Брага з виноградного макухи для самогону — 2 варіанти рецептів приготування

Самогон, отриманий шляхом перегонки браги з винограду, називають виноградної горілкою або чачей. Широке поширення данийchacha1-600x800 напій отримав у південних регіонах. Сировина для отримання виноградної горілки в цих регіонах є повсюдно. Проте, зробити чачу з чистого виноградного соку досить дороге задоволення. Вміст цукру в ягоді не перевищує 10-12% і для отримання самогону його потрібно велика кількість. Тому для приготування виноградного самогону зазвичай використовується виноградний макуха, що залишився в результаті переробки винограду. Що міститься в ньому цукор і дріжджі дозволяють отримати їх макухи хорошу виноградну горілку.

Отримання браги з виноградного макухи

Приготувати брагу з виноградного макухи можна декількома способами, як з додаванням цукру і дріжджів, так і без додавання цих інгредієнтів. Для приготування браги можна використовувати як не бродили вичавки, так і брав участь в приготуванні вина Макуха. Якщо брагу готують з бродив макухи, то його кількість слід збільшити в два рази в порівнянні з вичавками, які не брали участь в бродінні.

Детальніше про приготування самогону з винограду в домашніх умовах →

Рецепт браги без цукру і дріжджів

Для приготування такого самогону потрібно тільки вода. Рецепт не передбачає додавання цукру і дріжджів. Макуха в кількості 10 кг заливається 30-35 л теплої води і забирається в тепле місце для бродіння. Даний рецепт приготування браги має на увазі великий термін переброджування. Вміщені на шкірці винограду дикі дріжджі починають переробку залишився в макусі цукру в спирт і вуглекислий газ. Дикі дріжджі менш активні, ніж їх культивовані побратими, аvinograd вміст цукру в продукті недостатньо. Тому сам процес бродіння макухи може доходити до 70-80 днів. Сплив Макуха слід перемішувати або збовтувати для запобігання появи цвілі.

З метою запобігання утворенню оцту, при такому неспішному бродінні, продукт повинен бути надійно захищений від взаємодії з киснем повітря. Для цих цілей зазвичай використовують гідрозатвори різних типів, зробити які можна самостійно, або гумові рукавички. Даний рецепт хороший тим, що спиртовмісна рідина, що вийшла в результаті бродіння макухи, не зажадає додаткового освітлення. Для приготування самогону її досить просто акуратно перелити в перегінний куб, залишивши осад і перебродивший макуха в ємності.

Рецепт отримання такої браги з макухи має недолік крім тривалості бродіння — низький вміст спирту в отриманій спиртовмісної рідини.  Самогон, отриманий з виноградного макухи, досить м'який, має приємний виноградний аромат і післясмак.

Рецепт браги з додаванням цукру і дріжджів

Для приготування виноградного самогону за цим рецептом на 10 кг вичавок потрібно:

  • 35 л води
  • 5 кг цукру
  • 30-40 гр сухих дріжджів

Все це перемішується в ємності до повного розчинення цукру у воді. У ємності повинно залишитися відсотків 15 - 20 вільного місця необхідного для утворюється в процесі бродіння піни. Дріжджі можна використовувати сухі і пресовані, використовувані для хлібопечення. Різниці між ними практично ніякої, при правильній перегонці ніякого запаху від них вOLYMPUS DIGITAL CAMERA виноградній горілці не буде присутній. Також можна дріжджі і не додавати, Макуха містить спори диких грибків, які при наявності багатої живильного середовища досить швидко розмножуються. Сам процес отримання сусла ненабагато збільшиться, але дозволить з гордістю сказати, що отриманий самогон приготований без додавання дріжджів.

Через 2-3 дня починається бурхливе бродіння з активним виділенням вуглекислого газу. Рецепт має на увазі перемішування макухи кілька разів на день, до тих пір, поки він не буде осаджуватися на дно ємності. Додавання цукру і дріжджів дозволить скоротити процес переробки містить цукру до 12-14 днів. Проходити бродіння повинно без доступу кисню, який окисляє спирт і призводить до утворення оцту. Оптимальною температурою, при якій відбувається бродіння, повинна бути 18-24 О С.після того як пройшла активна фаза бродіння, отриману виноградну брагу освітлюють різними добавками або залишають на доброджування і освітлення. Після освітлення браги її обережно зливають і переганяють в самогон.


Детальніше про те, як настояти самогон на винограді →

Перегонка браги в чачу

Переганяти виноградний самогон краще за допомогою апарату оснащеного сухопутником або має ректифікаційну колону. При цьому для отримання хорошої чачі з присмаком винограду потрібно подвійна перегонка. Перед початком перегонки в спиртовмісну рідину можна додати невелику кількість соди (1 гр на 1 л рідини), це дозволить нейтралізувати присутню в розчині оцтову кислоту. Процес перегонки виноградного самогону слідgotovlenie-v_1 проводити в два етапи.

На першому етапі рідина нагрівають до температури 60-65°С.Активно виділяються при цьому альдегіди, кислоти і ефіри зливають. Вживання їх всередину небезпечно для організму. Зазвичай відсікається до 5% відсотків легкокипящих рідин від одержуваного продукту. Далі рідина нагрівається до 80-85 ° з і забирається основна частина продукту перегонки, приблизно 75-80% від виходу. Забір виробляють до тих пір, поки фортеця виходить самогону не опуститься до 35 градусів.

Далі відбирають хвости, які можна додавати в брагу при наступних перегонках. Отриманий після першої перегонки виноградний самогон очищають, зробити це можна за допомогою марганцівки або вугільних фільтрів, що знижують вміст в ньому шкідливих речовин. Перед повторною перегонкою виноградний самогон розбавляють водою в пропорції 2: 1. В результаті Другої перегонки отримують чачу з легким присмаком винограду і подальшу його очищення проводити не слід.

Кілька порад

  • Для прискорення процесу бродіння краще застосовувати не хлібопекарські пресовані або сухі дріжджі, а спеціальні винні.
  • Велике значення для отримання якісного самогону продукту грає вода. Вона повинна бути м'якою і добре очищеною. Не рекомендується застосовувати воду, що пройшла кип'ятіння, хлорування, а також бутилювання. Якщо хорошу воду дістати не виходить то можна31115984-kak-sdelat-chachu-vino використовувати звичайну водопровідну, але попередньо відстояну протягом доби і пройшла очищення через спеціальні побутові фільтри.
  • Температурний режим є важливою умовою дозрівання сусла. При низьких температурах дріжджові грибки уповільнюють переробку цукру в спирт, а при занадто високих можуть загинути.
  • Сплив Макуха слід перемішувати або збовтувати в іншому випадку утворилася цвіль може погубити продукт.
  • Якщо дозволяє конструкція перегінного куба, то залишився після бродіння Макуха після зливу рідини помістити в марлю і підвісити над рідиною. Виноградний аромат самогону в цьому випадку буде виражений набагато сильніше.
Чача из выжимок. Аппарат Миджет 2014 + дегустация с другом Чача з вичавок. Апарат Міджет 2014 + дегустація з другом