кавунові коктейлі: рецепти з алкоголем і без

Кавунові коктейлі – оригінальна альтернатива традиційним алкогольним та безалкогольним напоям. Ягода відмінно освіжає, містить вітаміни B, C, E, а також велику кількість клітковини. Дає відчуття ситості при низькій калорійності.

Коктейль из арбуза

Кавун – прекрасна основа для корисних смузі та алкогольних коктейлів.

Алкогольні коктейлі

Фруктово-ягідні алкогольні коктейлі користуються особливою популярністю в спекотні літні вечори. Вони освіжають і приємно кружляють голову. Однак захоплюватися не варто. Підступність напоїв в тому, що сп'яніння може наступити несподівано.

Коктейлі слід пити відразу після приготування, інакше вони втрачають свій смак.

З горілкою

Приготувати шейк просто. Знадобиться блендер і 15 хвилин.

Замість горілки можна взяти розведений спирт або самогон.

Компоненти:Коктейль из арбуза с водкой

  • М'якоть половини кавуна середньої величини;
  • 0,2 л горілки;
  • Маленький лайм або лимон;
  • 1 ст. л. цукру (бажано коричневого);
  • Лід в кубиках.

Виготовлення:

  1. З м'якоті прибрати кісточки, нарізати її шматочками.
  2. Видавити сік з цитруса.
  3. З'єднати в чаші блендера сік, цукор, м'якоть і алкоголь. Все ретельно з'єднати.
  4. Перелити отриману масу в високий келих і додати лід.
  5. Для прикраси використовувати шматочок кавуна або часточку цитруса.

Детальніше про те, як зробити настоянку з кавуна на горілці →

З шампанським

Свіжість кавуна в сукупності з ігристим шампанським не залишить байдужим нікого.

За бажанням в коктейль можна додати тростинний цукор.

Компоненти:с шампанским

  • 300 г кавуна;
  • 0,3 л шампанського;
  • 0,2 л апельсинового соку;
  • Лід.

Виготовлення:

  1. Наріжте м'якоть невеликими кубиками і складіть у глечик.
  2. Апельсиновий сік з'єднати в шейкері з цукром і льодом.
  3. Додати сік до м'якоті. Дати трохи настоятися.
  4. Розлити напій по високих келихах (на 1/3), пропустивши його через дрібне сито.
  5. Додати в келихи шампанське.

З ромом

Кавуновий Дайкірі в домашніх умови можна зробити з м'якоті смугастої ягоди і світлого рому.

Компоненти:Коктейль с ромом

  • 250 г кавуна;
  • 50 мл білого рому;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 30 мл цукрового сиропу;
  • Подрібнений лід.

Виготовлення:

  1. Охолоджену м'якоть нарізати і, поклавши в чашу блендера, трохи збити.
  2. Додайте всі інші інгредієнти.
  3. Все гарненько збити.
  4. Готовий Дайкірі пропустити через фільтр і розлити по заздалегідь охолодженим келихах.

Більше коктейлів Дайкірі для домашнього приготування&#rarr;

корисне відео з рецептами коктейлів:

З вином

Це коктейль носить назву «Кавуновий крюшон». З приготуванням доведеться постаратися, але результат вартий витраченого часу.

Компоненти:Арбузный крюшон с вином

  • 1 пляшка білого напівсолодкого вина;
  • 1 пляшка сухого білого вина;
  • Маленький кавун;
  • 100 мл фруктового лікеру;
  • 100 мл коньяку;
  • Персик;
  • 2 яблука;
  • По 300 г чорного і білого винограду;
  • 100 г цукру.

Виготовлення:

  1. Вимити фрукти, видалити кісточки, дрібно нарізати і покласти в миску.
  2. Додайте цукор, коньяк і 350 мл сухого білого вина. Витримати фрукти в холодильнику 2 години.
  3. Кавун помити. Зрізати верхівку. Вибрати м'якоть і прибрати її в глибоку ємність.
  4. Фрукти з алкоголем перелити в кірку.
  5. Покласти туди ж шматочки кавуна, залити всі інгредієнти охолодженим вином, лікером.
  6. Додати лід.
  7. Напій розлити по келихах і відразу ж подати до столу.

Маргарита з замороженого кавуна

Цей рецепт є інтерпретацією популярного коктейлю « Маргарита ». Готується він легко будинку в блендері. Напій стане хітом вечірки.

&#nbsp;

Компоненти:

  • 1 ст. замороженого кавуна;Арбузная Маргарита
  • 1 лайм;
  • 30 мл цукрового сиропу;
  • 30 мл горілки;
  • 50 мл Срібної текіли;
  • 40 г морської солі;
  • 30 мл соку лайма.

Виготовлення:

  1. Обідки келихів протерти шматочком лайма.
  2. На плоску тарілку висипати сіль і занурити в неї верхи склянок.
  3. Прибрати в холодильник келихи.
  4. З'єднати в блендері кавун, сік лайма, сироп, горілку і текілу. Ретельно змішати інгредієнти.
  5. Розлити коктейль по охолодженим келихах. Прибрати в холодильник на 3 хвилини.
  6. Перед подачею келих прикрасити часточкою лайма.

Кавун для «Маргарити» можна заморозити про запас в сезон. Алгоритм дій простий:

  1. Помити і витерти кавун насухо.
  2. Порізати фрукт на шматочки, зрізуючи кірку і прибираючи кісточки.
  3. Нарізати невеликими кубиками.
  4. Обробну дошку обтягнути харчовою плівкою, викласти на неї шматочки кавуна і прибрати в морозильну камеру на 3-4 години.
  5. Розфасувати заморожені заготовки в контейнери або ЗІП-пакети і прибрати в камеру для тривалого зберігання.

Заморожений кавун можна зберігати до 1 року.

Кавуновий фіз з джином

Ще один простий алкогольний коктейль з кавуна з джином. Готується за 5 хвилин в блендері. Благородний ялівцевий аромат джина чудово поєднується з фруктовою свіжістю.

Компоненти:Физ с джином

  • 100 мл Джину;
  • 350 г м'якоті кавуна;
  • 1 ч. л. меду;
  • Терта цедра 1 лайма;
  • Сік 1 лайма;
  • 1/2 склянки подрібненого льоду.

Виготовлення:

  1. Всі компоненти, крім льоду, з'єднати в блендері і добре збити до однорідної маси.
  2. Додати лід. І ще раз збити.
  3. Розлити в охолоджені заздалегідь келихи. Подавати.

З мартіні

Цей шейк призначений для цінителів вермутів. Кількість інгредієнтів представлено для приготування 3-х порцій.

Компоненти:с мартини

  • 40 мл мартіні;
  • 80 мл кавунового соку;
  • 10 мл Кампарі;
  • Лід.

Виготовлення:

  1. Келих заповнити льодом на 1/3.
  2. Налити Кампарі.
  3. Потім додайте мартіні і сік.
  4. Прикрасьте скибочкою кавуна, гілочкою м'яти або скибочкою лайма за бажанням.
  5. Подавати з коктейльною трубочкою.

» Кавуновий " Ель

Слабоалкогольний напій зі своєрідним смаком і приємним ароматом.

Компоненти:Арбузный эль

  • 230 г кавунової м'якоті;
  • 1/4 лимона;
  • 150 мл світлого Елю;
  • 20 мл сиропу маракуї;
  • Лід.

Виготовлення:

  1. М'якоть збити в шейкері.
  2. Додайте сік з четвертинки лимона і сироп.
  3. Витримати все в шейкері 2-3 хвилини.
  4. Кинути лід і знову збити всі компоненти в шейкері.
  5. Вилити напій у високий келих.
  6. Налити ель і перемішати.
  7. Келих прикрасити часточкою лимона або апельсина.

Кавунова кайпірінья

Розслабляючий, солодкуватий коктейль з Кашасою стане хітом в спекотний літній вечір.

Компоненти:Кайпиринья

  • 400 г кавунової м'якоті без кісточок;
  • 50 мл качаси;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 1 лайм;
  • Подрібнений лід.

Виготовлення:

  1. Зробити з кавуна пюре в блендері.
  2. Перекласти масу в шейкер і додати всі інші продукти, включаючи лід.
  3. Ретельно збити.
  4. Налийте напій у високий келих через ситечко.
  5. Прикрасьте лимонним клином склянку і подавайте відразу.

Кавуновий Коктейль

Оригінальне рішення – подати коктейль прямо в кавуні. Зі складом можна поекспериментувати. Наприклад, використовувати замість горілки коньяк.

Компоненти:Коктейль в арбузе

  • Кавун на 6-7 кг;
  • 0,5 л горілки;
  • 1 лайм;
  • Лід;
  • М'ята для прикраси.

Виготовлення:

  1. Кавун помити, витерти і охолодити.
  2. Зрізати трохи кірки з нижньої частини для стійкості.
  3. Зверху зрізати «кришечку» і вийняти ложкою всю м'якоть.
  4. Перетерти м'якоть через сито, щоб прибрати кісточки.
  5. Залити в кавун перетерту м'якоть, видавити в неї сік лайма, влити алкоголь і додати лід. Ретельно все перемішати.
  6. Накрити «кришечкою» і відправити в холодильник на 2 години.
  7. Прикрасьте листочками м'яти перед подачею.

Пити можна прямо з кавуна через трубочки або скористатися черпаком і розлити напій по келихах.

Кавунові безалкогольні коктейлі

В якості добавок використовують будь-які фрукти і ягоди, молоко, морозиво. Кількість того чи іншого продукту можна варіювати. Від цього буде залежати домінуючий смак напою.

З морозивом

Ніжний коктейль з морозивом обов'язково сподобається дітлахам. Та й дорослі не залишаться байдужими до такого освіжаючого напою.Коктейль из арбуза с мороженым

Компоненти:

  • Кавун вагою близько 4 кг;
  • 100 г ванільного пломбіру;
  • 250 мл молока;
  • За смаком цукор.

Виготовлення:

  1. Нарізати м'якоть на невеликі шматочки і прибрати на заморозку в морозильну камеру.
  2. Перекласти підмерзлі кубики в чашу блендера. Додати морозиво, молоко і, при необхідності, цукор.
  3. Збити продукти, розлити по склянках.
  4. Подавати відразу.

З полуницею

Ароматний, що заряджає бадьорістю і вітамінами коктейль виходить з полуниці з кавуном. Готується просто.

Компоненти:шейк арбуз с клубникой

  • 300 г кавунової м'якоті;
  • 300 г полуниці;
  • Лід.

Виготовлення:

  1. У чаші блендера збити м'якоть кавуна і полуницю.
  2. Розлити в склянки.
  3. Додати лід.

Солодкість можна регулювати, додаючи в коктейль трохи меду або цукру, якщо він не солодкий.

З динею

Незвичайне поєднання інгредієнтів цього коктейлю дозволяє створити напій, що заряджає енергією.

Компоненти:смузи арбуз + дыня

  • 300 г м'якоті дині;
  • 300 г кавунової м'якоті;
  • 1/2 лимона;
  • 1 ст. л. рідкого квіткового меду;
  • 1-2 ч. л. цукру (бажано тростинного);
  • 1 л кип'яченої води;
  • Пучок базиліка.

Виготовлення:

  1. Закип'ятити воду. Проварити в ній базилік протягом 2 хвилин.
  2. Охолоджений відвар процідити. Додати в нього свіжовичавлений лимонний сік.
  3. У блендері збийте диню та кавун.
  4. Додати в пюре, відвар з базиліка в рівній кількості ягід пропорції і мед.
  5. Ще раз все збити.
  6. У високу склянку кинути пару кубиків льоду. Налити коктейль.
  7. Для прикраси використовувати часточку лимона.

З бананом

Такий коктейль не тільки корисний, але і поживний. Для дорослих в напій додають ще й Лід.

Компоненти:смузи из арбуза с бананом

  • 200 г м'якоті кавуна;
  • Половина великого банана;
  • 1 ч. л. цукрової пудри;
  • Листочок м'яти для прикраси.

Виготовлення:

  1. М'якоть кавуна і банан нарізати шматочками.
  2. Складіть продукти в блендер і збийте.
  3. Налийте суміш у високу склянку.
  4. Зверху через ситечко присипати цукровою пудрою.
  5. Прикрасити листочком м'яти.

Молочний коктейль

Молочний присмак напою особливо сподобається дітям.

Компоненти:Молочный коктейль с арбузом

  • 400 г м'якоті кавуна;
  • 0,2 л молока;
  • 1,5 ч. л. ванільного цукру;
  • Лід;
  • М'ята і кориця для декору.

Виготовлення:

  1. Наріжте м'якоть шматочками і охолодіть протягом 2 годин у холодильнику.
  2. У блендері збийте охолоджений кавун, молоко та ванільний цукор.
  3. Розлити напій в склянки, кинути пару кубиків льоду.
  4. Зверху припорошити коктейль корицею і прикрасити м'ятою.

У напій для дітей можна додати половину банана, а також виключити лід.

Кавунові коктейлі смачні, корисні та незвичайні. Щоб вийшов оригінальний напій, необов'язково чітко слідувати рецептом. Орієнтуватися слід тільки на свій смак. Відмінність алкогольних і безалкогольних коктейлів тільки в «градусі». Тому можна зробити на всю сім'ю фруктово-ягідний напій і в порцію для дорослих додати алкоголь.

Автор: Євгенія Гончарова,
спеціально для byhaem.in.ua

Відео-рецепт приготування коктейлів з кавуна