Брага з крохмалю: рецепт на картопляному і кукурудзяному крохмалі

Для приготування самогону в домашніх умовах обов'язково робиться брага, яка є його основою. Сировиною для приготування браги може бути не тільки цукор, але і різні крахмалосодержащие речовини, наприклад, картопляний або кукурудзяний крохмаль.

Брага з крахмалосодержащих речовин робиться не зовсім звичайним способом, адже крохмаль не переробляється дріжджами в спирт. Для цього він повинен бути перетворений в глюкозу, що вимагає застосування ферментів з ячмінного солоду.

Технологія виготовлення

zernosem_01Брага з крохмалю виготовляється із застосуванням наступних етапів:

  1. Отримання солоду;
  2. Варіння крохмалю з його подальшим розщепленням;
  3. Бродіння;
  4. Дистиляція.

Від правильного виконання цих етапів залежить на виході якість готового продукту.

Солод можна зробити з пророщених ЗЕРНОВИХ культур. Зерна з паростками перекручують через м'ясорубку, а отриману масу варять до повного розчинення. Картопля для отримання крохмалю вариться до досягнення стану клейстеру.

Отриманий розварений продукт після охолодження змішується з солодом і остигає протягом сорока хвилин, після чого в нього додаються дріжджі. Ємність з вмістом відправляється в тепло для бродіння.

Першою ознакою готовності браги є припинення виділення бульбашок вуглекислого газу, а також випадання в осад відпрацьованих дріжджів.

Отриманий продукт переганяється з отриманням натурального кукурудзяного або картопляного спирту, міцність якого залежить від умов перегонки.

Складністю перегонки самогону з крохмалю, що міститься в кукурудзі або картоплі, є те, що отримане сусло є сильно густим. Таке сусло в самогонному апараті переганяється дуже важко, так як суміш пригорає і прилипає до стінок ємності і напій псується. Тому найкращим варіантом буде перегонка сусла за допомогою гарячої пари або ж водяної бані.

Отримання браги з кукурудзяного крохмалю

Самогон, виготовлений на основі ЗЕРНОВИХ, вважається благородним напоєм. Він володіє відміннимm_s_r_ni_astas_i_ смаком і прекрасним ароматом.

Рецепт включає наступні компоненти:

  • Кукурудза — 8 кг;
  • Борошно — 1 кг;
  • Ячмінний солод — 1 кг;
  • Дріжджі — 100 г;
  • Вода — 30-40 л.

Кукурудза перемелюється і засипається у велику ємність. Потім туди додається борошно і утворилася суміш перемішується, а потім заливається 30-40 л окропу. Після вторинного перемішування вона ставиться на вогонь і вариться 3,5-4 години. Трохи охолоджується, до неї додається солод. Потім отримане сусло перемішується, а ємність з ним закутується ковдрою. Майбутня брага на кукурудзяному крохмалі витримується в гарячому стані дві години, після чого охолоджується до 25-20 градусів і після додавання дріжджів залишається для бродіння протягом тижня. Потім пройшла бродіння суміш переганяється.

Детальніше про те, як приготувати самогон з кукурудзи →

Рецепт самогонної браги

У народі Саморобний самогонний напій є дуже популярним. Для його виробництва підходить будь-який вид сировини, в тому числі маса і з дрібного або підмороженої картоплі.

Брага з картоплі відома з давніх часів. Для процесу її бродіння рецепт вимагає застосування дріжджів і цукру, одержуваного з картопляного крохмалю, який можна легко виготовити з підмороженої картоплі.

Рецепт приготування включає наступні інгредієнти:

  • 20 кг картоплі, по можливості підмороженої;
  • 25 л кип'яченої води;
  • 1 кг борошна;
  • 500 г дріжджів.

Поетапне виготовлення самогону з картоплі:

  1. Добре вимиті бульби картоплі перетираються на тертці.
  2. Потім отримана картопляна маса заливається 15 літрами кип'яченої гарячої води.
  3. До маси додається борошно, а утворена суміш перемішується.
  4. Після появи осаду утворилася рідина зливаєтьсяКрахмал в іншу ємність.
  5. Знову додаються 10 літрів води, майбутня бражка перемішується і настоюється.
  6. Після вторинного утворення осаду рідину необхідно помістити в ту ж ємність, в якій знаходиться Первинний осад.
  7. Потім в брагу додаються дріжджі, а сама вона настоюється протягом пари тижнів. Після настоювання проводиться перегонка.

Готовий самогон очищається від токсинів і домішок за допомогою марганцівки, активованого вугілля або молока. При додаванні марганцівки всі шкідливі домішки випадають в осад. Приблизно через добу після додавання адсорбенту напій зливається.

Детальніше про те, як приготувати самогон з крохмалю →

Для облагороджування напою при приготуванні в брагу можуть бути додані різні фрукти і ягоди, передають напою свій неповторний аромат, а також допомагають процесу бродіння через що містяться на своїй поверхні диких дріжджів.

Якщо процес створення браги з міститься в картоплі крохмалю, а також її подальша перегонка будуть проведені правильно, в результаті вийде хороший якісний алкогольний напій домашнього приготування.

Кукурузный самогон / Бурбон кукурудзяний самогон / Бурбон