Як зробити домашній коньяк з самогону — кращі рецепти

Коньяк через свої якості займає перше місце серед міцних алкогольних напоїв. В оригіналі складний букет з легкими ноткамиth ванілі досягається завдяки подвійній перегонці вина і його подальшої витримки в бочках з дуба. Рецепти приготування коньяку в домашніх умовах не припускають використання дерев'яної тари, але можна легко домогтися Близького відповідності смаку.

Бажано робити напій з алкоголю подвійного очищення, а за його відсутністю для осідання сивушних масел додають кілька кристалів марганцівки. Самогон зазвичай використовують 45°. Якщо ви будете брати меншу міцність, то пам'ятайте — рецепти, де присутній цукор або рідини, знижують градус ще більше (до 30-35).

Рецепт класичний на перегородках горіхів

Інгредієнти:

  • Самогон 1 л
  • 1 стакан перетинок волоського горіха (50 гр)
  • Цукор 2 ст ложки

Подібні напої робити досить просто — обдайте сухі перегородки з зрілих горіхів окропом, додайте їх в алкоголь разом з цукром і поставте в темне і тепле місце будинку. У перетинках міститься багато йоду, мікроелементів, тому такі рецепти будуть дуже корисні для людей з гіпотиреозом. Протягом доби алкоголь придбає легкий коричневий відтінок.

30525-kupit-vino-lugana-optom-7-kmПростоявши тиждень, напій стає схожим за кольором на коньяк, але вживати його краще після 14 днів настоювання.

Відфільтруйте вміст через папір або марлю. Колір напою буде чудовим — темно-коричневим, з червонуватим відтінком. Для збагачення смаку деякі любителі додають корицю, кмин або мед, але і без них алкоголь виходить м'яким і приємним.

Рецепт моментальний на чаї і спеціях

Інгредієнти:

  • Самогон 3л
  • Чорний чай (без добавок) 1 ст л.
  • Спеції: запашний перець (5 горошин), лавровий лист, ванілін (10 гр),
  • Кмин, гвоздика (6 бутонів)
  • Цукор 5 ст л.

В емальовану каструлю влийте самогон і поставте на вогонь. Бажано, щоб його фортеця становила 50°, тоді на виході у вас вийде 40°.

Засипте в посуд спеції, чай, цукор і доведіть розчин до 75°. Як тільки по краях каструлі ви побачите перші ознаки кипіння, — можна вимикати. При високих температурах спирт почне швидко випаровуватися і в таких умовах ви ризикуєте втратити більшу його частину.

Накрийте посуд кришкою і залиште коньяк настоюватися. Процідіть напій і після охолодження він готовий до вживання. Цікаво, що постоявши кілька днів вдома, його смак стане набагато багатшим і більш насиченим.

Рецепт на дубовій трісці

maxresdefaultІнгредієнти:

  • Самогон 1л
  • Тріски дубової кори (не більше столової ложки)
  • Цукор 2 ст. л.


Справжній коньяк, як відомо, настоюється в дубових бочках. Народні умільці пропонують рецепти, які не вимагають великих витрат, але в підсумку в домашніх умовах виходить результат, ідентичний оригіналу.

Візьміть кору дуба і подрібніть її. У вас повинні вийти шматочки не більше 3-5 см.якщо потрібно, підсушіть тріски. Якщо робити рецепт з очищеними вишневими гілками (кілька штук), це привнесе додатковий аромат і солодкуватий присмак.

Залийте все самогоном і додайте цукор. Приберіть посуд в сухе і без природного освітлення місце будинку. Через 3 місяці коньяк буде готовий до вживання.

Ще рецепт коньяку з самогону на дубовій корі →

Рецепт молочний

567-Domashnij-konyakІнгредієнти:

  • Самогон 3л
  • Молоко 1 склянка
  • Півсклянки цукру
  • Ванільний цукор 3 пакети (по 10 гр)
  • 1 мускатний горіх
  • 30 гр. розчинна кава
  • По 5 шт. гвоздики і запашного перцю

Влийте молоко в самогон. Воно швидко згорнеться, але нехай вас це не бентежить. У невеликій кількості води розчиніть каву і змішайте зі спеціями, цукром і рідиною.


Закрийте кришкою і поставте посуд у темне місце вдома на 3 тижні. У перший час струшуйте вміст для кращого настоювання. Після закінчення терміну процідіть коньяк і його можна вживати. Якщо він здасться вам недостатньо прозорим, кілька крапель лимона на літр рідини швидко відправлять в осад все непотрібне.

Рецепт по-сибірськи

Інгредієнти:

  • Самогон 3 л.
  • Півлітрова банка кедрових горіхів (150 гр)
  • 1 ст л. меду

Розчиніть мед у невеликій кількості води. Це потрібно, щоб домашній коньяк не був каламутним. Обдайте горіхи окропом і залиште їх на 5 хвилин. Таким чином ви позбудетеся від непотрібної смоли, що покриває плоди кедра.

Залийте все самогоном і залиште настоюватися від 2 тижнів до місяця в темному місці будинку. Можна використовувати просто шкаралупу, без вмісту, але в цьому випадку алкоголь вийде з невеликим осадом. Цікаво, що в процесі настоювання ядро горіха повністю розчиняється в спирті і, якщо його розколоти, ви побачите, що серединка порожня.

Такий коньяк, приготований вдома, здатний підвищити імунітет, впорається з першими ознаками застуди і очистить кров. Це прекрасний профілактичний засіб.

Детальніше про те, як приготувати настоянку самогону на кедрових горішках →

Рецепт по-східному на каву

imageІнгредієнти:

  • Самогон 3 л
  • Цукор 6 ст л.
  • 3 ст л. заварної кави
  • Гвоздика 15 шт.
  • Кориця 5-6 паличок

Краще робити коньяк з свежесмолотого кави (середнього або крупного помелу), який додасть йому насичений аромат. Змішайте каву з цукром до повного їх розчинення і додайте туди інші спеції.
залийте самогоном і залиште настоюватися вдома протягом 2 тижнів.
такий коньяк буде нагородою за докладені зусилля — завдяки каві і спецій повністю зникне присмак самогону. Але вживати у великих кількостях напій не рекомендують — це підвищене навантаження на серце і існує ризик не заснути вночі.

Більше рецептів напоїв з самогону →

Всі перераховані вище рецепти доводять, що коньяк зробити вдома самому досить просто. До того ж ви будете твердо впевнені в складі і походження інгредієнтів, а ось що ховається за красивою упаковкою пляшки — назавжди залишиться секретом.

Коньяк, изготовление в домашних условиях. Коньяк, виготовлення в домашніх умовах.