Рецепт тернового вина

Терен є дикорослим предком сливи і прекрасним сировиною для приготування вина в домашніх умовах. Через рясного вмісту в ягодах в'яжучих і дубильних речовин вони практично не придатні в їжу, тому переробка ягід на домашнє вино є оптимальним варіантом їхтерновник Застосування. Окультурені сорти слив на відміну від терну обділені прекрасним і чарівним ароматом, тому Тернове вино, приготоване в домашніх умовах, нітрохи не поступається за своїми властивостями звичному всім виноградному алкоголю.

За своїм складом ягоди дикої сливи складаються з:

  • Кислот (2,5-2,7%);
  • Дубильних речовин (1,3%);
  • Цукру (13%).

Однак незважаючи на всі показники зробити вино з терну не так вже й просто і для того щоб на виході отримати алкогольний напій відмінної якості необхідно вирішити деякі проблеми. По-перше, так як м'якоть ягід Тернівки м'ясиста за своєю структурою, отримати необхідне для виготовлення вина кількість соку вельми проблематично. По-друге, у винограді на відміну від терну в надлишку вміст бактерій винного бродіння, тому щоб приготувати смачне домашнє Тернове вино потрібно дотримуватися зовсім іншої технології виготовлення, кардинально відрізняється від традиційного способу отримання напою в домашніх умовах з виноградної лози.

Якими повинні бути ягоди терну?

Щоб зробити якісне вино з терну в домашніх умовах рекомендується відбирати стиглі і м'які плоди. Збирати ягоди Тернівки з землі небажано, так як в подальшому для збереження бактерій бродіння, що знаходяться в шкірці, сировина не буде піддаватися промиванні. Після завершення збору врожаю плоди терну потрібно залишити на кілька днів для активного розмноження природного грибка.

Недозрілий терен має терпкий смак і по своїй в'язкості нагадує хурму або черемху, якщо ж ягодам дали повністю дозріти і їх до того ж прихопило морозом, смак плодів стає насиченим ібанка тернового вина набуває якусь неповторність. Якщо в домашніх умовах приготувати вино з терну саме такої якості, то отриманий алкогольний напій буде не тільки оригінальним, але ще і ефективним в лікуванні різних інфекцій.

Основні рецепти домашнього тернового вина

Багатьом виноробам давно приїлися звичні і відпрацьовані роками рецептури виготовлення вина, тому в голові раз у раз виникає бажання приготувати щось нове. На сьогоднішній день виноробство вважається досить розвиненою галуззю і у вигляді сировини використовуються практично будь-які види плодово-ягідних культур. Терен став одним з найулюбленіших і тому все частіше з'являються нові рецепти приготування. Зупинимося докладніше на найпоширеніших способах отримання вина з тернових ягід в домашніх умовах.

Рецепт вина з терну без дріжджів

Рецепт приготування в домашніх умовах тернового вина полягає в послідовному виконанні таких етапів:

  1. Для початку потрібно якісно зібрати Зрілі або трохи підморожені плоди і дати їм полежати протягом декількох днів в будь-якому холодному приміщенні.
  2. Після чого зробити розім'яття ягід терну до однорідного стану і пересипати їх в бродильно ємність (при цьому кісточки з ягід ні в якому разі не видаляються).
  3. В отриману густу масу необхідно долити воду в співвідношенні 1:1 (якщо було взято 10 кг ягід терну, то потрібно додати 10 л води).
  4. Помістити бродильну ємність в тепле недоступне стороннім місце до початку активного бродіння маси.
  5. Після появи на поверхні Тернової маси бульбашок почне відбуватися поступоветерновое вино Відділення соку від мезги.
  6. Далі потрібно приготувати спеціальний фільтраційний матеріал (сітку або звичайну марлю) і процідити через неї суміш.
  7. Відокремлений від мезги сік терну перелити в пляшки і поставити під гідрозатвор для подальшого процесу бродіння (додаючи на 1 л соку по 350 г цукру). Зробити сухе домашнє вино з терну можна, додаючи до 1 л отриманого соку меншу кількість цукру (не більше 250 г), тут все залежить від уподобань самого винороба.
  8. Через 2 місяці готове домашнє вино з ягід дикої сливи потрібно зняти з осаду і розлити в підготовлені пляшки.

Рецепт приготування вина в домашніх умовах без використання дріжджів на виході дає можливість отримати благородний алкогольний напій високої якості. До того ж всі корисні властивості ягід терну зберігаються. Домашнє Тернове вино, отримане за такою технологією, має протизапальну дію і бореться з багатьма хворобами.

Рецепт вина з терну з дріжджами

Рецепт отримання вина з ягід Тернівки з додаванням дріжджів набув широкого поширення і все частіше використовується домашніми виноробами. Для того, щоб зробити ніжне домашнє вино необхідно мати в наявності такі інгредієнти:

  • 5 кг ягід терну;
  • 3 кг цукру;
  • 2 л води;
  • Дріжджі (сухі або пресовані).



Рецепт домашнього напою з тернових плодів складається з послідовного виконання наступнихброжение вина с перчаткой етапів:

  1. Спочатку необхідно зварити сироп з цукру і води. При варінні необхідно періодично знімати утворилася піну і після закінчення її виділення готовий сироп вимикається.
  2. Плоди потрібно ретельно промити під водою і після чого залити окропом.
  3. Варити сировину згідно з рецептом слід на маленькому вогні до моменту появи тріщин на шкірці терну.
  4. Плодам необхідно дати охолонути, після чого їх рекомендується відправити в ємність для бродіння.
  5. В ту ж ємність додати 1/3 приготованого сиропу і дріжджі і всю масу гарненько перемішати.
  6. Бродильну ємність закупорити гідрозатворів і поставити в тепле місце приблизно на тиждень.
  7. Через тиждень в винну масу додається залишився сироп.
  8. Після закінчення бродіння мезга терну повинна опуститися на дно. Суміш проціджують і переливають знову в бродильно ємність.
  9. Приблизно через тиждень готове домашнє вино фільтрують і піддають подальшому розливу в пляшки.

Ще варіанти приготування вина з терну (терносливи) →

Рецепт досить простий у виконанні і не вимагає наявності спеціальних навичок. Будь-який початківець винороб зможе повторити його власноруч, головне дотримуватися рекомендованих пропорцій і поетапно виконувати всі дії. Отриманий самостійно напій буде мати оригінальний аромат і володіти приємним і незвичайним смаком, який тільки порадує гостей.