Самогон з терну

В Терні міститься яблучна і аскорбінова кислота, дубильні речовини, жирні та ефірні масла. Це корисна рослина. Тому його часто використовують для приготування настоянок на самогоні.

Рецепт класичний

Щоб приготувати напій, потрібен очищений самогон і ягоди терну.

Як готувати настоянку?

  1. Помити ягоди терну і ретельно їх перебрати. Важливо, щоб неternovaja_nalivka_iz_samogona залишалося жодної зіпсованої ягідки.
  2. Терном потрібно заповнити посуд наполовину.
  3. Залити повністю ємність очищеним самогоном.
  4. Наполягати в домашніх умовах 14 днів в теплому темному місці.
  5. Ягоди в процесі настоювання вберуть в себе багато самогону. Через два тижні ягоди потрібно не тільки процідити, але і ретельно віджати через марлю.
  6. Для більшої прозорості господині рекомендують профільтрувати настойку через вату.

Цікаво знати! Плоди терну в сирому вигляді непридатні для їжі. За смаком вони занадто терпкі. У настоянці цієї терпкості не відчувається. В результаті отримуємо напій солодкуватий з кислинкою.

Детальніше про те, як приготувати настоянку на ягодах терну →

Настоянка мускатно-Тернова

Для створення напою за рецептом підійдуть як свіжі, так і сушені або заморожені плоди. Як і в попередньому рецепті, подбайте про те, щоб в свіжих ягодах не було прогнилих або запліснявілих ягідок. Заморожені потрібно попередньо розморозити і висушити. Якщо використовуєте сушені ягоди терну, їх досить в два-три рази менше, ніж свіжих за рецептом. У випадку з сушеними плодами, продукт вийде міцніше.

Напій можна в домашніх умовах наполягати не тільки на очищеному самогоні (переважно подвійний перегонки), але і на коньяку, спирті або горілці.

Буде потрібно:

  • nastojka-iz-terna1 ст. цукру-піску;
  • 1щіпотку меленого мускатного горіха;
  • 1,5 кг ягід;
  • 1 л самогону.

Як готувати?

  1. Промийте ягоди і видаліть кісточки. Кісточки, які взаємодіють зі спиртом в процесі настоювання, можуть виділяти шкідливі речовини.
  2. Шкірку і м'якоть помістіть в банку.
  3. Додайте туди ж мускатний горіх.
  4. Влийте в банку самогон.
  5. Перемішайте і накрийте кришкою.
  6. Настоюйте до 15 днів у темному місці при кімнатній температурі.
  7. Перший тиждень банку потрібно раз в день струшувати.
  8. Після двох тижнів настоянку потрібно процідити через марлю і Вату.
  9. Цукор додайте за смаком і щільно закупорте банку.
  10. Знову почекайте два-три дні.
  11. Розлийте в пляшки.

Міцність напою буде близько 30% оборотів. Термін зберігання — до п'яти років.

Класична витримана цукрова настоянка

Відмінна риса цього рецепта — більш тривалий термін витримки в домашніх умовах.

making-sloe-gin_mixing-up-the-sugarresizedБуде потрібно:

  • 2,5 кг цукру-піску;
  • 4,5 л самогону;
  • 5 кг ягід.

Як готувати?

  1. Підготуйте плоди: переберіть, промийте, просушіть.
  2. Перекладіть терен в банку.
  3. Всипте в неї цукор.
  4. Зав'яжіть банку марлею і поставте на підвіконня на 30 днів.
  5. Через місяць налийте в цю ж ємність 0,5 л самогону.
  6. Залиште ще на 30 днів.
  7. Процідіть настоянку.
  8. Долийте решту 4 л самогону.
  9. Прокип'ятіть масу, залиште остигати.
  10. Розлийте по пляшках і щільно їх закупорьте.
  11. Пляшки помістіть в наповнений піском ящик.
  12. Дайте постояти в прохолодному місці шість тижнів.

Настоянка з тернових коренів

Часто цю настоянку використовують для лікування хвороб щитовидної залози.

Буде потрібно:

  • domashnee-ternovoe-vino45 г рубаних тернових коренів;
  • 0,5 л самогону.

Як готувати?

  1. Покладіть сухі коріння в банку.
  2. Залийте самогоном і щільно закрийте кришкою.
  3. Дайте настоятися два тижні.

У лікувальних цілях приймати два рази в день по одній чайній ложці.

Тернова наливка з прянощами

В якості закріплення можна використовувати самогон, коньяк, джин або віскі.

Буде потрібно:

  • 600 г ягід;
  • 200 г цукру-піску;
  • 0,3 л самогону;
  • 0,2 л води;
  • 1 паличка кориці;
  • 2-3 зірочки гвоздики.

Як готувати?

  1. Промийте і висушіть терен.
  2. domashnee-vino-iz-ternaУ ємність покладіть спеції та цукор.
  3. Залийте прянощі водою.
  4. Поставте пряний сироп на вогонь і доведіть до кипіння, весь час помішуючи.
  5. Після того, як цукор розчинився, залиште суміш.
  6. Терен покладіть в банку.
  7. Залийте вміст банки сиропом і залиште остигати.
  8. Після того, як сироп охолоне, додайте в банку самогон.
  9. Перемішайте і щільно накрийте кришкою.
  10. Наливку залиште на місяць в прохолодному місці.

Ємності для розливу потрібно готувати заздалегідь. Тара завжди повинна бути сухою, чистою і герметично закриватися.

Порада! Для більшої герметичності шийку ємності для настойки слід заливати парафіном. Це потрібно робити вже після того, як розлили напій і закупорили.

Важливо! Після приготування на пляшках залиште наклейки з датами виробництва і терміном придатності, а також датою, коли наливка буде готова до вживання. Як вже було сказано, тернову настойку можна зберігати п'ять років. Так ви нічого не пропустите і зможете приготувати максимально витриманий і безпечний напій.

Детальніше про те, як приготувати наливку тернову →

Як використовувати настойки на терні?

Завдяки терну, який би рецепт ви не вибрали, наливка завждиWicker basket filled with sloes матиме вишуканий смак. Цю наливку можна використовувати не тільки в якості алкогольного напою до застілля. Її додають в чай або каву, вона надає пікантності соусів, залишаючи за собою унікальний ягідний аромат. Багато господинь просочують цієї наливкою випічку. У чистому вигляді її краще вживати охолодженої. Рекомендується зберігати в погребі або в холодильнику.

медовуха из терна и шиповника медовуха з терну і шипшини