рецепти браги з борошна, пива та інших продуктів

Брагу можна ставити не тільки на фруктах або цукрі. Дуже популярні Зернові рецепти. Ними користуються багато самогонники. Адже в багатьох зернових культурах міститься велика кількість крохмалю, що дозволяє отримати прекрасний самогон. Швидка брага з рисового борошна — одна з найпопулярніших. Адже вже через тиждень вийде чистий самогон. Рецепти, до складу яких входять інші інгредієнти зазвичай вистоюються кілька тижнів.

Рецепт швидкої рисової браги

Готується брага з рисового борошна дуже швидко і просто. Для цього не потрібно багато інгредієнтів,3cd730 тільки:

  • 3 кг цукру;
  • 1 кг рисового борошна;
  • 10 л води;
  • 200 г дріжджів.

Сухі інгредієнти ретельно змішують між собою. Готовий склад розводять у воді, залишають бродити. Настоюється такий склад протягом тижня. Потім слід етап перегонки. Вихід виходить близько 3х літрів.

Можна цей рецепт трохи модифікувати. Тоді рисовий продукт обсмажують на сухій сковороді, а в бражку додатково додають невелику кількість шафрану. Готовий самогон після перегонки отримує цікавий смак і аромат.

Більше рецептів приготування браги з рису для самогону →

Брага з пива

Оригінальний напій виходить з пива, навіть якщо воно прострочено. Серед інгредієнтів:

  • 3 літри пива;
  • Така ж кількість фруктового соку;
  • 1 кг цукрового піску;
  • 10 л води;
  • 200 г шоколаду.

Рецепт пивної бражки також досить простий у приготуванні. Потрібно подрібнити шоколадку, потім змішати інгредієнти. Все настоюється 3 тижні. Лише через цей час бражка готова, можна робити самогон.

Житня брага

З житнього борошна теж виходить непогана бражка. Для неї буде потрібно мінімум інгредієнтів:

  • 8 л окропу;
  • 11 л холодної води;
  • 100 г дріжджів;
  • 4 кг житнього борошна.

Все перемішується. Отриманий житній заміс повинен настоятися приблизно 3 години. Потім в продукт долити ще 3 лржаная брага холодної води. Через півгодини в майбутню брагу виливають додаткові 6 л води (обов'язково холодної). І тільки тепер можна закинути дріжджі.

Через 4 дні житній напій готовий. Можна його пускати в подальше виробництво. Вихід вийде дещо менше, ніж кількість вихідного продукту.

Детальніше про те, як приготувати самогон з житнього борошна →

Брага на кукурудзяному борошні

На кукурудзяному борошні теж можна ставити бражку. Що для цього буде потрібно? Рецепт передбачає використання:

  • 1,5 кг кукурудзяної муки;
  • 300 г солоду;
  • 7 л води;
  • 5 г сухих дріжджів.


Можна використовувати більшу кукурудзяну крупу. Це не принципово. Адже на підсумковий вихід і якість продукту це не вплине. Під час приготування браги потрібно ретельно дотримуватися всі температурні режими:

  1. Нагріти воду до 50°.
  2. Далі повільно всипається кукурудзяний продукт, постійно помішується. Каша ретельно проварюється протягом 15 хв.
  3. Тепер потрібно підняти температуру до 65° і підтримувати її рівно 15 хв.склад повинен варитися при такому режимі.
  4. Каша нагрівається ще до 80°, додається ретельно подрібнений солод.
  5. Каструля знімається з вогню, накривається кришкою, вкривається ковдрою, залишається на 7 годин.
  6. кукурузная брагаТим часом дріжджі розводяться.
  7. Все змішується.

Через 6 днів, бражка буде готова. Про це скаже спиртовий аромат, гіркуватий смак. Значить, продукт готовий до першої перегонки.

Рецептура з використанням ферментів

Рецепт борошняної бражки передбачає використання солоду або цукру. Це необхідно для здійснення процесу оцукрювання. Однак можна його уникнути, якщо ставити напій на ферментах. Для цього береться:

  • Глюкавамарин;
  • Аміносубтилін.

Рецепт, заснований на цих ферментах, має на увазі, що бражка буде готова до подальшого використання вже через 5 днів.

Буде потрібно:

  1. Змішати по 1 великій ложці ферментів в 8,5 л води;
  2. Засипати 2 кг будь-якого мучного продукту;
  3. Розмішати;
  4. Ввести 50 г пресованих дріжджів.

Через 5 днів заграв напій з використанням ферментів придбає особливий смак. Він буде гіркуватий з характерною кислинкою. Значить, можна переганяти продукт, щоб отримати оригінальний, дуже швидкий ферментований самогон.

Кожен рецепт незвичайний по-своєму. Потрібно тільки вибрати той варіант, який здасться максимально зручним у виконанні. Безумовно, важливий і смак готового самогону. Якщо він сподобається, можна готувати борошняну бражку постійно. І тоді на столі (хоч святковому, хоч щоденному) завжди буде найсмачніша, приємна самогонка власного приготування.

Рисовая брага - ХОС vs горячий старт рисова брага — ХОС проти гарячого старту