Рецепт горілки на кмині

Гіркуватий напій, настояний на кмині, під назвою "Кюммель" дуже популярний в європейських країнах. В Україні виробництво кминної настойки налагодили князі, яким дуже подобався незвичайний смак пиття, що став улюбленим алкогольним ласощами знаті.

Вишуканий напій можна приготувати самостійно. Пряні насіння чорного або звичайного кмину використовуються для виготовлення домашньої горілки, що робить смак міцного напою м'яким, освіжаючим. Кминна горілка припаде до смаку не тільки справжнім поціновувачам оригінальних страв також всім любителям високоградусного алкоголю. Рецепт доступний кожному, фізичні та матеріальні витрати мінімальні, при цьому результат перевершить всі очікування.

Рецепти настоянки кмину

Існують різні варіанти приготування настоянки зі звичайного або чорного кмину. Переглянувши всі способи, можна вибрати більш підходящий. Головний критерій смачної, незвичайної настоянки ─водка с тмином тривала витримка.

Рецепт - 1

Які інгредієнти необхідні:

  • Кмин 2 ч л
  • Цукор 2 ч л
  • Спирт 200─250 мл
  • Вода 400─450 мл.

Змішати насіння кмину чорного і цукор, влити воду. Дану суміш кип'ятити не менше 20 хвилин помішуючи. Потім отриманий напій остудити і добре процідити. Повинно бути близько 250─300 мл рідини, в разі меншої кількості влити охолоджену кип'ячену воду до потрібного обсягу. Все змішати зі спиртом, влити в пляшку. Щільно закупорений бутель поставити на місяць або два в місце, захищене від прямих сонячних променів. Чим більше часу буде стояти, тим смачніше буде вживатися.

Рецепт - 2

Необхідні компоненти для приготування:

  • 40─50 гр кмину
  • Горілка 1 л
  • Цукор або мед за смаком.

У підготовлену ємність кладуть мелкоізмельченние пряні насіння, заливають горілкою. Прикривши щільно кришкою, залишають настоюватися 5─7 тижнів. Після, в добре проціджений напій, додають солодкість за смаком. Попередньо цукор, мед розчинити окремо в малій кількості горілки, тільки потім додати в готовий алкоголь. Можна використовувати цукровий сироп для солодощі. Добре розмішавши, залишають в прохолодному місці ще на одну, два тижні.

Сироп з цукру готується наступним чином: в посуд з чистою водою висипається цукровий пісок. З розрахунку 5-6 склянок цукру на одну склянку води, пропорції підбираються індивідуально. Довести до абсолютного розчинення цукру, після закипання варити хвилин 7, прибираючи пінку. Готовий сироп слід охолодити, потім вже влити в напій.

Рецепт - 3

черный тминЦя настоянка на кмині володіє смаком і запахом з ніжним трав'яним відтінком, крім кмину чорного або простого, використовуються інші прянощі. Що потрібно для приготування напою:

  • 2─3 л горілки
  • Аніс 40 гр
  • Кмин 45─50 гр
  • Кріп 25 гр
  • Корінь фіалки 20 гр
  • Кірка помаранчева або лимонна 30 гр.


Всі складові дрібно подрібнити і змішати з горілкою. У закупореній посуді дати настоятися протягом 2─4 тижнів. Місце вибирають темне, тепле. Після цього напій потрібно змішати з цукровим сиропом, добре розмішавши і залишити на 24 ч.процідити готовий алкоголь через дрібне сито, залишивши ще на 2 тижні. Можна Час витримки трохи скоротити.

Рецепт - 4

Які потрібні складові:

  • Горілка 1─2 л
  • Кмин 40─50 гр
  • Меліса 40─45 гр
  • М'ята 30─35 гр
  • Фенхель 20─25 гр
  • Насіння кропу 10─15 гр
  • Аїр 20─25 гр
  • Коріандр 25 гр.

Всі сухі спеції дрібно товчуться і заливаються горілкою. Напій повинен настоятися протягом двадцяти днів в теплому місці. Потіммасло тмина ретельно фільтрується, в разі потреби додається цукровий сироп.

Рецепт - 5

Що і скільки застосовується в процесі виготовлення:

  • Горілка 1,5─2 л
  • Кмин 45─50 гр
  • Бадьян 40─50 гр
  • Фенхель 20 гр
  • Кропові насіння 10 гр.

Всі компоненти заливаються горілкою і настоюються не менше п'ятнадцяти днів. Потім напій фільтрується, додається цукровий сироп за смаком.

Рецепт - 6

Це найшвидший і простий спосіб, що не вимагає довгого настоювання, можна вживати відразу після виготовлення. Потрібні компоненти для приготування:

  • Горілка 1─1,5 л
  • Кмин 2─4 ч ложки
  • Гвоздика 2─3 шт.

У каструлю вилити горілку і додати прянощі. Нагріти до 60─70 градусів, остудити до кімнатної температури і процідити. Після охолодження можна насолоджуватися кминною горілкою.

Рецепт - 7

Кминна горілка може бути виготовлена з попередньо підготовленої кминної води. Які необхіднінастойка на травах інгредієнти:

  • Кмин 400─450 гр
  • Вода 1 л.

Пряність заливається водою, проганяється через дистиляційний апарат. Або суміш кип'ятиться протягом однієї години під кришкою і настоюється. Вода може зберігатися в холодильнику або заморожена в морозильній камері, при цьому не втрачаючи свого смаку. У міру потреби підсолодити і додати в горілку.

Рецепт - 8

Ще один незвичайний рецепт алкоголю зі звичайного або чорного кмину. Що і скільки використовується в процесі приготування:

  • 50 гр кмину,
  • 10 гр кориці
  • 10─15 гр каменю винного
  • 25 гр м'яти,
  • 20─25 гр білого імбиру.

Всі спеції дрібно потовкти, залити горілкою. Залишити настоюватися не менше чотирнадцяти днів. Після настоянка переганяється в Кубі або проціджують.

У рецептурі кминної горілки можуть використовуватися додаткові компоненти для перекази червонуватого відтінку - червоний сандал або терназол. Для приготування алкогольного напою з кмину простого або чорного можна використовувати процедуру дистиляції, проганяючи за допомогою самогонного апарату або домашнього спиртзаводу. Напій настоюється не тільки на горілці, а на спирту або самогоні.

Застосування кминної настойки в лікувальній терапії

настаивание тмина на водкеНастоянка на спирту з насіння чорного кмину приємне і вишукане частування на святковому столі, будучи при цьому незамінним помічником у відновленні здоров'я, зміцненні імунітету.

  • Напій застосовується для нормалізації травлення, позбавлення від газів і очищення судин. Допомагає впоратися з болями в серці, усуває бронхіальний спазм, підвищує дихальну активність. Має сечогінну, жовчогінну, протизапальні, антибактерицидні властивості, заряджає енергією.
  • Для приготування настоянки необхідно 15 гр рослини залити склянкою горілки або 100 гр спирту, попередньо ретельно подрібнити, додати цукор за смаком. Наполягати в темному місці протягом 14 днів. Проціджений напій застосовувати по 1 ч ложці перед черговим прийомом їжі. Можливий варіант: 40─45 крапель накапати на шмат хліба і з'їсти. Після використання настоянки необхідно зробити перерву не менше двох тижнів, при необхідності повторити курс.
  • Ще один рецепт настоянки з чорного кмину. Насіння залити спиртовою рідиною в пропорціях один до одного, при цьому, щоб кмин перекривався на 3─4 мл.наполягати не менше тижня, вживати по ч ложці на 50 гр води у вечірній час.
  • Для страждаючих висипом вугрів є спеціальний рецепт настоянки кмину. Для виготовлення потрібно півсклянки насіння кмину і стакан спирту. Наполягати тиждень, після чого процідити і додати півсклянки чистої або мінеральної води, щоб не сильно щипало шкіру.
  • Настій з дивовижного рослини допомагає боротися з багатьма інфекціями, в тому числі і ангіною. Для приготування лікарського засобу необхідно 2─3 ст ложки насіння кмину чорного залити літром окропу, дати настоятися протягом 3 ч.щоб розбавити гіркоту додається мед, цукор, лимон. Розчином добре полоскати горло і додавати в чай.

Застосування насіння чорного кмину, масла, настоянки популярно в багатьох країнах і використовується для профілактики і в лікуванні багатьох захворювань. Це незамінний помічник у відновленні життєвих сил, в підтримці імунітету. Чудова рослина навіть допомагає боротися з раковими захворюваннями. А кминна горілка ─ справжня насолода для гурманів.

Тминная водка, под жирную, мясную пищу. Домашний видео рецепт Кминна горілка, під жирну, м'ясну їжу. Домашній відео рецепт