безалкогольна Піна Колада — тропічний коктейль з Карибським корінням

Піна Колада безалкогольна – яскравий освіжаючий тропічний коктейль з пуерториканськими корінням з ананасового соку. Напій також популярний, як і його алкогольний побратим з ромом. Коктейль в обох інтерпретаціях представлений в барних картах практично всіх закладів світу.

пина колада безалкогольная

Готувати безалкогольну різновид Піна Колади в домашніх умовах дуже просто. При бажанні балувати себе напоєм можна хоч кожен день. Коктейль відмінно підходить до святкового столу, адже смак у нього приємний і м'який.

Історія та цікаві факти

До початкового складу Піна Колади алкоголь не входив. Основним компонентом напою був очищений ананасовий сік (colado). Пізніше в рецепт включили ром.

Поштовхом до появи сучасної версії коктейлю Піна Колада послужило, найімовірніше, розвиток в Пуерто-Ріко комерційного виробництва кокосових вершків Коко Лопес. Вони чудово поєднувалися з соком ананаса.

Коктейль Піна Колада швидко знайшов популярність серед пуерториканців, і вже в 1978 році стала національним напоєм Пуерто-Ріко.

Офіційна поява рецепта Піна Колади датована 1950 роком.

Авторство належить Рамону Мареро – пуерториканському бармену, який тривалий час експериментував з різноманітними інгредієнтами, намагаючись створити ідеальний напій.

Згідно з іншою версією, рецепт Піна Колади придумав вчений Рамон Ірізаррі за завданням влади Пуерто-Ріко. А за давньою легендою коктейль був створений піратом Роберто Кофресі ще в 1820 році. Таким поєднанням продуктів він хотів підбадьорити втомлену команду.

Характеристики коктейлю

Смак у безалкогольного шийка вершковий, ніжний і солодкий. Аромат у Піна Колади фруктовий, з переважанням ноток кокоса.

Середня калорійність - 180 ккал на 100 мл напою.

Інгредієнти та пропорції

Класичний коктейль Піна Колада без алкоголю готується з кокосовими вершками. Бажано вибирати не дуже жирний продукт.

Що стосується ананасового соку, то в ідеалі буде потрібно свіжовичавлений фреш. Замінити його можна сиропом з консервованих ананасів. Не рекомендується використовувати для приготування пакетований ананасовий сік. Це погіршить смак Піна-Колади.

Склад безалкогольного міксу:

свіжий сік ананаса без м'якоті 100 мл
кокосові вершки 50 мл
цукровий сироп або цукрова пудра 20 г
Крижана крихта 50 г


Пропорції компонентів в безалкогольному варіанті краще дотримати, особливо це стосується вершків. Надлишок жиру зробить напій занадто калорійним. А ось з цукровим сиропом можна поекспериментувати, додавши трохи більше або зовсім не використовуючи його.

Рецепт приготування

Рецепт виготовлення безалкогольної Піна Колада дуже простий. Процес займе не більше 10 хвилин. Нічого, крім блендера або шейкера, не знадобиться.

Алгоритм:

Наповнити келих Харрікейн кубиками льоду доверху.

У чашу блендера або шейкер насипати лід.

Влити вершки, сік, цукровий сироп або пудру.


Ретельно збити компоненти до отримання кремоподібної пишної маси.

Перелити напій у високий келих, вставити соломинку.

Декорувати шматочком свіжого ананаса.

При бажанні коктейль можна посипати стружкою кокоса або тертим шоколадом.

Оригінально буде виглядати подача напою в половинці кокосового горіха або в вичищеному ананасі. Саме так пропонують безалкогольний мікс в тропіках.

Відео рецепт безалкогольної Піна Колади: незвичайний спосіб приготування в домашніх умовах

Як і з чим пити безалкогольну Піна Коладу

Піна Колада без алкоголю відноситься до категорії лонг дрінков. Шейк за класичним рецептом п'ють через соломинку-повільно, без поспіху. Рідина з густих різновидів міксу – з м'якоттю фруктів або морозивом-п'ють через трубочку, А решту їдять десертною ложкою. Подають лонг у високих келихах типу "Харрікейн" об'ємом до 400 мл.

Через велику кількість льоду вживати Піна Коладу найкраще в літні місяці.

Безалкогольний коктейль подається після їжі, як дижестива або десерту. Для закуски використовують нарізку з несолодких фруктів. З солодкими десертами лонг не вживається через його високу калорійність.

Чим замінити відсутні компоненти

Приготувати безалкогольну Пінья-Коладу вдома просто. Зупинити може тільки нестача якихось інгредієнтів. Боятися цього не варто, адже можна використовувати альтернативні продукти.

інгредієнти безалкогольної суміші Альтернатива
свіжий сік ананаса Сироп з консервованого ананаса
кокосові вершки кокосове молоко + звичайні вершки, 30%
цукор або цукровий сироп Необов'язковий компонент можна замінити цукровою пудрою, рафінадом або піском

Навіть використовуючи альтернативні варіанти, можна отримати напій, який не поступається за смаком класичного коктейлю.

Піна Колада: як приготувати алкогольний варіант коктейлю в домашніх умовах →

Варіації коктейлю

Безалкогольний рецепт Піна Колади має безліч варіацій, які варто приготувати для близьких і друзів.

З морозивом

Рецепт безалкогольної Піна Колади з морозивом сподобається всім без винятку, особливо дітям. Прекрасний напій з екзотичними фруктами освіжить в літню спеку, подарує заряд енергії і гарний настрій.

Склад:

кокосове молоко 50 мл
вершковий пломбір 50 г
ананасовий сік 100 мл

Рецепт:

  1. Всі компоненти з'єднати в чаші блендера.
  2. Ретельно збити до однорідності.
  3. Перелити у високий келих.
  4. Посипте шоколадною стружкою, вставте соломинку.

Для дорослих в безалкогольний коктейль можна додати крижану крихту.

Українська безалкогольна Піна Колада

Оригінальний лонг з яблучним фрешем придуманий в Україні. Сік дає коктейлю брудно-жовтий відтінок. Незважаючи на це, мікс володіє неймовірним смаком.

Напій готується без допомоги блендера. Компоненти змішуються в шейкері.

Склад:

ананасовий сік 200 мл
кокосове молоко 120 мл
яблука 4 шт.
Лід 4-5 кубиків

Рецепт:

  1. Промиті яблука нарізати часточками, вилучити насіння.
  2. Пропустити через соковижималку.
  3. Влити ананасовий і яблучний соки в шейкер.
  4. Додайте кокосове молоко.
  5. Збийте протягом 30 секунд.
  6. Кинути в келих лід.
  7. Налити коктейль.

У цьому варіанті кокосове молоко можна замінити на м'який пломбір.

Відео рецепт безалкогольного коктейлю Піна Колада, але не з яблучним, а з апельсиновим соком

Сангрія

Ця безалкогольна варіація Піна Колади з кокосовим молоком отримала назву традиційного іспанського напою неспроста. Цілі ягоди, що використовуються в рецепті, надають напою солодкуватий смак і привабливий вигляд.

Склад:

ананасовий сік 100 мл
кокосове молоко 60 мл
газована вода або спрайт 100 мл
свіжий ананас 1 трикутник
Смородина 6 ягід
Вишня 8 ягід
Лід за бажанням

Рецепт:

  1. Промиті ягоди обсушити на паперовому рушнику.
  2. З'єднайте кокосове молоко та ананасовий сік. Перемішавши.
  3. В келих викласти ягоди.
  4. Залийте кокосово-ананасовою сумішшю.
  5. Акуратно влити газовану воду або спрайт.

Газовану воду можна замінити домашнім лимонадом. Такий коктейль буде більш освіжаючим на смак.

Піна Колада з Малібу

В оригіналі цей коктейль виготовляють з алкоголем. Безалкогольна варіація Піна Колади готується без Малібу і рому. Замість лікеру використовується його Заміна з вершків і кокосового сиропу, приготувати яку можна вдома.

Склад:

Молоко 100 мл
морозиво 100 г
кокосовий сироп 15 мл
крем, 10-13% 15 мл
Ананас 1 трикутник

Рецепт:

  1. В окремій ємності з'єднати кокосовий сироп і вершки.
  2. Перемішати вручну.
  3. З'єднати молоко, морозиво і аналог Малібу в чаші блендера.
  4. Збити.
  5. Перелити в келих і декорувати трикутником ананаса.

Будь-який варіант безалкогольної Піна Колада сподобається всім, навіть самим вибагливим дегустаторам. Напій освіжить, подарує енергію і тропічний настрій.

Автор: Євгенія Гончарова,
спеціально для byhaem.in.ua