Піна Колада: кращі рецепти коктейлю, з чим і як пити лікер

Одні знають Піна Коладу як дивовижно смачний Пуерто-риканський коктейль, інші – як солодкий лікер. Розберемося, чим одне відрізняється від іншого, як приготувати коктейль і лікер своїми руками.

Історія коктейлю Піна Колада

Складно повірити, що один з найвідоміших в світі коктейлів був винайдений порівняно недавно. Існує 2 версії появи цього напою.

Рецепт Піна Колади був придуманий в 1954 році. Його автором вважають бармена Рамона Марреро. У той час він працював у Карибському басейні в барі під назвою «Beachcomber». Бармен 3 місяці змішував різноманітні інгредієнти в пошуках освіжаючого, незабутнього смаку. У нього вийшло екпериментальним шляхом створити склад коктейлю Піна Колада, який швидко став використовуватися спочатку американськими, а потім і європейськими барменами.

За другою, не менш популярною, версією, Piña Сolada була створена в одному з барів Пуерто-Ріко. Над рецептом працювала команда Профі. А сама розробка спонсорувалася Міністерством сільського господарства острова. З 1879 року коктейль Piña Сolada визнаний візитною карткою острова.

Сьогодні Піна Колада – це еталон дамських коктейлів. Він внесений до списку міжнародної асоціації барменів. Кожен поважаючий себе бармен, незалежно від національності і країни, в якій він працює, просто зобов'язаний робити Піна Коладу по пам'яті.

Рецепти коктейлю

Сьогодні є чимало варіантів рецепта. Його можна готувати як в блендері, так і в шейкері. Перше пристосування дає можливість швидше змішати інгредієнти і отримати повітряну, кремову текстуру. Щоб отримати більш насичений смак коктейлю, компоненти з'єднують в шейкері.

Рецепти коктейлів з білим ромом →

Класичний варіант родом з Пуерто-Ріко

Це оригінальний рецепт приготування коктейлю. Він сьогодні вважається еталонним. Для приготування однієї порції потрібно:пина колада классика с белым ромом

  • 60 мл світлого Карибського рому.
  • 30 мл кокосового молока.
  • 30 мл жирних вершків.
  • 180 мл ананасового фрешу.
  • 70 г дрібно подрібненого льоду.

Всі інгредієнти, включаючи лід, змішуються блендером 15 секунд. Переливається у високий келих. Прикрашається скибочкою ананаса і коктейльної вишнею. Подається з трубочкою.

Піна Колада від Рікардо Гарсія

Рікардо Гарсія – бармен, який за однією з версій придумав оригінальний спосіб приготування коктейлю. Для його рецепта потрібно:оригинальный рецепт коктейля пина колада

  • Один кокос. З нього в блендер виливають воду разом з ложечкою м'якоті.
  • Один ананас. З фрукта зрізають верхівку. М'якоть дістають ложкою, відправляють в чашу блендера до кокосової води.
  • 60 мл світлого рому.
  • 140 г дрібного льоду.


Всі компоненти змішують блендером. Традиційно коктейль подають в ананасі (рідше в кокосі) з коктейльної трубочкою. Додаткове прикраса напою не передбачено. Тут основний момент-оригінальна подача.

Рецепт з Малібу

Спочатку тропічний лікер «Малібу» був створений, щоб спростити роботу барменам.коктейль пина колада рецепт малибу адже коктейлі на вершках (до складу Піна Колади входять кокосові вершки) швидко розшаровуються, втрачають привабливий вигляд.

  • По 40 мл світлого рому і лікеру «Малібу».
  • 30 мл нежирних вершків.
  • 100 мл ананасового соку.
  • 80 г льоду.

Всі компоненти змішуються блендером. Переливаються в високий келих. Прикрашають напій скибочкою ананаса і вишнею. Рецепт з "Малібу" користується особливою популярністю через простоту приготування.

Коктейль з горілкою

Рецептів Piña Сolada з ромом багато. Але є варіанти, в яких напій готується з горілкою.рецепт пина колада алкогольная с водкой Правда, серед барменів отримав іншу назву – «Чи-чи». У напою виходить менш солодкий смак, ніж у класичного рецепту. А Тропічна нотка стає більш вираженою, яскравою. Пропорції у цього варіанту прості:

  • По 50 мл горілки і ананасового соку.
  • 30 мл нежирних вершків.
  • 80 г льоду.

Компоненти змішують у блендері. Подають у високій склянці з коктейльної трубочкою, скибочкою ананаса і вишнею.

Більше рецептів коктейлів з горілкою для домашнього приготування →

Безалкогольний варіант

Люди, які прагнуть до здорового способу життя, не повинні відмовляти собі в задоволенні побалуватися тропічним напоєм.безалкогольный пина колада рецепт в домашних условиях для них була створена безалкогольна Піна Колада з кокосовим сиропом.

  • 30 мл вершків.
  • 15 мл кокосового сиропу.
  • 140 мл ананасового фрешу.

Всі компоненти, разом з 80 г колотого льоду, перемішують блендером. Подають напій у високому келиху з трубочкою, скибочкою ананаса і вишнею.

" Літній Десерт»

Це друга назва коктейлю з морозивом. Напій виходить густим, солодшим. Для його приготування потрібно:коктейль пина колада с белым ромом и Малибу

  • 30 мл білого рому.
  • 10 мл «Малібу».
  • 2 кульки ванільного (кокосового) морозива, подрібнений лід.
  • 50 мл ананасового соку.

Всі компоненти змішують в блендері. Напій подають у високому келиху, традиційно прикрасивши ананасом і вишнею. Фортеця коктейлю виходить менше, ніж в класичному варіанті.

корисне відео з трьома рецептами коктейлю Піна Колада

Лікер Piña Сolada

Лікер Піна Колада – один з популярних напоїв, створених на основі ананасового соку. У ньому вдало поєднуються смак і запах кокосового молока, вершки, пряні нотки ванілі і терпкий світлий ром. У напою невеликий градус - всього 14%. Також у продажу представлений емульсійний лікер міцністю 15%. Це недорогий аналог оригінального напою, в якому ананасовий сік і кокосове молоко замінили на синтетичні ароматизатори і підсолоджувачі (лікер Оазис).

Історію створення лікеру супроводжують цікаві факти. За однією з версій, цей напій був створений піратами Карибського моря. До його складу входив ананасовий сік і білий ром, змішаний з кокосовим молоком.

Але оригінальний піратський рецепт був втрачений. А в основу сучасного складу лікеру були взяті інгредієнти і їх співвідношення, придумані Рамоном Морреро. Сьогодні налагоджено масове виробництво Piña Сolada. Найбільш відомими виробниками лікеру є» Canari«,» Bacardi«,»custers".

Технологія виробництва лікеру схожа на виготовлення «Малібу» (не менш популярного на Карибах напою). Дізнатися "Піна Коладу" в ряді інших напоїв легко. Продається, як правило, в Білій пляшці. Залежно від виробника малюнки на етикетці можуть відрізнятися. Але в більшості випадків на пляшці намальовані основні інгредієнти коктейлю-ананас і кокос.

Лікер в домашніх умовах

Лікер Піна Колада можна приготувати своїми руками. Розглянемо найпростіший і популярний рецепт, в якому граммовка визначається індивідуально:

  • Частина кокосового молока.
  • Дві частини ананасового соку.
  • Білий ром.
  • Ваніль.

Щоб приготувати Піна Колада в домашніх умовах, кокосове молоко, ананасовий сік і ваніль змішують блендером. У суміш поступово додають білий ром, доводячи міцність напою до 20-15% (в залежності від індивідуальних переваг).

Часто виникає питання, чим замінити кокосове молоко в складі лікеру. Відповідь проста-кокосовою стружкою, настояної на Ромі (горілці) 10 днів. В результаті вийде більш дешевий рецепт. Але і смак напою буде відрізнятися від оригіналу.

Як пити

До пляшки лікеру підійде десертна закуска – фрукти, горіхи, солодка випічка.

В чистому і розведеному вигляді

правильно пить пина колада в чистом виде
Цінителі екзотичних напоїв стверджують, що правильно пити лікер в чистому вигляді, щоб повною мірою оцінити багатогранність смаку. Подають Піна Коладу в лікерній чарці на довгій ніжці без попереднього охолодження. Випивають його залпом, насолоджуючись післясмаком. Цей лікер стане відмінним доповненням для кави або морозива.

Якщо солодкість напою здається занадто нудотною, його можна розбавити. Є кілька варіантів, з чим заважати Піна Коладу:

  • З подрібненим льодом.
  • Гарячим шоколадом (вийде шоколадна Піна Колада).
  • Ананасовим соком.

Деякі любителі вважають за краще пити лікер зі спрайтом. Він надає напою цікаві цитрусові нотки.

Можна розбавляти лікер іншими алкогольними напоями. Найвдаліше поєднання-з ромом. Але можна змішувати лікер з шампанським. Пропорції універсальні 1: 1. Не меншою популярністю користуються коктейлі з лікером Піна Колада.

Коктейлі з лікером: 20 простих рецептів для приготування в домашніх умовах →

Коктейль персиковий стрибок

На один келих потрібно:

  • 40 мл персикового лікеру.
  • 20 мл Piña Сolada.
  • 150 мл ананасового фрешу.
  • 20 мл лимонного фрешу.

Компоненти змішують в шейкері. Подають у високих келихах.

Коктейль Пуерто-Рико

Для приготування коктейлю по 60 мл вершків і Піна Колади змішують з 30 мл Бейліса і 75 мл яблучного соку. Подають у високому келиху. Прикрашають часточкою ананаса.

Коктейль Легкий бриз

Коктейль знайшов популярність через неповторного, освіжаючого смаку. Для його приготування потрібно змішати:

  • По 30 мл рому і Piña Сolada.
  • По 40 мл ананасового і апельсинового соків.

Обов'язково додають колотий лід. Подають у високому келиху з коктейльної трубочкою.

Лікер і коктейль Піна Колада заслужено користується популярністю у всьому світі. Напій став не тільки візитною карткою Пуерто-Ріко. Він є невід'ємною частиною дівич-вечорів, тематичних вечірок в тропічному стилі.

Автор: Іванна Вус,
спеціально для byhaem.in.ua

Корисне відео про те, як приготувати лікер Піна Колада в домашніх умовах