов і популярність. На знак визнання його внесли до офіційного списку коктейлів Міжнародної асоціації барменів. Мікс Маргарита зайняв місце в категорії сучасної класики. А полунична інтерпретація назавжди завоювала серця жіночої аудиторії.

Опис: смак, аромат, міцність, калорійність

Насичений рожевий колір розбурхує уяву, а полуничний аромат з нотками цитруса дарує гарний настрій. Фортеця однієї порції напою в середньому 18%. Це умовна цифра, яка залежить від кількості безалкогольних добавок і виду лікеру — Куантро міцністю 40% або Тріпл Сек від 15 до 40%.

Полунична Маргарита – найпопулярніша варіація класичного міксу. І не тільки у жінок. Напій радує фанатів свіжим кисло-соленим смаком з несподіваним ягідним присмаком. Це дивує і приголомшує, залучаючи до міксу любителів яскравих відчуттів.

"Маргарита" і сонце, сонце і "Маргарита" — ось все,
що потрібно людині.

Коктейль для трьох. Маделін Вікхем

Якщо складно зупинитися на одному келиху «солодкого десерту» в розпал вечірки, потрібно згадати про калорійність напою. А це, між іншим, 258 ккал в одній порції 160 мл (без додавання льоду) або 161 ккал на 100 мл напою. І тоді вибір стане очевидним-або більше танців, або менше Маргарити.

Інгредієнти та пропорції класичного рецепту

Для полуничної Маргарити важливо вибирати свіжі та якісні інгредієнти. Це сезонний коктейль, тому що полуниця з морозильника або теплиці не зможе відтворити незабутній аромат літа і сонця.

Склад:

Срібна текіла Сьєрра 60 мл
апельсиновий лікер Cointreau 30 мл
сік лайма 15 мл
Полуниця 6-7 шт.
подрібнений лід 120г

Маргарита з полуницею виходить менш міцною, ніж класична версія. Але якщо прибрати зі складу лід, п'янкі властивості коктейлю посиляться.

Рецепт приготування

Готувати полуничну Маргариту в домашніх умовах дуже просто. З техніки знадобиться тільки шейкер, який можна замінити блендером.

Рецепт приготування:

В блендер викласти лід і порізану полуницю.

Додайте лікер, текілу та сік лайма.

Збити на малих обертах до однорідності.

Готовий мікс перелити в охолоджений келих «Маргарита».

По краю келиха можна зробити цукрову окантовку. Для цього край келиха занурюють в сік лимона або полуниці, потім умочують в цукровий пісок. Прикрашають ягодами полуниці.

Рецепт приготування полуничної Маргарити не має строгих правил. Хтось змішує інгредієнти в блендері, інші збивають в шейкері з крижаною крихтою, треті тиснуть ягоди товкачем.

Більше рецептів коктейлю Маргарита для приготування вдома →

Правила подачі: як пити коктейль, ніж закушувати

Традиційно Маргариту з полуницею подають в келиху Margarita на довгій ніжці з широкими краями і витягнутим денцем. У коктейль вставляють коротку соломинку або дві. Кому подобається, п'ють сауер прямо з келиха маленькими ковтками.

Прикрашає мікс свіжою полуницею, кружечками лайма або лимона. Можна додати збитих вершків.

Коктейль Полунична Маргарита чудово поєднується з усіма кислими ягодами і фруктами. Тому їх можна подавати разом. Також в якості закуски підійде морозиво, мусові десерти і желе. Не варто заїдати мікс десертами. Він хоч і солодше оригінальної Маргарити, все одно віддає кислинкою.

Ми повинні звести витрати до мінімуму: вода, хліб і коктейль Маргарита!

Південний парк

Чим замінити кожен інгредієнт

Сезон ароматної ягоди швидкоплинний, але це не привід відмовляти собі в улюбленому коктейлі навіть взимку. Тим більше що неоригінальна версія допускає вносити зміни в рецепт полуничної Маргарити.

основні інгредієнти чим замінити
Срібна текіла прозора текіла будь-якої марки з 100% агави, ром, джин, горілка
апельсиновий лікер Cointreau Тріпл сек De Kuyper, BOLS
сік лайма сік лимона
ягоди полуниці заморожені ягоди або полуничний сироп

Якщо полуниця заморожена або не дуже солодка, то не забороняється додати в коктейль трохи цукрового сиропу або тростинного цукру.

Щоб зрозуміти справжній характер полуничної Маргарити, варто спробувати її імпровізації.

Безалкогольний коктейль Маргарита з полуницею

Відмінний варіант на кожен день або для тих, хто не вживає спиртні напої. Зручно запропонувати гостям, які приїхали на вечірку у власному автомобілі.

Склад:

Полуниця 100г
сік апельсина 70 мл
цукор 25г
сік лайма 15 мл
Сироп Агави 15 мл
подрібнений лід 100г

Приготування:

  1. У чашу блендера або в шейкер помістити лід, цукор і ягоду.
  2. До них додати всі рідкі інгредієнти.
  3. Добре перемішати до однорідності.
  4. Готовий коктейль перелити в охолоджений келих.

Прикрасьте полуницею і шматочком лайма.

Полунична Маргарита з ромом

Благородний піратський напій надає коктейлю нові грані смаку. Причому сауер може бути як з темним ромом, так і зі світлим ромом. Нагадувати Полуничний Дайкірі .

Склад:

Ром 50 мл
ягоди полуниці 6 шт.
сік лайма 15 мл
цитрусовий Безбарвний лікер 30 мл
подрібнений лід 100 г

Приготування:

  1. У чашу блендера помістити крижану крихту і 3 ягоди полуниці.
  2. Додайте лікер, ром і сік лайма.
  3. Збийте склад до однорідності.
  4. Готовий мікс перелити в келих «Маргарита» з цукровою окантовкою.
  5. Вкласти в коктейль залишилися ягоди полуниці.

Більше коктейлю з ромом: 17 кращих рецептів для домашнього приготування →

Полунична Маргарита з джином

Цікавий задум від барменів, які мріють про міцнішу полуничну Маргариту. Джин міцністю 47-48% зробить напій чоловічим.

Склад:

Джин 50 мл
полуничний лікер 15 мл
сік лайма 20 мл
апельсиновий лікер 40 мл
ягоди полуниці 4 шт.
подрібнений лід 100г

Так як в складі є полуничний лікер, то ягоди можна взяти заморожені.

Приготування:

  1. В шейкер викласти лід і полуницю.
  2. Додати джин, обидва лікеру і сік лайма.
  3. Добре струсіть, щоб інгредієнти змішалися і з'єдналися.
  4. Готовий коктейль перелити в оформлений цукром келих.

Детальніше про коктейлі з джином: Топ 20 рецептів приготування →

Коктейль Полунична Маргарита – напій, який варто спробувати. Не дарма 22 лютого в Америці присвячено саме йому.

Автор: Наталія Кулькіна,
спеціально для byhaem.in.ua

Відео рецепт коктейлю Полунична Маргарита: як приготувати в домашніх умовах