Вже більше століття на Русі користується величезною популярністю цікавий напій — самогон. Ніхто не знає точно, коли з'явився він вперше, але почали самогон подавати в шинку, що знаходиться біля Кремля, і відвідувати який могли виключно обрані особи. Сьогодні ж цей напій цінується не тільки в Україні, але і по всьому світу. Напевно, пояснювати, що таке самогон, доводиться лише незначній частині іноземних туристів. Тим, хто бажає відчути атмосферу сільської романтики, нерідко радять даний «еліксир», як кращий спосіб розслабитися.
Правильний підхід до вживання самогону
На Русі для людини немає нічого кращого домашнього первака, який, наприклад, можна настояти на родзинках. Цей напій має особливий запах і смак, а технологія його виготовлення Індивідуальна. Коли з'явився самогонний апарат, то цей напій став набагато безпечніше. Тим, хто
шукає правильний шлях до «знайомству» з таким колоритним напоєм, варто взяти на замітку кілька істотних нюансів.
Первак відрізняється від інших алкогольних виробів тим, що перш, ніж приступати до узливань, потрібно знати, як правильно його пити. На Русі брагу роблять на основі різних фруктів, овочів або ягід, кожен напій має індивідуальний смак. І для кожного любителя знайдеться свій, кращий « варіант ». Є і окремий« ритуал », пов'язаний з тим, як ставити на стіл самогон, якими завзятими жартами і тостами супроводити процес застілля. Для тих, хто роздумує, чи можна пити даний напій, не зайвим буде така порада. У деяких випадках первак здатний стати хорошою« приправою » до свята. Але щоб повністю їм насолодитися і відчути всю смакову палітру, при цьому, не зашкодивши власному організму, потрібно знати кілька правил.
Головне — закушувати. Після кожної чарки самогону слід закушувати, це найправильніший спосіб уникнути ризику. Також перед вживанням самого напою, необхідно гарненько поїсти. Їжа повинна бути дуже ситної і жирної. Саме їжа не дасть вам повною мірою дізнатися, що таке тяжке почуття апатії, пов'язане з сп'янінням, і не дозволить вам нашкодити власному організму.
Також у вживанні самогону, головним аспектом є його дозування. Дуже часто, самогон п'ють, наливаючи його в стакан. І це не найкращий підхід до застілля. Через його побічних ефектів, цей напій потрібно пити невеликими чарками і, добре закусивши, після кожної робити велику перерву. На питання, чи можна пити самогон безконтрольно, правильна відповідь одна: звичайно, немає. Адже це напій, який містить шкідливі для організму речовини, і вони можуть викликати серйозні наслідки.
Щоб повністю насолодитися післясмаком текіли, вам потрібна сіль і шматочок лайма, а якщо ви хочете насолодитися самогоном, правильний спосіб — приготувати сало і чорний хліб. Цей тандем, служить ідеальною закускою, яка захистить ваш організм, від швидкого сп'яніння. Також можна використовувати для закуски квашену капусту або різні соління. Але якщо трапилося так, що під рукою не виявилося ні маринованих огірочків, ні сала з хлібом — відмінно підійдуть салати з майонезом, м'ясо або ж бутерброди з ікрою. Така закусь — правильний крок для « дружніх» відносин з цим напоєм. Адже нікому не хочеться випробувати на собі, що таке отруєння спиртним.
Вживайте самогон невеликими дозами за один раз, тоді ви зможете насолодитися його смаком і на ранок відчувати себе добре. Більш того, стопка цього напою є найкращими ліками при застуді.
Навіщо переганяти самогон вдруге?
Що таке Вторинна перегонка? Те що, переганяти самогон вдруге, напевно знає будь-яка людина. Але для чого призначена така процедура? І навіщо переганяти вже готовий напій по другому разу?
На Русі, самогон вживали після першої перегонки. За старих часів не знали, чи можна пити такий напій, і чи не зашкодить він здоров'ю. Причиною цього було те, що в минулі часи самогонний апарат просто ніде було дістати, тому люди задовольнялися тим, що є. Але що таке подібна брага, знають не тільки медики. Вона, на жаль, містить шкідливі речовини, які згубно впливають на організм людини.
Неочищена брага пахне ацетоном, це говорить про вміст ацетону в напої, а також сивушних масел і альдегідів. Всі ці речовини присутні в Самогоні, після першої перегонки і небезпечні для життя і здоров'я. А те, що пахне ацетоном, не що інше, як сам ацетон.
Секрет самогонного апарату побачити можна в тому, що завдяки йому старовинний український напій, стає більш безпечним. На Русі самогон женуть так, що він перетворюється в пароподібний стан, а потім охолоджується та частина, яка кипить. Це етиловий спирт, його також ще називають« тіло » дистиляту.
Під час кипіння з браги видаляються всі шкідливі речовини, які залишалися в напої після першої перегонки. Таким чином, дистилюючи первинну брагу, ви отримуєте більш чистий продукт, який не тільки безпечніше, але і п'ється він значно легше і є кращим.
Рецепт настоянки самогону на родзинках і його застосування
З давніх пір на Русі родзинки славиться своїми корисними і лікувальними властивостями. І немає потреби розписувати в подробицях, що таке родзинки. Це не просто сушена ягода винограду, це джерело вітамінів, який до всіх його достоїнств ще неймовірно смачний. Люди навчилися знаходити застосування родзинок багато в чому, його додають в кондитерські вироби, в випічку, в салати, в соління, а також на його основі робляться алкогольні настоянки. Женуть такий самогон за особливими технологіями.
Самогон з родзинок — кращий, п'ється набагато легше, а його смакові якості оцінять багато цінителів первака. Така настоянка має корисні властивості для людського організму, наприклад, вона є прекрасним засобом для поліпшення роботи нервової системи. Чарка такої настоянки перед сном, буде набагато корисніше, ніж сучасні заспокійливі засоби, адже вона зроблена виключно з натуральних компонентів.
Грузинські рецепти самогону справедливо назвати дуже непоганими, адже саме Грузинський самогон вважається дуже легким у вживанні. Для людини природно цікавитися- « заморськими » делікатесами і напоями. Але, на жаль, Грузинські рецепти вельми не прості, особливо — для людини, не дуже досвідченого. Доведеться змиритися з тим, що Грузинський самогон складний в приготуванні, тому замість грузинського «легкого» самогону, ви дізнаєтеся, що таке Єврейський варіант первака.
Існує безліч рецептів для бажаючих зробити самогон з родзинок. Але сьогодні ви дізнаєтеся один з найпоширеніших рецептів цього напою.
Пейсаховка — традиційний напій Ізраїлю. Його дуже цінують євреї і вживають його в малих дозах щодня. Можливо, Вам стане цікаво, як і коли з'явився даний рецепт. Вперше пейсаховку приготували євреї, які жили не на території Ізраїлю, а в старій частині Європи.
По суті, цей напій є певним перваком, створеним з родзинок. Для його приготування знадобиться:
- 2 кг родзинок (без кісточок)
- 10 л очищеної води
Який правильний алгоритм дій? Для початку потрібно приготувати закваску. Готується вона досить просто і швидко, потрібно змішати 0,5 л води, 1 стакан родзинок (без кісточок) і трохи цукру. Незабаром родзинки почне набухати, після чого його слід перемолоти. Лише після цього помістити його можна в посудину, де буде відбуватися самоброженіе. Зачекайте тиждень.
Настала черга нагадати, що таке затвор для браги. Робиться він теж без особливих зусиль. Вам просто потрібно ненадовго залишити виноград у воді, після розтовкти його. Потім додайте його в раніше приготовлену вами закваску, заливши це все більшою кількістю чистої води. Деякий час по тому, брага почне «грати» і вам потрібно знову почекати 7 днів. Після цього правильний хід — злити нашу рідину, залишаючи осад. Потім ви можете починати переганяти це.
Такий напій слід пити малими порціями, приблизно по чарці. Він є відмінним засобом для поліпшення нервової системи, а також сприяє поліпшенню апетиту. Тепер ви знаєте, як правильно пити самогон. Залишилося тільки дізнатися, як поставити це все красиво на стіл. Будьте здорові і не зловживайте алкоголем!
Https://www.youtube.com/watch?v=9dayRfwS0kI