Самогон з цукрових буряків: як зробити в домашніх умовах

Основною перевагою самогону стала простота приготування. Для його отримання не потрібна наявність будь-якого певного сировини, тому в якості вихідного продукту можна взяти абсолютно будь-яку до700_burak_cukrowy ультуру сільського господарства. Для отримання самогону високої міцності перевагу слід віддати культурам, що містить крохмаль. Що стосується овочів, фруктів і ягід, то вони стали традиційною сировиною для приготування самогону через свою доступність і відносно низьку вартість. Високий вміст цукрів, що входять до складу цих продуктів, дає можливість отримати багато дешевого самогону, причому якість його буде на належному рівні.

Самогон, отриманий з буряка, в Україні називають «бурячихою». Для приготування браги і її подальшої перегонки необхідно підібрати правильну технологію, яка дозволить звести до мінімуму забруднення шкідливими речовинами готового продукту. Отримати високоякісний самогон з буряка не так вже й просто, але існує кілька ефективних методів отримання напою прийнятної якості.

Простий рецепт самогону з бурякового соку і дріжджів

Рецепт отримання самогону з бурякового соку і дріжджів досить простий. Підготовчий етап полягає в підготовці інгредієнтів, для цього необхідно запастися:

  • 5 кг цукрових буряків;
  • 50 г сухих дріжджів або 250 г пресованих;
  • 10-15 л води.

Приготування цукрових буряків відбувається поетапно, при цьому потрібно дотримуватися наступну послідовність дій:

  1. Промита під водою буряк очищається від шкірки і нарізається на дрібні шматочки;
  2. Отримані шматки буряка подрібнюються до кашоподібної маси вbraga-iz-sahara-i-drozhej-216 м'ясорубці (можна використовувати блендер);
  3. Густа маса змішується з соком і переливається у велику ємність, після чого розбавляється 5-7 л води;
  4. На невеликому вогні суміш вариться протягом 1 години, після закривається кришкою і настоюється в 3-4 години;
  5. Через щільний шар марки остигнула бурякову суміш потрібно процідити, а мезгу віджати пресом;
  6. Охолоджений сироп переливається в бродильну тару, там він наполовину розбавляється водою і змішується з дріжджами;
  7. Заповнити бродильну ємність необхідно на 75%, залишивши місце для піни і вуглекислого газу;
  8. На ємності встановлюється водяний затвор, після чого брага переноситься в тепле місце для бродіння тривалістю 6-10 днів;
  9. Коли гідрозатвор перестане булькати, відокремлюємо бурякову брагу від осаду і переливаємо в перегінний куб.
    Рецепт приготування самогону з цукрових буряків
  10. Брагу з цукрових буряків переганяють в самогонному апараті, в сухопутник рекомендується покласти м'яту або шкірку цитрусів для зменшення неприємного запаху в готовому продукті;
  11. Дистилят, отриманий дистилятом, розбавляється водою і очищається1295452636 вугіллям;
  12. Відокремлюємо «голови» від «хвостів»;
  13. Для досягнення бажаної фортеці, самогон розбавляємо водою.

Така технологія отримання міцного напою має високий вихід по готовому продукту, в середньому 1,8 літрів 40% гострого і пікантного на смак самогону.

Буряковий самогон з пшеничною крупою

Самогон з буряка і пшеничної крупи дуже популярний і пов'язано це з його неповторним і м'яким смаком. До того ж він досить міцний і часто використовується для приготування наливок і всіляких коктейлів.

Інгредієнти необхідні для його отримання:

  • 1 кг буряка;
  • 2 кг крупи;
  • Близько 20 л води;
  • 300 г сухих дріжджів.

Рецепт отримання заснований на виконанні наступних етапів:

  1. Очищена від шкірки буряк натирається на тертці і перекладається в каструлю для приготування відвару;
  2. Потім отриману бурякову масу заливають 5-6 л води і проварюють в середньому 1,5 години;
  3. img4Буряковий відвар необхідно злити в спеціальну ємність, а бурякову масу знову розбавити 5-6 л води і продовжити варити на середньому вогні;
  4. Процедура збору відвару триває до тих пір, поки його обсяг не стане рівним 15 л;
  5. Пшенична крупа пересипається в ємність і заливається гарячим відваром, після чого переноситься в тепле місце для бродіння;
  6. У ємність з Брагою потрібно влити воду, що залишилася і залишити в теплому місці на 14 днів;
  7. Після того, як брага перестане виділяти вуглекислий газ її можна піддавати перегонці.

Брага на основі цукрових буряків — це вигідний рецепт отримання великої кількості самогону. Незважаючи на це, так би мовити » буряковий метод» має ряд недоліків і найголовнішим з них вважається присутність в Самогоні неприємного запаху. Але і ця проблема легко вирішується за допомогою швидких і ефективних методів очищення.

Https://www.youtube.com/watch?v=X13W8pdSqHs