Рецепт медового вина

Різні варіації алкогольних напоїв на основі меду були популярні в усі часи, поки за останні три століття горілка остаточно не витіснила традиційне медоваріння за рахунок своєї відносної дешевизни і простоти у виготовленні. Ще в 7 тисячолітті до н.е. на території сучасної Індії виробляли сакральний п'янкий напій, основною сировиною для якого був мед, оскільки він, володіючи при правильному зберіганні необмеженим терміном придатності, асоціювався у древніх з ідеєю безсмертя. Любили його також скандинави, германці і на Русі заривали брагу в дерев'яних бочках в землю для виготовлення хмільного питного меду. Зараз повторити цю хитромудру технологію непросто, проте приготувати алкогольний медовий напій, такий як вино, своїми руками і в домашніх умовах цілком реально.

Як вибрати мед для вина

У виготовленні будь-якого продукту вихідна сировина грає одну з ключових ролей, і медове вино немед виняток. Підходячи до вибору основного інгредієнта, варто пам'ятати, що існує величезна кількість різноманітних сортів і видів меду, і навіть купуючи, наприклад, гречаний, не можна зі стовідсотковою впевненістю стверджувати, що таким він і є, оскільки бджоли не відрізняються прихильністю до певних різновидів квітів і збирають їх в конкретному географічному діапазоні, тому навіть найчистіший продукт буде містити в собі домішки.

Роблячи вибір, необхідно в першу чергу покладатися на свій смак, проте найкраще для приготування медового вина в домашніх умовах використовувати зацукрований продукт, можна навіть пустити в хід забрус або старий, попередньо ретельно стерилізований. Якщо ви самі не є власником пасіки і серед ваших друзів і знайомих відсутні Перевірені продавці, тоді, перед тим як придбати мед для виготовлення вина, слід знати кілька простих правил, щоб не потрапити в халепу і не купити відверту підробку:

  • Зацукрований, всупереч усталеній думці, аж ніяк не вважається неповноцінним, навпаки, практично будь-який зібраний влітку мед, крім верескового, вже до середини осені кристалізується.
  • Якісний мед ніколи не піниться, оскільки це явна ознака бродіння, а сам по собі він без нагрівання і розведення водою бродити ніяк не може, тому що має бактерицидні властивості.
  • Натуральний мед має яскраво вираженим квітковим ароматом, продукт розбавлений цукром, швидше за все, буде мати нейтральний запах або його відсутність.

Класичний рецепт

Для приготування медового вина за класичним рецептом вам знадобиться мінімум інгредієнтів, а саме: мед, вода, родзинки або винні дріжджі, відповідна тара ємністю до 50 л і пристосування для їх перемішування.

Для ємності 25 л вам буде потрібно приблизно 10 кг меду, заливаєте в тару 15 л попередньо прокип'яченої і відстояної води, ставите на вогонь і відразу, не давши їй закипіти, додаєте туди 5 кг меду,вино на меду тут же ретельно розмішуючи масу до однорідної консистенції. Після декількох хвилин кипіння на поверхні почне утворюватися піна білого кольору, її необхідно знімати ложкою, не варто забувати і про те, що мед надзвичайно швидко починає підгоряти, тому ні в якому разі не покидайте ємність без нагляду до стадії готовності.

Тепер в отриману суміш можна додавати винні дріжджі. Процес бродіння повинен стартувати десь через добу, сусло рекомендується спробувати на смак, і в разі недостатньої солодощі додавати мед по 1-1,5 кг за раз, нагадаю, на 25 літрову ємність у нас піде в кінцевому підсумку близько 10-11 кг меду.

Бажано встановити водяний затвор, щоб обмежити контакт з відкритим повітрям, можна і пропустити цей етап, але тоді ваше вино перетвориться в оцет. Через 1,5 місяці процес активного бродіння сходить нанівець, після чого необхідно щільно закрити ємність з суслом, потихеньку стравлюючи зайвий тиск. Ще через місяць, коли вино почне освітлюватися, слід приступити до зняття осаду, переливаючи його з однієї тари в іншу.

Все. Приблизно через півроку від початку процесу ви отримаєте на виході класичний ароматний напівпрозорий напій, післясмак якого буде варіюватися в залежності від витримки продукту, замість води спочатку можна використовувати фруктовий або ягідний сік, сміливо експериментуйте.

Рецепт вина з медом і лимоном

Цей рецепт підходить для найбільш нетерплячих. Приготувати його в домашніх умовах праці не складе. Берете 5 штук лимонів середньої величини, миєте їх, нарезаете кільцями або півкільцями і видаляєте з них всі кісточки. Далі, вам знадобиться значного розміру ємність, складаєте в неї нарізані лимони, додаєте 0,5 кг меду, 300 грам родзинок і заливаєте все це гарячою водою в обсязі 10 л. отриману суміш кип'ятіть, потім, в обов'язковому порядку остудивши отриману масу до температури 25-вино и соты 30 градусів, вносите в неї 1-2 чайних ложки сухих дріжджів і залишаєте на дві доби. Коли родзинки і лимони піднімуться на поверхню, вино потрібно процідити і розлити по пляшках, вже через тиждень воно буде готове до вживання.

Рецепт вина з яблучним соком

Для приготування вина з меду з яблучним соком своїми руками будуть потрібні в першу чергу яблука. Можна використовувати як фрукти, вирощені самостійно, так і придбати їх на ринку або в супермаркеті. Яблука необхідно ретельно вимити, відокремити від насіння і вичавити з них сік. Далі, залишаєте отриманий сік в сухому затемненому місці на 3 дні, Щодня помішуючи і не забуваючи знімати з нього верхній шар. Тепер в заграв яблучний сік саме час додавати мед з розрахунку 350 — 500 г на 1 л вина. Чим більше меду, тим міцніше і солодше вийде вино, і відповідно, навпаки, для любителів сухого неміцного вина кількість додається меду має бути помірним.

Отриману суміш переливає в зручну тару з водяним затвором, наполягаєте її протягом двох місяців в темному місці при кімнатній температурі, знімаєте з поверхні піну. Весь. Вино готове до споживання.

Вино з меду з малиновим соком

Готують таке вино за класичною схемою виходячи з кількості в 10-12 кг меду на 25 л води. Після годинного кип'ятіння можна в остигнула до 25 градусів суміш додавати крім дріжджів 2? 2,5 л малинового соку, після чого майбутнє вино необхідно профільтрувати і залишити настоюватися.

Гарячий рецепт вина від застуди

Взимку або в період спалахів простудних захворювань немає нічого кращого для підняття імунітету, ніж гаряче вино з медом. Для початку вам знадобиться виноградне вино, підійде як домашнє, так і куплене в магазині, занадто дорогий вишуканий сорт купувати ні до чого, підійде і звичайнегорячее вино со специями напівсолодке або столове.

Берете скляну або покриту емаллю ємність, додаєте туди 250 мл води, кидаєте в неї кілька скибочок лимона або мандарина, шматочок свіжого кореня імбиру, щіпку гвоздики, кориці і мускату, потім акуратно залийте вийшов коктейль 0,75 л вина і покладіть в нього 5 столових ложок меду. Доводити дану суміш до кипіння не рекомендується, це негативно позначиться на смакових і цілющих якостях напою, тому добре розігрів на вогні вино з медом, вимикаєте його і даєте відстоятися 15 хвилин, після чого лікувальний напій повністю готовий. Будьте здорові.

Https://www.youtube.com/watch?v=CXwkMzZanxE