коньяк з самогону на дубовій корі

Складаючи рецепти зі смаком коньяку з самогонки, домашні майстри не переслідують мети підробити справжній коньяк — напій, що отримав назву по імені французької провінції. Зрозуміло, що відтворити0db7203e4917550c4df8a1041bf1717a у домашніх умовах виноградний дистилят з багаторічною витримкою в дубових бочках надзвичайно складно. Завдання домашніх рецептів коньяку на самогоні — облагородити його смак, отримати якісний напій при невеликих витратах, при повному контролі процесу виробництва.

Точність, незмінність складу інгредієнтів не є Умовами рецептів домашнього коньяку з самогонки. Кожен майстер коригує смак і колірний відтінок напою під свої переваги. Рано чи пізно у нього складається перевірена колекція секретних рецептів, свій спосіб виготовлення.

Домашній коньяк на самогоні з використанням дубової кори

На 3 літри самогону міцністю 43-45° потрібно 2 ст.ложки дубової кори і 1 десертна ложка цукру. Перед додаванням кору (підійде придбана в аптеці) необхідно прокип'ятити з содою і промити холодною водою. Настоювання коньяку на самогоні виробляють в темному місці 10-14 днів, після чого проціджують, фільтрують через ватяні диски і розливають по пляшках. Кору дуба можна використовувати вдруге для наступної партії, але наполягати доведеться довше.

Перед вживанням напій вимагає додаткової витримки, чим більше, тим більше благородний смак набуває зроблений з самогону коньяк.

Детальніше про те, як настояти самогон на корі дуба →

75485-ochistka-domashnego-konyakaЛатгальський коньяк на самогоні

Для цього рецепта знадобляться прянощі:

  • Мускатний горіх, шматочок, розміром з горошину;
  • Коріандр 6 цілих зерен;
  • Кориця, фрагмент палички 3 см,
  • Крапелька ванілі
  • 1,5 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки дубової кори

Кількість інгредієнтів вказано на 3 літри коньяку з самогонки міцністю 42-45°. Наполягання виробляти в темному місці. Через 4-5 днів почати знімати пробу, щоб визначити відповідний для себе смак. Більше 12-14 днів наполягати не рекомендується.

Рецепт коньяку з самогонки на перегородках волоського горіха

Щоб випробувати цей простий спосіб облагороджування самогону потрібно на 1 літр взяти перегородки від 20 волоських горіхів і 2 чайні ложки меду або сиропу з вишневого варення. Наполягання продовжувати не більше 2-х тижнів.

Така настоянка не тільки володіє благородним смаком і дозволяє зафарбувати дистилят в коньячний колір, але і корисна. Коньяк на якісному самогоні з перегородок волоського горіха має жарознижуючі, адсорбуючі властивості, застосовується для профілактики застуди, лікує хворе горло.

Коньяк на самогоні з кави

kakie-travy-vhodyat-v-sostav-monastyrskogo-chaya5-600x401З шипшиною та родзинками

В 1 літр 45° самогону додати:

  • Кава — 10 зерен;
  • Шипшина — 10 сушених ягід;
  • Родзинки — 10 ягід (краще чорний);
  • Краплю ванілі.

Наполягати 20 днів, періодично збовтуючи. Процідити, відфільтрувати через ватяні диски кілька разів, щоб не було каламуті. Витримати розлитим в пляшки 1 місяць для придбання виразного коньячного смаку.

З розчинної кави з додаванням молока

У 3-хлітровій банці змішати:

  • 2 ст. ложки кави;
  • 1 ч. ложку ванільного цукру;
  • 0,5 ч. ложки чорного перцю свіжого помелу;
  • 1 склянка теплого молока
  • 2,5 літра самогону.

Під кришкою в темному місці напій необхідно витримати близько 10 днів. Фільтрувати краще 2-3 рази через ватяні диски.

Коньяк з самогонки на травах і прянощах

На 3 літри самогону фортецею 40-45° знадобиться:

  • 1 ст. ложка хорошого чорного чаю;
  • 1 ч. ложка кореня калгану (продається в аптеці);
  • Імбир, свіжий — кубик 1 см або сухий — 0,5 ч. ложки;
  • Глід — ягоди сушені 1 жменя;
  • 0,5 ч.ложки цедри лимона.

1405055991_14Після двотижневого настоювання відфільтрувати, розлити в пляшки і витримати в темному місці 3-4 місяці. За цей час у коньяку на самогоні з трав з'явиться гармонійний збалансований смак.

Карамельний колер або Паленка

Якщо колір коньяку з самогонки вийшов недостатньо насиченим, його можна підфарбувати розчином паленого цукру (інші назви — Паленка або карамельний колір).

Карамельний колір застосовується для фарбування не тільки коньяку на самогоні, а й інших алкогольних
і безалкогольних напоїв.

Для приготування паленки застосовують такий спосіб: в невеликій мисці з нержавійки (підійде великий ополоник) нагрівають 2 ст.ложки цукрового піску. Коли цукор почне плавитися і придбає гарний коричневий колір, припиняють нагрів, швидко, але акуратно вливають 150 гр. гарячої води і розмішують. Слід дотримуватися обережності, рідина може закипіти і бризнути на руку.

Використовують цукровий колір невеликими дозами для отримання благородного золотисто-коричневого кольору, надлишок додасть напою гіркоту. Паленка, налита в невелику скляну ємність, відмінно зберігається в холодильнику.

Існує ще безліч інгредієнтів, які додають самогонники, щоб знайти свій секрет виробництва домашнього коньяку: запашний перець, кмин, кедрові горішки, горіх пекан, лавровий лист, шафран.

Красива пляшка, стильна етикетка доповнять вишуканий смак і аромат напою, зроблять домашній коньяк гідним атрибутом свята.

настойка на кедровых орехах и коре дуба настоянка на кедрових горіхах і корі дуба