Основною перевагою самогону стала простота приготування. Для його отримання не потрібна наявність будь-якого певного сировини, тому в якості вихідного продукту можна взяти абсолютно будь-яку до ультуру сільського господарства. Для отримання самогону високої міцності перевагу слід віддати культурам, що містить крохмаль. Що стосується овочів, фруктів і ягід, то вони стали традиційною сировиною для приготування самогону через свою доступність і відносно низьку вартість. Високий вміст цукрів, що входять до складу цих продуктів, дає можливість отримати багато дешевого самогону, причому якість його буде на належному рівні.
Самогон, отриманий з буряка, в Україні називають «бурячихою». Для приготування браги і її подальшої перегонки необхідно підібрати правильну технологію, яка дозволить звести до мінімуму забруднення шкідливими речовинами готового продукту. Отримати високоякісний самогон з буряка не так вже й просто, але існує кілька ефективних методів отримання напою прийнятної якості.
Простий рецепт самогону з бурякового соку і дріжджів
Рецепт отримання самогону з бурякового соку і дріжджів досить простий. Підготовчий етап полягає в підготовці інгредієнтів, для цього необхідно запастися:
- 5 кг цукрових буряків;
- 50 г сухих дріжджів або 250 г пресованих;
- 10-15 л води.
Приготування цукрових буряків відбувається поетапно, при цьому потрібно дотримуватися наступну послідовність дій:
- Промита під водою буряк очищається від шкірки і нарізається на дрібні шматочки;
- Отримані шматки буряка подрібнюються до кашоподібної маси в м'ясорубці (можна використовувати блендер);
- Густа маса змішується з соком і переливається у велику ємність, після чого розбавляється 5-7 л води;
- На невеликому вогні суміш вариться протягом 1 години, після закривається кришкою і настоюється в 3-4 години;
- Через щільний шар марки остигнула бурякову суміш потрібно процідити, а мезгу віджати пресом;
- Охолоджений сироп переливається в бродильну тару, там він наполовину розбавляється водою і змішується з дріжджами;
- Заповнити бродильну ємність необхідно на 75%, залишивши місце для піни і вуглекислого газу;
- На ємності встановлюється водяний затвор, після чого брага переноситься в тепле місце для бродіння тривалістю 6-10 днів;
- Коли гідрозатвор перестане булькати, відокремлюємо бурякову брагу від осаду і переливаємо в перегінний куб.
Рецепт приготування самогону з цукрових буряків - Брагу з цукрових буряків переганяють в самогонному апараті, в сухопутник рекомендується покласти м'яту або шкірку цитрусів для зменшення неприємного запаху в готовому продукті;
- Дистилят, отриманий дистилятом, розбавляється водою і очищається вугіллям;
- Відокремлюємо «голови» від «хвостів»;
- Для досягнення бажаної фортеці, самогон розбавляємо водою.
Така технологія отримання міцного напою має високий вихід по готовому продукту, в середньому 1,8 літрів 40% гострого і пікантного на смак самогону.
Буряковий самогон з пшеничною крупою
Самогон з буряка і пшеничної крупи дуже популярний і пов'язано це з його неповторним і м'яким смаком. До того ж він досить міцний і часто використовується для приготування наливок і всіляких коктейлів.
Інгредієнти необхідні для його отримання:
- 1 кг буряка;
- 2 кг крупи;
- Близько 20 л води;
- 300 г сухих дріжджів.
Рецепт отримання заснований на виконанні наступних етапів:
- Очищена від шкірки буряк натирається на тертці і перекладається в каструлю для приготування відвару;
- Потім отриману бурякову масу заливають 5-6 л води і проварюють в середньому 1,5 години;
- Буряковий відвар необхідно злити в спеціальну ємність, а бурякову масу знову розбавити 5-6 л води і продовжити варити на середньому вогні;
- Процедура збору відвару триває до тих пір, поки його обсяг не стане рівним 15 л;
- Пшенична крупа пересипається в ємність і заливається гарячим відваром, після чого переноситься в тепле місце для бродіння;
- У ємність з Брагою потрібно влити воду, що залишилася і залишити в теплому місці на 14 днів;
- Після того, як брага перестане виділяти вуглекислий газ її можна піддавати перегонці.
Брага на основі цукрових буряків — це вигідний рецепт отримання великої кількості самогону. Незважаючи на це, так би мовити » буряковий метод» має ряд недоліків і найголовнішим з них вважається присутність в Самогоні неприємного запаху. Але і ця проблема легко вирішується за допомогою швидких і ефективних методів очищення.
Https://www.youtube.com/watch?v=X13W8pdSqHs