Коктейль Полунична Маргарита – ягідна версія традиційної «Маргарити». В основі та ж текіла з лаймом, але все це в обрамленні солодкої запашної полуниці. На виході виходить ароматний і підбадьорливий мікс ніжно-рожевого кольору.
У барі для приготування коктейлю використовують свіжі ягоди, але в домашніх умовах їх можна замінити замороженими плодами, полуничним пюре, соком або густим сиропом. Смак від цього гірше не стане.
- Історія та цікаві факти про коктейль
- Опис: смак, аромат, міцність, калорійність
- Інгредієнти та пропорції класичного рецепту
- Рецепт приготування
- Правила подачі: як пити коктейль, ніж закушувати
- Чим замінити кожен інгредієнт
- Безалкогольний коктейль Маргарита з полуницею
- Полунична Маргарита з ромом
- Полунична Маргарита з джином
- Відео рецепт коктейлю Полунична Маргарита: як приготувати в домашніх умовах
Історія та цікаві факти про коктейль
Точна дата, з якої почалася історія знаменитого сауера, невідома. Експерти схиляються до припущення, що солодкий аналог Маргарити з'явився між 1930 і 1950 роками.
За однією з версій, ягідний твіст вперше подали в барі одного з готелів «Хілтон». Власник готельної мережі Томмі Хілтон побував в гостях у аристократки з Техасу Маргарити Сеймас. Вона пригощала публіку міксом з соку лайма, апельсинового лікеру і текіли. Томмі так сподобався смак напою, що він затвердив його в меню своїх пригостінічних барів.
Прихильники любовної версії розповідають, що керуючий готелем Crespo Hotel Денні Негрете мав любовний зв'язок на робочому місці з якоюсь дамою на ім'я Маргарита. Він особисто створив для неї освіжаючий мікс з текілою і назвав на честь обраниці.
Більш прозаїчний варіант появи полуничної Маргарити має Латиноамериканські коріння. У Мексиці є землі, де традиційно роблять напій з текіли і трав'яного лікеру Даміана. Припускають, що він став основою для створення солодкого твісту.
Так чи інакше, рецепт полуничного лонга дійшов до наших днів, знайшов світову любов і популярність. На знак визнання його внесли до офіційного списку коктейлів Міжнародної асоціації барменів. Мікс Маргарита зайняв місце в категорії сучасної класики. А полунична інтерпретація назавжди завоювала серця жіночої аудиторії.
Опис: смак, аромат, міцність, калорійність
Насичений рожевий колір розбурхує уяву, а полуничний аромат з нотками цитруса дарує гарний настрій. Фортеця однієї порції напою в середньому 18%. Це умовна цифра, яка залежить від кількості безалкогольних добавок і виду лікеру — Куантро міцністю 40% або Тріпл Сек від 15 до 40%.
Полунична Маргарита – найпопулярніша варіація класичного міксу. І не тільки у жінок. Напій радує фанатів свіжим кисло-соленим смаком з несподіваним ягідним присмаком. Це дивує і приголомшує, залучаючи до міксу любителів яскравих відчуттів.
"Маргарита" і сонце, сонце і "Маргарита" — ось все,
що потрібно людині.Коктейль для трьох. Маделін Вікхем
Якщо складно зупинитися на одному келиху «солодкого десерту» в розпал вечірки, потрібно згадати про калорійність напою. А це, між іншим, 258 ккал в одній порції 160 мл (без додавання льоду) або 161 ккал на 100 мл напою. І тоді вибір стане очевидним-або більше танців, або менше Маргарити.
Інгредієнти та пропорції класичного рецепту
Для полуничної Маргарити важливо вибирати свіжі та якісні інгредієнти. Це сезонний коктейль, тому що полуниця з морозильника або теплиці не зможе відтворити незабутній аромат літа і сонця.
Склад:
Срібна текіла Сьєрра | 60 мл |
апельсиновий лікер Cointreau | 30 мл |
сік лайма | 15 мл |
Полуниця | 6-7 шт. |
подрібнений лід | 120г |
Маргарита з полуницею виходить менш міцною, ніж класична версія. Але якщо прибрати зі складу лід, п'янкі властивості коктейлю посиляться.
Рецепт приготування
Готувати полуничну Маргариту в домашніх умовах дуже просто. З техніки знадобиться тільки шейкер, який можна замінити блендером.
Рецепт приготування:
В блендер викласти лід і порізану полуницю.
Додайте лікер, текілу та сік лайма.
Збити на малих обертах до однорідності.
Готовий мікс перелити в охолоджений келих «Маргарита».
По краю келиха можна зробити цукрову окантовку. Для цього край келиха занурюють в сік лимона або полуниці, потім умочують в цукровий пісок. Прикрашають ягодами полуниці.
Рецепт приготування полуничної Маргарити не має строгих правил. Хтось змішує інгредієнти в блендері, інші збивають в шейкері з крижаною крихтою, треті тиснуть ягоди товкачем.
Більше рецептів коктейлю Маргарита для приготування вдома →
Правила подачі: як пити коктейль, ніж закушувати
Традиційно Маргариту з полуницею подають в келиху Margarita на довгій ніжці з широкими краями і витягнутим денцем. У коктейль вставляють коротку соломинку або дві. Кому подобається, п'ють сауер прямо з келиха маленькими ковтками.
Прикрашає мікс свіжою полуницею, кружечками лайма або лимона. Можна додати збитих вершків.
Коктейль Полунична Маргарита чудово поєднується з усіма кислими ягодами і фруктами. Тому їх можна подавати разом. Також в якості закуски підійде морозиво, мусові десерти і желе. Не варто заїдати мікс десертами. Він хоч і солодше оригінальної Маргарити, все одно віддає кислинкою.
Ми повинні звести витрати до мінімуму: вода, хліб і коктейль Маргарита!
Південний парк
Чим замінити кожен інгредієнт
Сезон ароматної ягоди швидкоплинний, але це не привід відмовляти собі в улюбленому коктейлі навіть взимку. Тим більше що неоригінальна версія допускає вносити зміни в рецепт полуничної Маргарити.
основні інгредієнти | чим замінити |
Срібна текіла | прозора текіла будь-якої марки з 100% агави, ром, джин, горілка |
апельсиновий лікер Cointreau | Тріпл сек De Kuyper, BOLS |
сік лайма | сік лимона |
ягоди полуниці | заморожені ягоди або полуничний сироп |
Якщо полуниця заморожена або не дуже солодка, то не забороняється додати в коктейль трохи цукрового сиропу або тростинного цукру.
Щоб зрозуміти справжній характер полуничної Маргарити, варто спробувати її імпровізації.
Безалкогольний коктейль Маргарита з полуницею
Відмінний варіант на кожен день або для тих, хто не вживає спиртні напої. Зручно запропонувати гостям, які приїхали на вечірку у власному автомобілі.
Склад:
Полуниця | 100г |
сік апельсина | 70 мл |
цукор | 25г |
сік лайма | 15 мл |
Сироп Агави | 15 мл |
подрібнений лід | 100г |
Приготування:
- У чашу блендера або в шейкер помістити лід, цукор і ягоду.
- До них додати всі рідкі інгредієнти.
- Добре перемішати до однорідності.
- Готовий коктейль перелити в охолоджений келих.
Прикрасьте полуницею і шматочком лайма.
Полунична Маргарита з ромом
Благородний піратський напій надає коктейлю нові грані смаку. Причому сауер може бути як з темним ромом, так і зі світлим ромом. Нагадувати Полуничний Дайкірі .
Склад:
Ром | 50 мл |
ягоди полуниці | 6 шт. |
сік лайма | 15 мл |
цитрусовий Безбарвний лікер | 30 мл |
подрібнений лід | 100 г |
Приготування:
- У чашу блендера помістити крижану крихту і 3 ягоди полуниці.
- Додайте лікер, ром і сік лайма.
- Збийте склад до однорідності.
- Готовий мікс перелити в келих «Маргарита» з цукровою окантовкою.
- Вкласти в коктейль залишилися ягоди полуниці.
Більше коктейлю з ромом: 17 кращих рецептів для домашнього приготування →
Полунична Маргарита з джином
Цікавий задум від барменів, які мріють про міцнішу полуничну Маргариту. Джин міцністю 47-48% зробить напій чоловічим.
Склад:
Джин | 50 мл |
полуничний лікер | 15 мл |
сік лайма | 20 мл |
апельсиновий лікер | 40 мл |
ягоди полуниці | 4 шт. |
подрібнений лід | 100г |
Так як в складі є полуничний лікер, то ягоди можна взяти заморожені.
Приготування:
- В шейкер викласти лід і полуницю.
- Додати джин, обидва лікеру і сік лайма.
- Добре струсіть, щоб інгредієнти змішалися і з'єдналися.
- Готовий коктейль перелити в оформлений цукром келих.
Детальніше про коктейлі з джином: Топ 20 рецептів приготування →
Коктейль Полунична Маргарита – напій, який варто спробувати. Не дарма 22 лютого в Америці присвячено саме йому.
Автор: Наталія Кулькіна,
спеціально для byhaem.in.ua