Кавунові коктейлі – оригінальна альтернатива традиційним алкогольним та безалкогольним напоям. Ягода відмінно освіжає, містить вітаміни B, C, E, а також велику кількість клітковини. Дає відчуття ситості при низькій калорійності.
Кавун – прекрасна основа для корисних смузі та алкогольних коктейлів.
- Алкогольні коктейлі
- З горілкою
- З шампанським
- З ромом
- Корисне відео з рецептами коктейлів:
- З вином
- Маргарита з замороженого кавуна
- Кавуновий фіз з джином
- З мартіні
- «Кавуновий» Ель
- Кавунова кайпірінья
- Кавуновий Коктейль
- Кавунові безалкогольні коктейлі
- З морозивом
- З полуницею
- З динею
- З бананом
- Молочний коктейль
- Відео-рецепт приготування коктейлів з кавуна
Алкогольні коктейлі
Фруктово-ягідні алкогольні коктейлі користуються особливою популярністю в спекотні літні вечори. Вони освіжають і приємно кружляють голову. Однак захоплюватися не варто. Підступність напоїв в тому, що сп'яніння може наступити несподівано.
Коктейлі слід пити відразу після приготування, інакше вони втрачають свій смак.
З горілкою
Приготувати шейк просто. Знадобиться блендер і 15 хвилин.
Замість горілки можна взяти розведений спирт або самогон.
- М'якоть половини кавуна середньої величини;
- 0,2 л горілки;
- Маленький лайм або лимон;
- 1 ст. л. цукру (бажано коричневого);
- Лід в кубиках.
Виготовлення:
- З м'якоті прибрати кісточки, нарізати її шматочками.
- Видавити сік з цитруса.
- З'єднати в чаші блендера сік, цукор, м'якоть і алкоголь. Все ретельно з'єднати.
- Перелити отриману масу в високий келих і додати лід.
- Для прикраси використовувати шматочок кавуна або часточку цитруса.
Детальніше про те, як зробити настоянку з кавуна на горілці →
З шампанським
Свіжість кавуна в сукупності з ігристим шампанським не залишить байдужим нікого.
За бажанням в коктейль можна додати тростинний цукор.
- 300 г кавуна;
- 0,3 л шампанського;
- 0,2 л апельсинового соку;
- Лід.
Виготовлення:
- Наріжте м'якоть невеликими кубиками і складіть у глечик.
- Апельсиновий сік з'єднати в шейкері з цукром і льодом.
- Додати сік до м'якоті. Дати трохи настоятися.
- Розлити напій по високих келихах (на 1/3), пропустивши його через дрібне сито.
- Додати в келихи шампанське.
З ромом
Кавуновий Дайкірі в домашніх умови можна зробити з м'якоті смугастої ягоди і світлого рому.
- 250 г кавуна;
- 50 мл білого рому;
- 30 мл лимонного соку;
- 30 мл цукрового сиропу;
- Подрібнений лід.
Виготовлення:
- Охолоджену м'якоть нарізати і, поклавши в чашу блендера, трохи збити.
- Додайте всі інші інгредієнти.
- Все гарненько збити.
- Готовий Дайкірі пропустити через фільтр і розлити по заздалегідь охолодженим келихах.
Більше коктейлів Дайкірі для домашнього приготуванняrarr;
корисне відео з рецептами коктейлів:
З вином
Це коктейль носить назву «Кавуновий крюшон». З приготуванням доведеться постаратися, але результат вартий витраченого часу.
- 1 пляшка білого напівсолодкого вина;
- 1 пляшка сухого білого вина;
- Маленький кавун;
- 100 мл фруктового лікеру;
- 100 мл коньяку;
- Персик;
- 2 яблука;
- По 300 г чорного і білого винограду;
- 100 г цукру.
Виготовлення:
- Вимити фрукти, видалити кісточки, дрібно нарізати і покласти в миску.
- Додайте цукор, коньяк і 350 мл сухого білого вина. Витримати фрукти в холодильнику 2 години.
- Кавун помити. Зрізати верхівку. Вибрати м'якоть і прибрати її в глибоку ємність.
- Фрукти з алкоголем перелити в кірку.
- Покласти туди ж шматочки кавуна, залити всі інгредієнти охолодженим вином, лікером.
- Додати лід.
- Напій розлити по келихах і відразу ж подати до столу.
Маргарита з замороженого кавуна
Цей рецепт є інтерпретацією популярного коктейлю « Маргарита ». Готується він легко будинку в блендері. Напій стане хітом вечірки.
nbsp;
Компоненти:
- 1 ст. замороженого кавуна;
- 1 лайм;
- 30 мл цукрового сиропу;
- 30 мл горілки;
- 50 мл Срібної текіли;
- 40 г морської солі;
- 30 мл соку лайма.
Виготовлення:
- Обідки келихів протерти шматочком лайма.
- На плоску тарілку висипати сіль і занурити в неї верхи склянок.
- Прибрати в холодильник келихи.
- З'єднати в блендері кавун, сік лайма, сироп, горілку і текілу. Ретельно змішати інгредієнти.
- Розлити коктейль по охолодженим келихах. Прибрати в холодильник на 3 хвилини.
- Перед подачею келих прикрасити часточкою лайма.
Кавун для «Маргарити» можна заморозити про запас в сезон. Алгоритм дій простий:
- Помити і витерти кавун насухо.
- Порізати фрукт на шматочки, зрізуючи кірку і прибираючи кісточки.
- Нарізати невеликими кубиками.
- Обробну дошку обтягнути харчовою плівкою, викласти на неї шматочки кавуна і прибрати в морозильну камеру на 3-4 години.
- Розфасувати заморожені заготовки в контейнери або ЗІП-пакети і прибрати в камеру для тривалого зберігання.
Заморожений кавун можна зберігати до 1 року.
Кавуновий фіз з джином
Ще один простий алкогольний коктейль з кавуна з джином. Готується за 5 хвилин в блендері. Благородний ялівцевий аромат джина чудово поєднується з фруктовою свіжістю.
- 100 мл Джину;
- 350 г м'якоті кавуна;
- 1 ч. л. меду;
- Терта цедра 1 лайма;
- Сік 1 лайма;
- 1/2 склянки подрібненого льоду.
Виготовлення:
- Всі компоненти, крім льоду, з'єднати в блендері і добре збити до однорідної маси.
- Додати лід. І ще раз збити.
- Розлити в охолоджені заздалегідь келихи. Подавати.
З мартіні
Цей шейк призначений для цінителів вермутів. Кількість інгредієнтів представлено для приготування 3-х порцій.
- 40 мл мартіні;
- 80 мл кавунового соку;
- 10 мл Кампарі;
- Лід.
Виготовлення:
- Келих заповнити льодом на 1/3.
- Налити Кампарі.
- Потім додайте мартіні і сік.
- Прикрасьте скибочкою кавуна, гілочкою м'яти або скибочкою лайма за бажанням.
- Подавати з коктейльною трубочкою.
» Кавуновий " Ель
Слабоалкогольний напій зі своєрідним смаком і приємним ароматом.
- 230 г кавунової м'якоті;
- 1/4 лимона;
- 150 мл світлого Елю;
- 20 мл сиропу маракуї;
- Лід.
Виготовлення:
- М'якоть збити в шейкері.
- Додайте сік з четвертинки лимона і сироп.
- Витримати все в шейкері 2-3 хвилини.
- Кинути лід і знову збити всі компоненти в шейкері.
- Вилити напій у високий келих.
- Налити ель і перемішати.
- Келих прикрасити часточкою лимона або апельсина.
Кавунова кайпірінья
Розслабляючий, солодкуватий коктейль з Кашасою стане хітом в спекотний літній вечір.
- 400 г кавунової м'якоті без кісточок;
- 50 мл качаси;
- 2 ч. л. цукру;
- 1 лайм;
- Подрібнений лід.
Виготовлення:
- Зробити з кавуна пюре в блендері.
- Перекласти масу в шейкер і додати всі інші продукти, включаючи лід.
- Ретельно збити.
- Налийте напій у високий келих через ситечко.
- Прикрасьте лимонним клином склянку і подавайте відразу.
Кавуновий Коктейль
Оригінальне рішення – подати коктейль прямо в кавуні. Зі складом можна поекспериментувати. Наприклад, використовувати замість горілки коньяк.
- Кавун на 6-7 кг;
- 0,5 л горілки;
- 1 лайм;
- Лід;
- М'ята для прикраси.
Виготовлення:
- Кавун помити, витерти і охолодити.
- Зрізати трохи кірки з нижньої частини для стійкості.
- Зверху зрізати «кришечку» і вийняти ложкою всю м'якоть.
- Перетерти м'якоть через сито, щоб прибрати кісточки.
- Залити в кавун перетерту м'якоть, видавити в неї сік лайма, влити алкоголь і додати лід. Ретельно все перемішати.
- Накрити «кришечкою» і відправити в холодильник на 2 години.
- Прикрасьте листочками м'яти перед подачею.
Пити можна прямо з кавуна через трубочки або скористатися черпаком і розлити напій по келихах.
Кавунові безалкогольні коктейлі
В якості добавок використовують будь-які фрукти і ягоди, молоко, морозиво. Кількість того чи іншого продукту можна варіювати. Від цього буде залежати домінуючий смак напою.
З морозивом
Ніжний коктейль з морозивом обов'язково сподобається дітлахам. Та й дорослі не залишаться байдужими до такого освіжаючого напою.
Компоненти:
- Кавун вагою близько 4 кг;
- 100 г ванільного пломбіру;
- 250 мл молока;
- За смаком цукор.
Виготовлення:
- Нарізати м'якоть на невеликі шматочки і прибрати на заморозку в морозильну камеру.
- Перекласти підмерзлі кубики в чашу блендера. Додати морозиво, молоко і, при необхідності, цукор.
- Збити продукти, розлити по склянках.
- Подавати відразу.
З полуницею
Ароматний, що заряджає бадьорістю і вітамінами коктейль виходить з полуниці з кавуном. Готується просто.
- 300 г кавунової м'якоті;
- 300 г полуниці;
- Лід.
Виготовлення:
- У чаші блендера збити м'якоть кавуна і полуницю.
- Розлити в склянки.
- Додати лід.
Солодкість можна регулювати, додаючи в коктейль трохи меду або цукру, якщо він не солодкий.
З динею
Незвичайне поєднання інгредієнтів цього коктейлю дозволяє створити напій, що заряджає енергією.
- 300 г м'якоті дині;
- 300 г кавунової м'якоті;
- 1/2 лимона;
- 1 ст. л. рідкого квіткового меду;
- 1-2 ч. л. цукру (бажано тростинного);
- 1 л кип'яченої води;
- Пучок базиліка.
Виготовлення:
- Закип'ятити воду. Проварити в ній базилік протягом 2 хвилин.
- Охолоджений відвар процідити. Додати в нього свіжовичавлений лимонний сік.
- У блендері збийте диню та кавун.
- Додати в пюре, відвар з базиліка в рівній кількості ягід пропорції і мед.
- Ще раз все збити.
- У високу склянку кинути пару кубиків льоду. Налити коктейль.
- Для прикраси використовувати часточку лимона.
З бананом
Такий коктейль не тільки корисний, але і поживний. Для дорослих в напій додають ще й Лід.
- 200 г м'якоті кавуна;
- Половина великого банана;
- 1 ч. л. цукрової пудри;
- Листочок м'яти для прикраси.
Виготовлення:
- М'якоть кавуна і банан нарізати шматочками.
- Складіть продукти в блендер і збийте.
- Налийте суміш у високу склянку.
- Зверху через ситечко присипати цукровою пудрою.
- Прикрасити листочком м'яти.
Молочний коктейль
Молочний присмак напою особливо сподобається дітям.
- 400 г м'якоті кавуна;
- 0,2 л молока;
- 1,5 ч. л. ванільного цукру;
- Лід;
- М'ята і кориця для декору.
Виготовлення:
- Наріжте м'якоть шматочками і охолодіть протягом 2 годин у холодильнику.
- У блендері збийте охолоджений кавун, молоко та ванільний цукор.
- Розлити напій в склянки, кинути пару кубиків льоду.
- Зверху припорошити коктейль корицею і прикрасити м'ятою.
У напій для дітей можна додати половину банана, а також виключити лід.
Кавунові коктейлі смачні, корисні та незвичайні. Щоб вийшов оригінальний напій, необов'язково чітко слідувати рецептом. Орієнтуватися слід тільки на свій смак. Відмінність алкогольних і безалкогольних коктейлів тільки в «градусі». Тому можна зробити на всю сім'ю фруктово-ягідний напій і в порцію для дорослих додати алкоголь.
Автор: Євгенія Гончарова,
спеціально для byhaem.in.ua