мигдальний коньяк-вдала імітація французького напою

Мигдальний коньяк – відмінна заміна дорогому елітному французькому напою, який продається в магазинах. Настій на мигдалі володіє неповторним смаком і обов'язково припаде до вподоби всім дегустаторам.

Домашній алкоголь з мигдалю цінується не тільки за специфічний аромат і смак. Нерідко мигдальний коньяк вживають як лікарський засіб.

Характеристики коньяку

миндальный коньяк
Коньяк на мигдалі має багато інтерпретацій. Залежно від вибору рецепта і компонентного складу, настоянка може бути обволікає і м'якою на смак або більш терпкою. При збільшенні кількості цукру напій вийде десертним.

Витримка і міцність коньяку залежить безпосередньо від обраного способу виготовлення.

Відтінок напою – Бурштиновий, світло-коричневий. Настій прозорий, без суспензій і осаду.

Оздоровчий ефект коньяку притаманний через антиоксидантів, що містяться у великій кількості в мигдалі. За допомогою настоянки лікують захворювання печінки, судин і серця. Благотворний вплив домашній мигдальний алкоголь надає на чоловічу потенцію. В цьому випадку коньяк приймають щодня по кілька крапель.

Лікувати мигдальним коньяком можна і простудні захворювання, додаючи трохи напою в чай.

Як вибрати та підготувати інгредієнти

миндальный коньяк

Виготовити смачний, не поступається Заводському алкоголю, мигдальний настій, цілком реально на власній кухні. Важлива умова-підготовка компонентів. Цьому етапу потрібно видалити особливу увагу.

Алкоголь

Основа для мигдального коньяку в домашніх умовах, як правило, самогон міцністю не менше 50 оборотів. Ідеально, якщо він приготований власноруч і пройшов кілька стадій очищення.

В Самогоні не повинно бути мутного осаду і неприємного специфічного запаху. Його не прибрати навіть спеціями і тривалим наполяганням.

Мигдаль

Щоб настоянка не перетворилася з благородного напою в смертельну отруту, не рекомендується брати гіркий (дикий) сорт мигдальних кісточок. Високий вміст амигдалина робить його непридатним до вживання. У процесі розпаду речовина виділяє сильну отруту – синильну кислоту. Настоянка на Дикому мигдалі може привести до отруєння організму і навіть летального результату.

Домашній (окультурений або солодкий) мигдаль не принесе шкоди здоров'ю. Амигдалина в чистому вигляді в ньому немає. А ось штучні замінники мигдалю – ароматизатори та есенції професіонали-винороби не люблять використовувати. Синтетичні компоненти роблять смак занадто різким. Однак якщо є сумніви з приводу якості мигдалю, краще додавати заводські продукти.

Нейтралізувати синильну кислоту реально, додавши в настоянку велику кількість цукру. Це стосується в першу чергу напоїв, настояних на Дикому мигдалі.

Ізюм

Найкраще вибирати білий. Так напій залишиться прозорим, а смаку додасться насиченості.

Дубова тріска

Перед використанням її потрібно залити невеликою кількістю окропу. Залишити на добу, щоб отримати настоянку.

Покроковий рецепт

миндальный коньяк
домашній коньяк, настояний на мигдальних кісточках

Варіацій, як приготувати мигдальний коньяк в домашніх умовах, багато. Перш ніж шукати нові рецепти або експериментувати зі спеціями, рекомендується освоїти класичний рецепт. До складу настойки входять доступні продукти. А технологія настільки проста, що впорається і початківець винороб-любитель.

Склад:

  • 2 л самогону, міцністю 50°;
  • 20 шт. мигдалю;
  • 1 упаковка ванільного цукру;
  • 20 г білого родзинок;
  • 1-2 ст. л. цукру (за бажанням);
  • 1 склянка окропу;
  • 10 г дубової тріски або кори.

Алгоритм приготування коньяку на мигдалі:

  1. Бруски дуба (або чіпси) залити склянкою окропу. Залишити на 24 години.
  2. Готовий настій злити у вільну ємність.
  3. Очистіть мигдаль і обсмажте на гарячій сковороді без олії протягом 3 хвилин. Повинен з'явитися яскравий горіховий аромат.
  4. В дубовий відвар влити самогон. Перемішавши.
  5. Додати в алкоголь промитий родзинки, обсмажений мигдаль, звичайний і ванільний цукор.
  6. Всі компоненти ретельно перемішати.
  7. Накрити кришкою і прибрати настоянку на 30 днів в темне місце. Максимальний термін настоювання коньяку на мигдалі становить 40 днів.
  8. Потім алкогольний напій процідити, розлити в підготовлені пляшки.
  9. Відфільтрований мигдальний коньяк відправити ще на місяць для настоювання в темному прохолодному (не більше 20°C) приміщенні.
  10. Напій готовий до дегустації.

Більше рецептів домашнього коньяку з самогону →

Як пити мигдальний коньяк

миндальный коньяк
які продукти підходять до коньяку


Мигдальний коньяк можна вживати і як аперитив, і як основний алкоголь. Подають до столу напій в звужених догори келихах, наповнених на чверть. Оптимальна температура для розпивання коньяку з мигдалем-кімнатна (близько 25°c).

Пити настоянку найкраще в невеликій кількості без закуски. Однак мигдальний коньяк в Україні найчастіше ставлять на святковий стіл і вживають як основний алкоголь.

Поєднувати мигдальний коньяк найкраще:

  • З фруктами;
  • Овочевими і м'ясними нарізками у вигляді канапе;
  • Морепродуктами;
  • Паштетами з печінки кролика або курки;
  • Маслинами або оливками;
  • Солоними сирами, в тому числі сиром з пліснявою.

Хорошим доповненням до мигдального коньяку вважаються солодощі та десерти:

  • Гіркий шоколад;
  • Яблучна шарлотка;
  • Тірамісу;
  • Шоколадне морозиво;
  • Горіхове суфле.

У магазині знайти мигдальний коньяк – завдання не з легких. Цей оригінальний і ексклюзивний напій стане прикрасою дружнього або святкового застілля. Рецепт мигдального коньяку не вимагає особливих здібностей винокура. Головний фактор успішності-точне дотримання пропорцій і вибір якісних інгредієнтів.

Додають мигдальну настоянку в випічку, крему. Ароматний алкоголь з незвичайним смаком допустимо пити в задоволення або в лікувальних цілях, вливаючи по кілька крапель в каву або чай. Не рекомендується пити напій людям із захворюваннями серця. Обмежити споживання мигдалевого алкоголю варто і тим, хто піклується про фігуру, через високий вміст в продукті вуглеводів.