Сербські самогонні апарати Des subotica – професійне мідне обладнання, призначене для перегонки браги в сирої спирт. Його можна використовувати в домашніх умовах для приготування справжньої сливовиці, віскі, хлібного вина, чачі та інших напоїв.
Фірма пропонує пристрої, що відповідають будь-яким потребам покупця. Це можуть бути і сувенірні апарати, які стануть відмінним подарунком другу, або ж агрегати для професіоналів, обсяг яких може досягати 500 Л. також на замовлення можуть бути виготовлені дистилятори з об'ємом перегінного куба 5 000 л.
Інформація про виробника
Компанія Des subotica займається виготовленням самогонних мідних апаратів протягом 60 років. Вона широко відома як в Європі, так і в Росії.
Крім випуску самогонних апаратів, Des subotica займається виробництвом аксесуарів для них. Вона випускає Газові пальники, спиртометри та інші пристрої. У своєму виробництві використовує мідь і латунь високої чистки для отримання довговічних, практичних виробів.
Продукція
Зараз бренд випускає 5 марок самогонних апаратів. Вони діляться на види за обсягом і можливостям. У стартовій марці знаходяться дистилятори на 30 л.моделі поставляються під газову і твердопаливну піч. В середньому коштують близько 12,5 тис. грн.
Моделі «Hobby» – дистилятори, розраховані на отримання 30 л продукції за один цикл. Пристрої повністю виготовляються з міді і мають просту конструкцію. Справитися з процесом перегонки на них зможе навіть новачок. В середньому апарати коштують в 14,5 тис. грн.
Апарати «Tildet» або «спеціаліст» призначені для малого бізнесу. Вони створюються виробником для випуску різних напоїв у великих обсягах (до 100 л). Коштують такі апарати близько 37,5 тис.грн. вони обладнані аварійним клапаном, відносно широким горлом перегінного куба і мають високу конструкцію, яку можна вмістити під витяжку.
Обладнання «Stabile» або «професіонал» створюється для виробництва напоїв об'ємом до 200 л.їх особливістю є наявність мішалки з люком заповнення і чотиридюймовим дренажем. Стінки цих моделей потовщені. Оснащені зливним шевчопарником, і дозволяють виробляти ароматизацію напоїв. Коштують такі пристрої до 75 тис. грн.
«преміум» моделі – потужні дистилятори на 500 л, що мають в своїй конструкції електричну мішалку, паро-водяний котел, систему автоматичного очищення і таймер. Обладнання розраховане на промислове застосування. Може використовуватися на хімічних або алкогольних виробництвах. Коштують апарати від 200 тис. грн.
Огляд популярних моделей
Представлені нижче моделі від виробника DES SUBOTICA є найбільш затребуваними. Вони підходять для самостійного і промислового виготовлення справжнього віскі, кальвадосу, коньяку, бренді, джину та інших елітних напоїв.
Обладнання виготовлено з міді, має дно товщиною 1 мм і важить 11 кг.Компактна конструкція, яку можна встановити в будь-якому місці. Як джерело нагріву використовується газова плита, відкритий вогонь (дрова) і електронагрівальні прилади. Продуктивність не перевищує 2 л/год.
Модель комплектується термометром і проточним охолоджувачем.
Переваги:
- Рівномірна теплова передача;
- Вбудований ароматизатор великого бака;
- Передбачений клапан скидання тиску.
Недоліки:
- Низька продуктивність;
- Слабкий холодильник;
- При використанні апарату нагрівається металева горловина.
Des " Спеціаліст», 60 л
Матеріал-Мідь. Модель поставляється з топкою під газ або тверде паливо. Може встановлюватися як на відкритому повітрі, так і в приміщенні будь-якого типу. Висота конструкції становить 163 см.
В кожухотрубний холодильник вбудований об'ємний бак для перегону вина, сливовиці, самогону та ін.напоїв. Ризик пригорання продукту, в процесі виготовлення знижений за рахунок повітряної сорочки в топці.
Для перегонки густий бражной маси передбачено спеціальне мідне сито, що полегшує роботу. Але, при бажанні покупця, апарат можна оснастити ручною мішалкою (не входить в комплект).
Тип холодильника – кожухотрубний, в ньому встановлено 4 трубки діаметром 15 мм.на виході продукт має оптимальну температуру.
Переваги:
- Доохладитель і слив в комплекті;
- Мінімальний ризик пригорання продукту;
- Хороша комплектація;
- Можливе вдосконалення конструкції.
Недоліки:
- Відсутність термометра і сухопутника.
Des "професіонал" , 120 л
Модель оснащена потужною системою Mixer, покликаної полегшити перегонку густий браги. Також для цих цілей можна встановити моторедуктор, щоб процес і зовсім не вимагав участі користувача. Решта процесів повністю автоматизовані. Є Проточне охолодження.
Догляд за апаратом теж досить простий. Широка горловина дозволяє з легкістю очищати куб зсередини.
Нагрівання може здійснюватися за допомогою газового пальника, дров і палива. 4-дюймовий відведення для зливу з кульовим краном може бути приєднаний до каналізації.
Комплектується обладнання топкою для нагріву.
Переваги:
- Легкий в експлуатації та догляді;
- Максимальне очищення продукту;
- Автоматизований процес;
- Можливість удосконалення конструкції.
Des "Преміум" , 120 л
Самогонне обладнання для професійних виробництв, оснащене паро-водяним котлом для нагріву. Виконано з нержавіючої сталі і може нагріватися на печі, що працює на газу або твердому паливі.
Пристрій оснащений таймером, міксером для легкого перемішування браги. У ньому знаходиться вогнетривка ізоляція, яка виготовляється за чинним регламентом. Дистилятор має продуману систему очищення, завдяки чому на виході виходить відмінний продукт без шкідливих речовин.
Широка горловина дозволяє без праці заливати в нього брагу і доглядати за приладом. При бажанні пристрій доповнюється і вдосконалюється.
Переваги:
- Надійна і безпечна конструкція;
- Можливість модернізації;
- Автоматизований процес виготовлення напоїв.
Яку модель вибрати
Для виготовлення домашнього коньяку, солодкої настоянки і бальзаму підійде дистилятор Des «Хобі» 10 л.
Для дрібного виробництва хлібного вина і чачі згодиться самогонний апарат Des «Спеціаліст» 60 л.
Моделі з серії «професіонал» і «преміум» не підійдуть для домашнього використання. Вони призначені для отримання справжньої сливовиці в промислових масштабах, тому що оснащені об'ємними перегінними кубами і в них передбачений автоматизований процес перегонки.
Самогонні апарати Des – енергоефективне обладнання, розраховане на випуск 10-120 л браги. Вони мають надійну конструкцію, яку в більшості випадків можна модернізувати. Такі пристрої можуть використовувати початківці самогонники і великі алкогольні заводи.
Автор: Лілія Савенко,
спеціально для byhaem.in.ua