Брага з рису для самогону

Рисовий самогон, ставлячись до алкогольних напоїв, що виготовляються зі злаків шляхом дистиляції. Такий алкогольний напій, що виготовляється в домашніх умовах, серед подібної продукції вважається одним з найбільш якісних і смачних. Однак, в процесі виготовлення браги на основі рису, необхідно враховувати певні особливості, без урахування яких, продукт не буде отриманий.

Рисова брага — рецепт приготування

rice_web1Для приготування браги будуть потрібні:

  • Рис — 3 кг;
  • Солод — 500 г;
  • Вода — 14 л;
  • Дріжджі сухі — 15 г (пресовані — 75г).

Для приготування такої браги, підійдуть будь-які сорти дешевого рису — на смакові якості самогону, це вплив не зробить. Солод, присутній в рецепті, необхідний для процесу розщеплення крохмалю і перетворення його в цукор — без його застосування не виникне реакція бродіння.

Етапи приготування:

  1. Промитий рис заливається 11 л води і доведений до кипіння, вариться на слабкому вогні протягом 45 хвилин з постійним його помішуванням в районі днища посуду. Для того щоб суміш не ставала густою, в неї порційно слід додавати воду — всього, 2 л.Результатом цього процесу буде каша, густа і з однорідною консистенцією. Отриманий продукт знімається з вогню і остуджують до 60 — 70 гр.
  2. За той час, поки рис буде остуджувати, солод необхідно подрібнити на м'ясорубці і влити в нього 1 л води.
  3. Отримана суміш води і солоду вливається в остиглий до потрібної температури рис і перемішується. У тому випадку, якщо суміш рису іbraga-iz-risa солоду переохолодилася, її слід підігріти до 63 — 65 г.тепла суміш знімається з вогню і загортається в ковдру або інший теплоізолятор для попередження швидкого охолодження.
  4. Після закінчення 7 — 8 годин, сусло слід перелити в ємність, в якій буде проходити подальше бродіння, влити 1 л води і внести розведені згідно з інструкцією дріжджі, перемішати і закрити, встановивши гідравлічний затвор.
  5. Ємність з майбутньої рисової брагою переноситься в темне і тепле (від 18 до 25 гр.) місце, де вона повинна відіграти. Завершення процесу буде видно за такими ознаками: процес виділення бульбашок газу закінчився, брага стала світліше і гірчить на смак.
  6. Отриману брагу, для того щоб позбутися від зерен рису, необхідно відфільтрувати, використовуючи для цієї мети марлю або друшляк і перегнати через самогонний апарат, знявши 80 г першої фракції.

Примітка

Процес перегонки продукту слід завершити при падінні міцності напою до 30 гр. Всього, при використанні цього рецепта, повинно вийти 2,5 — 3 л самогону з рису з міцністю від 40 до 45 гр.

Рисовий самогон на зеленому солоді

Зелений солод — це пророщене зерно. Таке зерно, що має високоактивні ферменти, здатне швидко оцукрювати крохмалі, наявні в зернових продуктах.

img_6280Складові частини рецепта:

  • Рис — 3 кг;
  • Зелений солод — 2 кг;
  • Вода — 15 л;
  • Сухі дріжджі — 20 г.

Етапи приготування:

  1. Добре промитий рис, заливається 1 л води і вариться протягом 40 — 50 хвилин. Після чого знімається з вогню і ставиться для охолодження.
  2. Коли рис охолоне до 55 — 60 гр, в нього додається перемелений зелений солод (процедура його перемелювання досить трудомістка) і перемішується. Отримана суміш повинна відстояти 2 години.
  3. Залишок води, підігрітий до 40 — 50 гр, вливається в відстояла суміш рису і солоду. Отримана суміш, закутана в ковдру, ставиться на відстій для оцукрювання на 5 — 7 годин.
  4. Розведені згідно з інструкцією дріжджі вливаються в приготований розчин для майбутньої браги з рису.
  5. Поставлена в теплі, брага буде бродити протягом 4 — 6 днів. Після закінчення реакції, її слід профільтрувати, і продукт буде готовий до подальшої перегонки.

Рисовий самогон на Малазі

Застосування десертного вина в якості одного з компонентів для приготування продукту, додасть алкогольного напою, який виготовляється в найпростіших домашніх умовах — самогону, вельми оригінальний смак.

41307062-kupit-vino-1969godaСкладові частини рецепта:

  • Рис подрібнений — 1 стакан;
  • Малага — 500 мл;
  • Ізюм — 400 г;
  • Дріжджі пивні — 200 г;
  • Вода — 12 л.

Етапи приготування:

  1. Залити родзинки 400 г води і відварювати протягом чверті години.
  2. У підготовленій ємності змішати рис, пивні дріжджі, відварений і охолоджений родзинки, влити малагу. Крім цих обов'язкових частин, можна додати цукровий сироп. Перемішавши отриману суміш, залишити її в теплому місці на три — чотири дні.
  3. В заграла субстанцію влити 12 л води і дати постояти ще добу.
  4. Готова брага фільтрується і переганяється.

Рисовий самогон на шафрані

Це один з оригінальних рецептів виготовлення алкогольних напоїв в домашніх умовах, які дозволяють домогтися оригінальних смакових якостей від звичайних продуктів з вельми посереднім смаком. Для приготування такого продукту можна використовувати самогон, отриманий в результаті першої перегонки або горілку, що мають смакові характеристики Нижче середнього. Незважаючи на те що приготування матеріалу для майбутнього напою займе певний час,58ae3b72fcd2b0b41fa1fd2a3977870d кінцевий результат порадує своїм смаком.

Складові частини рецепта:

  • Рис подрібнений — 750 г;
  • Шафран — 3 кг;
  • Самогон — 9 л.

Етапи приготування:

  1. Для приготування за цим рецептом, необхідно обсмажити рис до його пожовтіння. Потім, обсмажений рис і шафран, засипані в ємність, заливаються самогоном і ставляться в тепле місце для подальшого бродіння, процес якого може тривати 5 — 6 діб.
  2. Після закінчення реакції, суміш фільтрується і переганяється через самогонний апарат.
Рисовый самогон рисовий самогон