Брага зі слив: 3 рецепта сливової браги в домашніх умовах

Виготовлення в домашніх умовах самогону вельми нескладне заняття, яке не вимагає спеціальних знань і навичок. Дотримання певної послідовності дій і суворе дотримання рецептурою дозволить зробити не тільки чистий, але і дуже якісний і смачний напій домашнього приготування.сливы приготувати відмінний самогон в домашніх умовах можна практично з будь-якого натуральної сировини.

Напій, виготовлений з фруктового сировини, на сьогоднішній день досить популярний, широке поширення цього методу обумовлено доступністю і порівняльної дешевизною продукту. В якості вихідного фруктового сировини багато майстрів самогоноваріння беруть сливи, ароматні і приємні на смак плоди є ідеальним продуктом для отримання відмінного за своїми властивостями алкоголю. У сливі достатній вміст цукру, тому вона прекрасно підходить для браги.

Рецепт сливової браги

Багато балканських країн вважають сливовий самогон (сливовицю) своїм національним напоєм. Простий у приготуванні він має запашний аромат і відрізняється пікантним смаком. Зробити сливову брагу в домашніх умовах досить просто, головне запам'ятати, що смак готового продукту безпосередньо залежить від якості сливи, тому вибирати потрібно стиглі добірні плоди, без пошкоджень і гнилі. Рецепт приготування дуже простий і складається з наступних дій.

Для початку необхідно підготувати вихідну сировину:

  • Сливи( 12 кг);
  • Вода (10 л);
  • Цукор (1,5);
  • Дріжджі (100г).

Після проведення підготовчих заходів рекомендується зробити наступне:

  1. 12 кг ретельно відібраних і промитих під водою слив необхідно розім'яти в кашку, причому видаляти з них кісточки не варто.
  2. В окремій ємності розчинити в невеликій кількостісливовый компот води цукор і змішати її з отриманою сливової масою.
  3. Окремо в теплій воді (не менше 30 °C, щоб пішов процес активного бродіння) розвести дріжджі і додати до сливи.
  4. Для отримання смачного і міцного саморобного напою всю суміш слід ретельно перемішати, поступово вливаючи туди всю воду, що залишилася.
  5. Сливова брага після цього відправляється в тепле місце (не більше тижня).
  6. В подальшому Сливова брага фільтрується за допомогою марлі і переганяється в дистиляторі 2 рази.

Класичний рецепт приготування сливової браги має багато особливостей, знання яких дозволить отримати правильний алкоголь в домашніх умовах.

  • Можна витягти кісточки зі слив, а самі плоди розім'яти блендером. Бродіння прискориться, а вихід соку буде в кілька разів вище.
  • Можна додати цукор в сливи, якщо плоди не дуже солодкі, проте зловживати не слід, так як на виході смак самогону не буде таким насиченим.
  • У сливі присутні дикі дріжджі, яких цілком вистачає, тому додавати сухі дріжджі необов'язково.
  • У разі використання перезрілих і сухуватих слив додайте води або сиропу.
  • Друга перегонка дозволить знизити вміст в готовому продукті сивушних масел.

Брага на чорносливі

Значно поліпшити смак самогону і зробити його більш приємним можна за допомогою чорносливу. Рецепт приготування браги з чорносливу заснований на виконанні такої послідовності дій:

  1. Для того, щоб ягоди чорносливу кілька розм'якли можна їх залити на кілька хвилин водою після чого її злити;
  2. Щоб поставити бродити брагу потрібно попередньо розім'яти ягоди чорносливу і змішати їх з водою в зазначених пропорціях (1 кг сухих слив, 1,6 кг води);
  3. Додавати цукор в брагу потрібно поступово, спочатку 270 г, на четвертий день 150 г, на дев'ятий 100 г і на п'ятнадцятий 80чернослив G;
  4. Брагу потрібно поставити в тепле місце і витримувати не менше двох тижнів.

Значною мірою все залежить від обраного чорносливу і його ступеня кислотності. Даний рецепт приготування більше розрахований на використання чорносливу з підвищеною кислотністю. Відзначимо, що бродіння у чорносливу протікає довше, ніж у слив і тривалість його може становити 2-6 тижнів. Брагу після закінчення бродіння можна піддавати перегонці, на виході самогон повинен мати прозорий колір, в іншому випадку рекомендується його повторно перегнати.

Як приготувати брагу зі сливового компоту?

Домашніх заготовок в кожному будинку Необмежена безліч, велика частина підсобного приміщення заповнена освіжаючими компотами, які є прекрасним варіантом поповнення відсутнього запасу вітамінів в зимовий час. Дотримання строгих правил консервації абсолютно не гарантує того, що заготовки раптом не почнуть бродити. Зіпсований компот вважається відмінним сировиною для приготування багатьох домашніх алкогольних напоїв.


Існує багато простих і оригінальних в приготуванні рецептів, які зможуть дати друге життя домашньої консервації. Підібрати прийнятний спосіб переробки зіпсованого компоту можна в залежності від того, що з ним сталося. Для виготовлення самогону на основі сливового компоту існує правильна технологія, дотримуючись якої можна отримати недорогий і якісний напій.

Рецепт сливового самогону досить простий, головне щоб обраний компот не містив цвілі. Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • Компот зі слив (5 л);
  • Вода (1л);
  • Дріжджі (пресовані)? 300 г;
  • сливы в банкеЦукор (1 кг).

&#nbsp;

Коли невідомо, скільки цукру міститься в компоті, орієнтуватися доведеться на смакові відчуття. Брага не повинна мати нудотний смак, тому кількість доданого цукру необхідно строго контролювати.

Рецепт компотной браги у виконанні досить простий, але існує кілька специфічних особливостей. Виконання таких правил дозволить отримати чистий і міцний напій:

  1. Для початку потрібно розвести пресовані дріжджі.
  2. Після провести переливання сливового компоту в бродильну ємність і додати цукор, дріжджі і воду, ретельно перемішати отриману рідку масу.
  3. Устанавіть на бродильной ємності гідрозатвор у вигляді рукавички і ретельно загерметизувати з'єднання.
  4. Брага зі сливового компоту переноситься в темне тепле місце для бродіння. У тому випадку якщо бродіння не почалося, додати воду.
  5. Тривалість бродіння становить 5-8 днів, результатом є поява на дні осаду. Осад відокремити, сливову брагу відправити в перегінний куб дистилятора.
  6. Першу шкідливу фракцію (в кількості 50 мл) злити з кожного кілограма доданого цукру.
  7. Перегонка припиняється, коли міцність на виході знижується до 40 градусів.
  8. Вживати сливовий самогон рекомендується, попередньо витримавши його в темному місці 2-3 днів.

Даний рецепт приготування браги дає можливість вдруге використовувати приготовані з душею продукти. Самогон, отриманий з компоту, володіє чудовими властивостями, ніхто не зможе розгадати справжню технологію отримання такого якісного і міцного домашнього напою.

Https://www.youtube.com/watch?v=aMf5MNs5xLM