Як приготувати вино з варення в домашніх умовах

Кожна господиня знає, що з часом варення зацукровується, а при неправильному зберіганні може і заграти. Але не варто його викидати, адже це відмінна сировина для приготування вина. Домашнє вино дуже смачне і ароматне, а також ви можете бути впевнені в натуральності готового продукту. Робиться воно досить просто і швидко.

Рецепт закваски для вина з варення

Для приготування будь-якого ягідного вина знадобиться закваска, яку краще зробити заздалегідь. Саме завдяки їй починається процес бродіння, що важливо для приготування. Існує три рецепти. Задлямалиновое варенье першого варіанту знадобиться:

  • Малина свіжа-0,2 кг
  • Цукор білий-0,1 кг
  • Вода питна

Щоб зробити закваску будинку, малину потрібно перетерти цукром і трохи розбавити водою, після чого залишити в темному місці на 4 дні.

Варіант другий:

Дана закваска робиться з родзинок, причому потрібно взяти 100 г сухофруктів на кожні 3 л сусла, яке готується після. Виготовляється будинку так само, як і попередній варіант.

Третій рецепт:

Щоб зробити дану закваску будинку, знадобиться 1,5 склянки горілки. Можна також використовувати спирт.  Її потрібно змішати з 300 г варення, отриману суміш ретельно перемішати, закупорити і настояти дві доби. Потім додати в сусло.

Технологія приготування вина з варення будинку

Вам знадобиться:

  • Варення - 1 л
  • Вода очищена - 1 л
  • Закваска
  • Чистий посуд (банка 3 л, пляшки для готового вина)
  • Стерильна медична Рукавичка

Домашнє вино можна робити з практично будь-якого варення: яблучного, вишневого, полуничного,клубничное варенье смородинового і так далі. Принцип приготування будинку скрізь однаковий:

  1. Спочатку приготуйте закваску, як було описано вище. Після цього настає етап приготування сусла.  Для зручності, візьміть за основу 1 л варення, тоді вам знадобиться 1 л води.
  2. Вода обов'язково повинна бути кип'яченою, можна взяти джерельну. Її потрібно остудити до кімнатної температури. Посуд слід ретельно прокип'ятити, щоб не допустити потрапляння бактерій.
  3. Потрібно змішати варення з водою, а потім додати до отриманої суміші півсклянки цукру і заздалегідь приготовлену закваску. Потім все це слід закрити капроновою кришкою і поставити в темне місце на 10 днів.
  4. Після того, як домашнє вино перебродить, потрібно дістати його і зняти всю піднялася на поверхню мезгу. Потім сусло слід процідити і перелити в чисту банку.
  5. Тепер головне: на кришку потрібно надіти гумову рукавичку, а потім поставити банку в темне місце. Важливо дочекатися, поки Рукавичка надується, а потім знову опуститься. Зазвичай це займає 40-60 днів. Після цього ви можете бути впевнені, що всі потрібні процеси пройшли і вийшло дійсно смачне домашнє вино.
  6. Слідкуйте за тим, щоб колір був прозорим – це ще один індикатор того, що напій готовий. Після всіх маніпуляцій його слід перелити в чисті пляшки. Робити це потрібно акуратно, стежачи за тим, щоб осад з дна банки в них не потрапив. Після цього вино можна вживати.

Бажано вжити готовий продукт швидко, так як зберігається він не більше 2 місяців. При розтині пляшок вино сильно піниться.

Якщо у вас вдома залишилося дуже багато варення, тоді можна використовувати велику 19-літрову пляшку, щоб зробити більшу кількість напою. У неї поміщається 5 л варення і стільки ж води. Сусло перемішуємо дерев'яною паличкою. Ягоди спливають, починають бродити. Весь процес займає в середньому пару — трійку місяців. Після цього всі ягоди повинні опинитися на дні, а рідина стати прозорою. Її слідвино в банке с перчаткой перелити в чисту тару, можна використовувати гумовий шланг – так буде менше ймовірність попадання осаду.

Кілька секретів рецептури вина з варення

Родзинки і малину для закваски мити не потрібно, так як вони виконують роль дріжджів через містяться на поверхні мікроорганізмів, щоб вино заграло. Це дуже зручно, так як справжні дріжджі вкрай важко знайти в домашніх умовах.

У процесі приготування вина будинку важливо стежити за запахом і кольором вина, так як при високій температурі в приміщенні або малої кількості цукру воно може перетворитися в оцет.

Якщо ви вирішили зробити домашнє вино, ні в якому разі не використовуйте запліснявіле варення, тому що цвіль не дасть вину нормально заграти і стати ароматним і смачним напоєм.

Щоб домогтися більш насиченого смаку і аромату, в варення можна додати трохи меду.

Малиновое вино из варенья малинове вино з варення