Як приготувати вишневу наливку

Вишні в залежності від сорту дозрівають протягом усього літа. А значить, є маса можливостей попрактикуватися в приготуванні оригінальної вишневої наливки по одному із запропонованих рецептів.

Підготовка ягід

Для наливки найкраще підходять середньостиглі та пізні сорти. Але перед тим як робити смачний алкогольний напій з чудовим ароматом і неповторним смаком, ягоди необхідно правильновишня на тарелке підготувати. Плоди потрібно вибирати повної зрілості без зовнішніх пошкоджень і червоточин. М'яті і пошкоджені ягоди краще залишити для того, щоб зробити з них варення, джем, повидло.

Вимиті вишні слід гарненько просушити на повітрі або за допомогою рушники. Дотримуючись рецептом з плодів можна вийняти кісточки або залишити як є. В останньому випадку напій набуває дуже легкий, ледь вловимий присмак і аромат мигдалю. Хвостики можна не видаляти. Наприклад, для французької Вишнівки вони є обов'язковою умовою. Далі залишається приготувати всі інгредієнти і зробити наливку згідно обраної рецептурою.

Вишні, настояні на горілці

Найпростіший метод це зробити наливку зі свіжих вишень на горілці. Для цього приблизно півтора кг вишень розкласти в один шар на деку і підв'ялити на сонці протягом трьох днів. Якщо погода не дозволяє зробити це природним шляхом, то можна відправити плоди в духовку, нагріту до 60-80° на 4-6 годин. Цей крок не є обов'язковим, однак він дозволяє уникнути зайвої водянистості напою, настояного на горілці. Також знадобиться:

  • 0.7 л горілки;
  • 0.5 кг цукру.

Після чого робити наливку наступним чином. У трилітрову банку скласти ягоди, пересипати їх цукром і залити горілкою. Закрити звичайною кришкою і прибрати на місяць в затемнене місце. Приблизно через 2-3 дні рекомендується добре струшувати банку. Як тільки підійде час, рідина злити через кілька шарів марлі в пляшки. Готовий напій може зберігатися в холодильнику або підвалі, не втрачаючи своїх якостей протягом 3-х років.

Детальніше про те, як приготувати настойку з вишні на горілці →

Вишнівка на спирту

вишня в банкеОригінальний рецепт розповість, як робити наливку на спирту. Для її приготування потрібно взяти:

  • Близько 1 кг вишні;
  • 0.3 кг цукрового піску;
  • 1.5 л нерозбавленого спирту.

Приготування.

  1. Вишнею наполовину заповніть банку в 3 л і долийте до початку горлечка спирт. Щільно закрийте пластмасовою кришкою і приберіть на пару тижнів в темне кілька прохолодне місце. за цей час ягоди віддадуть спирту всі свої соки і аромати.
  2. Після можна приступати до наступного етапу. Спирт з вишневим соком злийте в чисту трилітрову баночку, а що залишилися вишні засипте потрібної за рецептом порцією цукру. Дайте настоятися ще два тижні, періодично струшуючи масу.
  3. Природно спиртова настоянка вийшла занадто міцною, що потрібно з нею зробити, щоб довести до потрібної фортеці? Поки вишні настоюються з цукром, в банку зі спиртом долийте до верху чисту воду. (Краще брати не кип'ячену джерельну.) І приберіть також на пару тижнів.
  4. В результаті злийте сік з вишень і змішайте його зі спиртовою настоянкою. Все, вишнева наливка нормальної фортеці готова.

Детальніше про те, як приготувати настоянку на спирту з вишні →

Вишнівка з прянощами

На спирту можна робити і пряну наливку, яка відрізняється вишуканим ароматом, порівнянним з дорогим алкоголем. Для цього візьміть:

  • Вишні, щоб наповнити банку приблизно на 2/3;
  • 0.4 кг цукрового піску;
  • 1.2 л спирту, розведеного до 50°;
  • 4-10 зірочок гвоздики;
  • вишня с сахаром— палички кориці.


Приготування.

  1. У трилітрову банку насипте ягоди, пересипаючи кожен шар цукром. Зав'яжіть горлечко шматком марлі і залиште для бродіння в теплому місці приблизно на тиждень.
  2. Як тільки вишні заграють, киньте туди спеції і долийте розведений спирт. Приберіть на пару тижнів.
  3. Після чого профільтруйте напій через кілька шарів бавовняної тканини і розлийте в пляшки.

Наливка повністю готова до вживання, але якщо дати їй ще трохи настоятися, буде ще смачніше. До речі, щоб додати напою пікантності, можна разом з основними спеціями використовувати дрібку сухої гіркого полину.

Рецепт від Беати Тишкевич

Польська актриса Беата Тишкевич пропонує свій рецепт вишневої наливки. Вона запевняє, що невелика кількість настоянки забезпечує життєвими силами і забезпечує дружній вечірці душевну атмосферу. Що потрібно зробити, щоб отримати оригінальний напій? Для початку взяти наступні продукти:

  • 1.5 кг добре дозрілої вишні;
  • 1 кг цукру;
  • 0.5 л чистого спирту;
  • 0.5 л хорошої горілки.

Приготування.

  1. З ягід дістати кісточки і видалити хвостики.
  2. Скласти плоди в банку, додати туди ж щедру жменю вишневих кісточок. Все пересипати цукром.
  3. вишневый настойЗамотати горлечко марлею і відставити на кілька днів, поки ягоди пустять сік.
  4. Сік злити і прокип'ятити його на вогні. Остудити, змішати зі спиртом і прибрати в холодильник.
  5. У банку з вишнею влити горілку і витримати пару тижнів.
  6. Залишається лише злити горілку і змішати її з вишневим спиртом. Готовий напій розлити в пляшки.
  7. Але щоб вийшла справжня наливка потрібно витримати її ще як мінімум місяць.

По-французьки

Свій рецепт приготування наливки зі свіжих вишень пропонують і французи. Щоб зробити вишнівку по-французьки візьміть вишні, вимийте їх і видаліть кісточки так, щоб хвостики довжиною в 1-2 см залишилися на місці. Перекладіть ягоди в банки, загвинтіть кришки і простерилизуйте в киплячій воді протягом декількох хвилин. Після цього охолодіть банки з вишнею, додайте в кожну цукор за смаком, пару гвоздикових зірочок, трохи кориці і стрічку апельсинової або лимонної цедри. Зверху залийте горілкою. Залишається протягом трьох місяців періодично струшувати вміст і чекати, поки наливка дозріє.

З ромом і бренді

До речі, наполягати наливку можна не тільки на горілці, самогоні або спирті, а й на більш дорогих алкогольних напоях. Наприклад, за наступним рецептом можна приготувати оригінальну настоянку на бренді і Ромі. Для цього знадобляться кілька інгредієнтів:

  • 1 кг вишневих ягід;
  • 0.5 кг цукру;
  • 0.75 л бренді (можна замінити коньяком);
  • вишня на столе0.25 світлого або темного рому.

Переберіть плоди, видаліть з них кісточки і складіть в банку. Зверху засипте порцію цукру, гарненько потрусіть. Тепер потрібно почекати кілька днів, поки вишні пустять сік і цукор розчиниться. Як тільки це станеться, додайте ром і бренді, щільно закрийте банку і приберіть для настоювання на місяць в темне і тепле місце. Готову наливку процідіть, перелийте в більш симпатичну тару і витримайте ще близько півроку.
[ads-pc-4]

Без алкоголю і кісточок

До речі, смачну наливку можна зробити і без використання алкоголю. В цьому випадку зовсім невеликий градус з'являється при природному бродінні. До того ж деякі схильні вважати, що містяться в кісточках дубильні речовини роблять напій занадто жорстким. Цього можна уникнути. Зробивши наливку за оригінальним рецептом. Отже, приготуйте:

  • 2 кг стиглих вишень без кісточок;
  • 800 г цукру;
  • Склянка води.

Приготування.

  1. На дно насипте четверту частину покладеного за рецептом цукру.
  2. Далі складіть вишні, але не утрамбовуйте їх, і всипте цукор, що залишився.
  3. Додайте склянку або трохи більше води, щоб вона дійшла до «плічок» посудини.
  4. Замотайте горлечко марлею, а зверху надіньте гумову медичну рукавичку з отвором.
  5. На час бродіння банку приберіть в тепле місце (18-25°) без протягів.
  6. Як тільки Рукавичка повністю здується, можна приступати до подальших дій. Наливку злити через марлю і залишити на пару днів, щоб відстоявся осад.
  7. Ретельно профільтруйте, можна навіть кілька разів. В принципі настоянка вже повністю готова, алевишня в банке можна потримати її ще 1-2 місяці в пляшках.

З сушених вишень

Якщо ви вирішите зробити наливку серед зими, то цілком можна використовувати для цього заморожені вишні. Але якщо у вас є трохи сушених плодів, то можна отримати оригінальний алкогольний напій, на свій смак нагадує коньяк. Для цього потрібно лише слідувати простим рецептом.

У банку кинути 350 г заморожених вишень, 2 пакетика ваніліну, 300 г цукру і 1/1 частина палички кориці. Щедру жменю сушених плодів роздрібнити молотком і відправити туди ж. Залити все міцним (45-50°) самогоном подвійної перегонки. Залишити настоюватися приблизно пару-трійку тижнів. Все, можна розливати по пляшках і дегустувати.

Взагалі робити наливку зі свіжих або заморожених вишень можна самими незвичайними способами. При бажанні можна дещо відійти від основного рецепта і поекспериментувати з інгредієнтами і їх кількістю. Важливо, не поспішати і витримувати наливку довше. Навіть якщо ви не поважаєте алкогольні напої, то Вишнівка вам обов'язково стане в нагоді в кулінарії. Її можна додавати в солодкі страви, десерти і випічку. Чого тільки вартий легендарний торт« П'яна вишня ». Вишнева наливка стане в нагоді для приготування соусів, гасіння м'яса, виготовлення коктейлів і взагалі буде не зайвою на будь-якій кухні.

Вишневая наливка. Пьяная вишня без водки вишнева наливка. П'яна вишня без горілки