самогонний апарат з соковарки

Один з перших питань, що виникає при думці зробити самогонний апарат — що взяти за основу? Досвідчені винороби підкажуть: якщо озирнутися, можна знайти безліч відповідних предметів. Для цієї мети відмінно підійде звичайна соковарка. Адже якщо планується виготовлення напою «для себе», бажано щоб обладнання було компактне, легке при складанні і не вимагало великих фінансових витрат.

Чому саме соковарка?

Передбачається використання класичної металевої соковарки совдепівських часів. Такий апарат складається з двох каструль — одна для кип'ятіння води, розташовується внизу, в другу, що знаходиться вище, надходить сік. Зверху присутній своєрідний друшляк для овочів і фруктів накритий кришкою. Процес виготовлення соку простий — в друшляку нагрівається сировину під дією пари, який утворюється вb_39-900x900 нижній ємності з водою. Краплі соку збираються в другій ємності і, пройшовши стерилізацію, перетікають через спеціальну трубку в банки.

Головним плюсом соковарки для самогоноваріння є те, що її кришка закривається майже герметично. Такий самогонний апарат буде мати всі необхідні запобіжні і захисні клапани. Потрібна мінімальна кількість часу і зусиль, щоб отримати якісний випарник. Єдиним недоліком такого агрегату може стати маленький обсяг. Але якщо виготовлення домашнього алкоголю буде відбуватися лише для особистих цілей, гнатися за більшою місткістю не варто.

Ще одним плюсом соковарки в процесі самогоноваріння є те, що вона здатна переробити великі обсяги твердої сировини, такого як яблука або інші фрукти, для отримання браги.

Самий елементарний спосіб — зробити з соковарки апарат для отримання самогону без змійовика. Для цього прибираємо кришку, на друшляк встановлюємо таз або каструлю, яка підходить за розміром. Наповнюємо його холодною водою.  У нижню ємність поміщаємо брагу. Ставимо цю конструкцію на плиту, сировина нагрівається, пари піднімаються наверх, стикаючись з холодною поверхнею. Вони конденсуються і стікають вниз, потрапляють в ємність, яка спочатку призначена для збору соку. Отримана рідина стікає через бічний відвідний шланг в підставлену під нього ємність.

Приєднавши до соковарці найпростіший змійовик з холодильником, можна отримати якісний самогонний апарат.

Створення самогонного апарату з соковарки

Будь-який найпростіший самогонний апарат складається з двох блоків:

  • Випарний пристрій, в якому відбувається утворення парів спирту, одержуваних з браги;
  • Конденсатор, в якому отримані пари знову переходять в рідкий стан.

Є ряд інших деталей, що додаються до дистилятора, для поліпшення його продуктивності, але вони вже не є абсолютно необхідними.

Складові частини самогонного апарату, виготовленого з соковарки:

  1. Ємність для браги, яка представлена самої соковаркой.

Головна доопрацювання в соковарці, яка буде потрібно — установка двох патрубків. Один з них буде використовуватися для відведення пари в змійовик, в другій буде поміщений термометр. В ємності сокосборникаOLYMPUS DIGITAL CAMERA необхідно наглухо закрити отвір.

  1. Термометр.

В випарник встановлюється градусник, для контролю температури. Це дозволить відстежувати відділення якісного алкоголю від шкідливих домішок. Починаючому виноробу такий елемент обов'язково стане в нагоді, з часом і появою досвіду від цієї деталі можна відмовитися. Бажано помістити термометр в ємність в металевій трубці, з одного боку вона повинна бути запаяна. Це необхідно для запобігання самого градусника від пошкодження і попадання частинок в рідину.

  1. Кран — необхідний для регулювання подачі води, при використанні проточного типу охолодження.
  2. Трубка для збору рідини — мідна труба, відповідного діаметру, яка буде з'єднувати деталі апарату і зливати готову рідину в ємності.
  3. Охолоджувальний блок або холодильник, для зниження температури парів спирту. З цим елементом можуть виникнути найбільші труднощі, незважаючи на гадану простоту конструкції. Кращий варіант — придбати вже готовий змійовик в спеціалізованих магазинах, найкраще підійде виготовлений з кварцового скла. Якщо братися за самостійне виготовлення даної деталі, оптимальним матеріалом стане мідна трубка. З неї необхідно намотати спіраль бажаного діаметра і помістити в ємність, всередині якої буде знаходитися охолоджувальна рідина. Головним завданням при виготовленні змійовика є забезпечення хорошого охолодження парів спирту, інакше якість готового продукту значно зменшиться.
  4. Трубка, що з'єднує деталі апарату.

Для цих елементів найкраще підійдуть такі ж мідні трубки, які не будуть вступати в реакції зі спиртом. Інші матеріали здатні залишити небажаний присмак і запах в готовому напої. Категорично не можна використовувати гумові прокладки або з'єднання з тих же міркувань. Одним з відповідних варіантів може стати гофрована газова труба, виконана з кольорового металу.

  1. Ємність для збору готового напою — нею може стати звичайний чайник або будь-яка інша ємність, наявна у вас під рукою.

Особливості перегонки

В першу чергу відзначимо, що нагрівати апарат, виконаний з соковарки найкраще на плиті,7387504_74387 переважно електричної. Деякі винороби рекомендують газовий пальник, але це прийнятно тільки на відкритій місцевості і при великому обсязі самої ємності.


Ще один аргумент за електричну плитку — на ній легше контролювати процес нагрівання браги, так як необхідно не допускати її закипання. Оптимальна температура для перегонки — 86-93 градуси. Якщо температура піднімається вище, різко падає міцність напою і можлива поява мутного осаду в рідині.

Процес нагрівання до 75 градусів повинен відбутися швидко, а потім необхідно зменшити швидкість збільшення температури. Коли градусник підніметься до позначки 89 з змійовика почне капати самогон. Найперші 50 грам мають мутний колір і називаються в народі первач. По суті це ще не готовий напій, а просто суміш алкоголю з ароматичними маслами.

Після цього вже буде виходити прозорий самогон фортецею близько 60 градусів. Найбільш якісний продукт виходить при температурі 94 градуси. Коли температура підніметься вище, почне надходити рідина міцністю не більше 20 градусів, це так званий подвійний самогон, після отримання цього напою продовжувати перегонку вже не варто.

Детальніше про процес виготовлення самогонного апарату в домашніх умовах →

Таким чином, з соковарки виходить цілком придатний апарат для перегонки. Процес виготовлення його не займе багато часу і не зажадає великих зусиль і витрат. Наявність ємності самої соковарки позбавляє від необхідності пошуку куба для перегонки, та й її обсяг дозволить задовольнити потреби для домашнього застосування.

из чего сделать самогонный аппарат,how to make simple moonshine для чого потрібен самогонний апарат,як приготувати простий самогон