Пиво 1664 Кроненбург (Kronenbourg 1664) — один з найвідоміших і постійних європейських брендів пінного на українському ринку. Майже 100% споживачів думають, що п'ють продукт німецького виробництва. А пиво насправді... Французьке.
Зі своєю любов'ю до витонченості і витонченим деталям галли створили пінне, яке знають у всьому світі. Поговоримо про нього детальніше.
- Історія та нагороди бренду Кроненбург 1664
- Особливості виробництва та склад Кроненбург 1664
- Сорти пиво Кроненбург 1664
- Пиво Kronenbourg 1664
- Пиво Kronenbourg 1664 Blanc
- Пиво Kronenbourg 1664 Gold
- Пиво Kronenbourg 1664 Millésime
- Пиво Kronenbourg 1664 Sans Alcool
- Калорійність
- Як відрізнити оригінал Кроненбург 1664 від фальсифікату
- Правила вживання напою
- Вартість пива Кроненбург 1664
- Відео огляд пива Kronenbourg 1664
Історія та нагороди бренду Кроненбург 1664
У 1664 році якийсь пан Жеронімус Гатт разом з дружиною Маргарет заснували невелике сімейне виробництво пінних напоїв Le Canon. Сімейний бізнес зростав і розвивався, переходив з покоління в покоління, але залишався відомий у вузьких колах.
У 1921 році сімейство Гатт придбало великий ресторан в Страсбурзі, а ще через рік запустило у виробництво нову марку пінного Tigre Bock і заодно змінило назву пивоварні на аналогічне. Це пиво з м'яким фруктовим ароматом і ненав'язливим оксамитовим смаком швидко набуло популярності і стало прототипом сучасного Кроненбург 1664.
Обсяги продажів росли і компанія перестала справлятися з обсягом продукції; тоді на північному сході Франції був побудований ще один завод, що став найбільшим в Європі. У 1953 році активи Кроненбурга були викуплені корпорацією BSN (Danone). У двохтисячному портфель з маркою пива Кроненбург 1664 перейшов у володіння Samp;N, а в 2088 році активи Kronenbourg дісталися Carlsberg Group.
Виробники Кроненбург 1664 завжди приділяли багато уваги оформленню бренду і не скупилися на розробку тари і аксесуарів.
Після Другої світової продукція «Кроненбург» продавалася в оригінальних пляшках Steinie. У 1953 році пиво почали розливати в банки для зручності транспортування (пляшки нерідко билися). З початку 2000-х років бренд став активно співпрацювати з провідними дизайнерами для розробки лімітованих серій і рекламних матеріалів.
Нагороди пива 1664 Кроненбург:
- 2009 — Срібний Осіріс в номінації «краще спеціальне», професійний конкурс «Осіріс»
- 2008 — золота медаль За якість і смакові характеристики, одинадцята Центрально-Азіатська Міжнародна виставка « харчова промисловість » WorldFood Kazakhstan 2008
Особливості виробництва та склад Кроненбург 1664
Пиво Кроненбург 1664 Бланк виробляють за оригінальною технологією і тільки з французької сировини. Фірма принципово не закуповує інгредієнти зарубіжних виробників вважаючи, що це відіб'ється на смаку напою. До складу пива 1664 Кроненбург, за заявою виробника, входять очищена вода, ячмінний солод і французький хміль Strisselspalt.
Технологія виробництва Кроненбург 1664:
- На півночі Франції вирощують спеціальний ячмінь. Після складання його подрібнюють, солодять і змішують з водою;
- Сусло фільтрують і додають особливий ельзаський хміль сорту Штріссельшпальт. Він надає напою свіжість і легку гірчинку з тонким ароматом квітів;
- Дріжджі запускають низове бродіння;.
- Після закінчення ферментації пиво витримують на холоді і знімають з осаду;
- Після короткої витримки напій фільтрують і розливають по пляшках.
За легендою бренду Kronenbourg 1664 вариться за старовинною технологією, але в лінійці є багато напоїв, що містять смако-ароматичні добавки. У справжньому пиві їх бути не повинно.
Сорти пиво Кроненбург 1664
Компанія не вважає, що асортимент продукції повинен бути великим і різноманітним. Вона ратує за якість, а не за кількість. Тому різновидів у пива Kronenbourg 1664 не так вже й багато.
Пиво Kronenbourg 1664
Флагман виробництва. Класичний світлий лагер (Blonde), прозорий і золотистий, грає відтінками на сонці. Аромат зібраний з трав'яних, фруктових і солодових нот, присутня невелика гірчинка.
У смаку гармонійно сплітаються тони злакових, зерна, свіжого хліба, сухофруктів. Лагер стане прекрасним доповненням до холодних і теплих салатів, сирів, птиці. міцність 5,0-5,5%.
Пиво Kronenbourg 1664 Blanc
Вважається вибором гурманів. Ароматне нефільтроване пиво з додаванням коріандру і апельсинової цедри. Смак свіжий, повний. Аромат довгий, з виразними нотами прянощів, хмелю і цитрусових.
Пиво відмінно поєднується з копченостями, морепродуктами, смаженою і запеченою рибою. міцність 4,5%.
Пиво Kronenbourg 1664 Gold
Пиво насиченого мідного кольору. В ароматі превалюють нотки рому, сливи, груші. Смак щільний, повнотіла, з приємною гіркуватістю. Виступить в якості пари до м'яса, жирної риби, дичини, теплим калорійним салатів, сирів. міцність 6,1%.
Пиво Kronenbourg 1664 Millésime
Найміцніший продукт в лінійці компанії. Відрізняється вінтажним оформленням пляшки і унікальним складним смаком, що поєднує солод, мед і карамель. Підійде до дичини, страв-гриль, тушкованим і копченим продуктам. міцність 6,7%.
Пиво Kronenbourg 1664 Sans Alcool
Потреба створити безалкогольне пиво виникла після 2010 року. Тоді в закон Про рекламу внесли заборону на алкогольну і тютюнову продукцію. А компанії потрібно було залишатися на плаву і нагадувати про себе споживачам.
Напій практично не поступається в смаку флагману, добре освіжає і поєднується з овочами, рибою, фруктами, грибами і десертами.
Калорійність
Калорійність пива 1664 стандартна для пінних напоїв — приблизно 40-47 ккал/100 г в залежності від сорту. Вуглеводів 4,2 г, білків і жирів немає.
Як відрізнити оригінал Кроненбург 1664 від фальсифікату
В Україні Кроненбург 1664 почали варити в 2008 році і відразу з'явилися підробки. Щоб відрізнити їх від оригіналу, потрібно звернути увагу на наступні моменти:
- Пляшка. Тільки синє або темно-зелене скло з оригінальним тисненням "1664" по середній частині. Горловину покриває гладка етикетка з чітко віддрукованим малюнком і написом;
- Дизайн. Пляшка нагадує Ейфелеву вежу, етикетка розташовується у верхній частині, форма конусоподібна, без різкого переходу в шийку;
- Структура рідини. Оригінальне пиво яскраве, прозоре, золотистого відтінку, на світлі грає золотистими відблисками. Наявність осаду, Муті — - ознака підробки;
- Етикетка та кришка. Пиво 1664-напій преміального рівня. Патьоки клею, крива етикетка, подряпана кришка видають фальсифікат. Оригінальний продукт виглядає "дорого" і бездоганно.
Правила вживання напою
Пиво 1664 Kronenbourg подають сильно охолодженим до 3°C. в іншому випадку аромат і смак пінного зміняться, мотиви солоду і хмелю заб'ють ароматизатори, з'явиться кислинка.
В якості закуски до пива 1664 вибирають солоні страви, біле м'ясо, рибу, морепродукти, сири, горішки, снеки. Можна подати тости з креветками або м'ясом крабів. А ось десерти, незважаючи на фруктовий аромат пінного, будуть недоречні.
Пити Кроненбург 1664 можна прямо з пляшки, притримуючи за етикетку біля горлечка. Або обережно налити у високий келих під кутом 45 градусів — Kronenbourg сильно піниться і не любить збовтування.
Вартість пива Кроненбург 1664
Пиво Кроненбург 1664 відноситься до середнього цінового сегменту. Випускається в скляних пляшках об'ємом 0,46 л і жерстяних банках 0,48 л.вартість пляшки трохи вище.
Багато європейських виробників пива привільно відчувають себе на українському ринку. Це "розслаблення" часом позначається на якості пінного. Пиво Kronenbourg, на щастя, тримає марку і незалежно від місця продажу зберігає благородний смак і традиційну якість.
Автор: Валентина
спеціально для byhaem.in.ua