Рецепт настоянки з кавуна на горілці

Кавун володіє яскравими смаковими якостями, завдяки чому ця велика ягода може бути прекрасною основою для різних алкогольних і безалкогольних напоїв. Існує безліч різних рецептів, легких у виконанні. Так, приготувати кавунову настоянку на горілці зможе навіть початківець кулінар.

Настоянка на кавуні

У літню спеку напій з кавуна стане прикрасою будь-якого столу. Але, для початку необхідно вибратиарбузный фреш с мятой "правильну" ягоду — стиглу, смачну і без хімічних добавок. Для приготування смачної кавунової настоянки в домашніх умовах можна взяти за основу наступний рецепт.

Інгредієнти для 1 літра напою:

  • 600 мл соку кавуна (приблизно половина великого плоду);
  • 150 г цукру;
  • 400 мл горілки;
  • 20 г ванільного цукру (за бажанням).

Активний час приготування близько 30 хвилин.

Рецепт настоянки на кавуні.

  • Помийте плід, розріжте його навпіл.
  • Витягніть м'якоть, позбудьтеся від кісточок. Помістіть її в блендер і зробіть сік (якщо немає блендера, розімніть порізану м'якоть кавуна виделкою).
  • Процідіть отриману рідину через сито.
  • Налийте сік в каструлю, додайте цукор і варіть на повільному вогні 12-15 хвилин. Не забувайте постійно помішувати.
  • Додайте ванільний цукор.
  • Через 5 хвилин налийте в каструлю горілку.
  • Приберіть ємність в темне і прохолодне місце на 2 години або навіть всю ніч.
  • Після закінчення зазначеного часу перелийте напій в скляну пляшку, приберіть її в прохолодне і темне місце.
  • Через 7 днів настоянка з кавуна на горілці готова.

Не забудьте збовтати її перед вживанням.

Рецепт кавуна з горілкою

арбуз с водкойЯкщо ви бажаєте приготувати цікавий і смачний алкогольний напій, побалувати себе і здивувати своїх близьких, приготуйте для них кавун з горілкою. Цей рецепт досить незвичайний, але дуже простий.

Для приготування настоянки знадобляться наступні інгредієнти:

  • Великий стиглий плід — 1 шт.;
  • Горілка — 0,5 л;

Додаткові пристосування:

  • Спиця для проколювання — 1 шт.;
  • Медичний шприц (з голкою) — 1 шт.

Для того щоб простіше виконати рецепт, необхідно придбати великий кавун (у нього всередині є порожнини). Саме в такий плід можна легко закачати алкоголь.

Рецепт кавуна з горілкою.

  1. Добре помийте ягоду. Для зручності перелийте горілку в стакан, а звідти набирайте її в медичний шприц (найкраще взяти з найбільшим обсягом, так приготування займе набагато менше часу).
  2. Акуратно зробіть отвір поруч з хвостиком плода, за допомогою шприца влийте в нього алкоголь. Важливо, щоб дірочка приводила до порожнечі в ньому. Якщо відразу не вийшло, можна зробити ще пару отворів, але в цьому випадку є ймовірність того, що рідина буде виливатися. Тому краще запастися терпінням і повільно заливати горілку в кавун через одну дірочку.
  3. Після закінчення заливання алкоголю в кавун, закрийте отримані отвори (наприклад, заклейте їх скотчем або заткніть). Такий плід поставте на 8-10 годин настоюватися в прохолодному місці. За цей час м'якоть встигне просочитися алкоголем.

Крім горілки можна використовувати і інші алкогольні напої, наприклад, коньяк, вермут абоарбузный алкоголь шампанське. Залежить це як від ваших уподобань, так і від кола осіб, що вживають алкогольний кавун. Вибір використаного спиртного в першу чергу впливає на смак і міцність такого фруктового страви.

Домашній крюшон в кавуні

Ефектною подачею крюшона, приготованого в домашніх умовах, можна порадувати навіть найвишуканіших цінителів смачних, корисних і красивих напоїв. Виконати рецепт з додаванням шампанського не дуже складно. А підносити необхідно прямо в кавуні — в цьому його і особливість.

Для приготування алкогольного крюшона знадобляться:

  • Коньяк — 100-120 мл;
  • Апельсиновий лікер — 100-120 мл;
  • Пляшка сухого або напівсолодкого білого вина — 750 мл;
  • Пляшка шампанського — 750 мл;
  • Великий стиглий кавун — 1 шт.;
  • Виноград білий — 300 гр;
  • Персики — 1-2 шт.;
  • Яблука — 1-2 шт.;
  • Цукор — 5 ст.ложок.

Для приготування домашнього крюшона необхідно брати тільки дуже стиглий плід, вага якого більше 8-9 кг.апельсиновий лікер може замінити інша наявна фруктова настоянка. Вибираючи напівсолодке або сухе вино, ви легко регулюєте рівень солодощі крюшона.

Рецепт.

  1. Попередньо добре охолодити всі інгредієнти в холодильнику.
  2. Ретельно промити всі фрукти, порізати їх невеликимиарбузный крюшон часточками і покласти в каструлю або миску, присипавши цукром. Налити туди коньяк і вино, помістити ємність на 2 години в холодильник.
  3. Підготовка кавуна: добре помити і зрізати по колу «капелюшок». Акуратно витягти м'якоть, позбутися від кісточок і нарізати на невеликі кубики. При нарізці виділяється велика кількість соку, його необхідно зібрати, щоб настоянка вийшла смачною. Для цього, наприклад, можна нарізати м'якоть кавуна прямо в мисці.
  4. Через 2 години настоянка фруктів на алкоголі завершена, можна переміщати їх в підготовлений кавун. До них покласти і м'якоть з соком, що виділився.
  5. До отриманої суміші додати лікер і шампанське, перемішати. Накрити готовий кавун кришкою, настоювати кілька годин в холодильнику.
  6. При подачі розливати крюшон в прозорі келихи, можна додати лід. Така настоянка відмінно освіжає в літню спеку.

Можна використовувати цей рецепт і для приготування крюшона без алкоголю. Для цього необхідно тільки замінити всі спиртні напої сильно газованою водою.

Детальніше про те, як приготувати алкогольні та безалкогольні коктейлі з кавуна →

Вибираючи для приготування будь-який із запропонованих рецептів: будь то настоянка на кавуні або багатокомпонентний домашній крюшон, ви з легкістю розширите свої кулінарні здібності, до того ж будете мати абсолютну впевненість у відсутності будь-яких шкідливих добавок в напої.

Вживайте красиво і з задоволенням!

Заправка арбуза водкой Заправка кавуна горілкою