Вино з обліпихи в домашніх умовах

Домашнє вино з обліпихи досить специфічно за смаковими якостями і не можна порівняти ні з яким іншим. Однак славиться воно не тільки своїм смаком. Вміщені в обліпиховому вині вітаміни іоблепиха мінерали мають корисні властивості: зміцнюють стінки кровоносних судин, допомагають реорганізації тканин, покращують потенцію у чоловіків, допомагають організму впоратися з атеросклерозом, знімають стрес і покращують сон. Вино Домашнє з ягід обліпихи готується в певній послідовності етапів, кожен з яких вимагає особливої уважності. Рецепт обліпихової домашнього вина відрізняється в кожному конкретному випадку в залежності від додавання додаткових інгредієнтів, що впливають на зміну смаку готового напою.

Домашнє вино з обліпихи в залежності від рецептури і секретів приготування може бути сухим, десертним, столовим, напівсолодким. Вино з ягід обліпихи люблять готувати винороби, так як воно не тільки корисно і смачно, але має оригінальний яскраво-жовтий колір.

Збір і підготовка ягід обліпихи для вина

Важливим процесом в приготуванні домашнього вина з обліпихи є збір і обробка ягід. Збираються вони в суху погоду. Мити їх не слід, це пов'язано з тим, що на поверхні цих плодів знаходяться природні дріжджові елементи, які необхідні для процесу бродіння. Якщо ж ягоди покриті пилом, її необхідно прибрати, зробити це можна ганчіркою. Слід ретельно перебрати ягоди, видаливши зіпсовані, а також листя, так як вони можуть вплинути на появу в готовому вині гнильного і трав'яного запаху.

Обліпиха перед збором повинна добре дозріти. Недозріла ягода не дасть бажаного аромату і смаку. Слід зазначити, що перезрілі ягоди також непридатні до приготування вина через високий вміст в них масел, які будуть ускладнювати процес бродіння.

Рецепти обліпихових вин

Обліпихова домашнє вино виготовляється згідно з рецептами, переданим від покоління до покоління, періодично змінюються в залежності від смакових уподобань. Кожен рецепт неповторний іоблепиховое вино бродит індивідуальний.

Рецепт 1: класичне обліпихове домашнє вино

Для його приготування знадобляться інгредієнти в наступній кількості:

  • Ягоди обліпихи 15 кг;
  • Цукор 5 кг;
  • Очищена вода 1 л.

Ягоду помістити в зручну ємність і ретельно обмять їх дерев'яним товкачем. Також можна подрібнити ягоди обліпихи будь-яким іншим зручним способом: за допомогою блендера або м'ясорубки, важливо, щоб весь сік був зібраний в одну ємність. Потім через марлю слід віджати сік, періодично додаючи до ягід воду, так як маса сама по собі досить суха. Отриману рідину слід відстояти протягом півгодини в кімнатних умовах для скупчення осаду на дні тари. Потім вона знову зливається в зручну тару через марлю, для її чергового очищення.

Після цього потрібно додати в неї цукор і ретельно перемішати. Слід залишити обліпиховий сік на термін не менше 1 місяця для бродіння. У перші три дні нагорі ємності буде утворюватися піна, яку слід знімати. Після закінчення зазначеного часу обліпихову рідину слід перелити в бутель з вузькою шийкою і закупорити її для бродіння. Залишити на 1,5 місяці. З плином часу вино слід процідити через марлю і розлити по пляшках. Напій готовий.

Рецепт 2: ?Царське? домашнє вино з обліпихи

?Царським? цей алкогольний напій винороби назвали за дивовижні смакові і ароматичні якості, а також за естетичний вигляд напою. Його рецепт вимагає наступних складових:

  • 1 л свіжовичавленого обліпихового соку;
  • 1,5 л очищеної води;
  • 3 склянки цукру.

Процес приготування починається з перемішування всіх інгредієнтів до абсолютно однорідної маси, тобто до повногодесертное облепиховое вино розчинення цукру. Отриману рідину слід щільно накрити і поставити для бродіння, зазвичай на це йде тиждень. Краще бутель з соком закупорити звичайної медичної рукавичкою. Вихід з неї повітря повністю буде свідчити про закінчення бродіння. Після цього рідина з бутля переливається в іншу, з одночасним проціджуванням, і поміщається в холодні умови на тиждень (холодильник або льох). Потім обліпиховий сік залишається в темному приміщенні на термін до 1,5 місяця. Після зазначеного часу ?Царське? обліпихове вино готове до вживання. Для зручності зберігання його слід розлити по пляшках.

Поради при виготовленні домашнього обліпихової вина:

  • Воду для розведення необхідно використовувати тільки очищену;
  • Зібрану під час бродіння піну можна змішати в рівних кількостях з цукром, отриману масу слід заморозити в морозильнику, після чого її можна використовувати як обліпихову нугу до чаю;
  • Важливу увагу необхідно приділяти процесу фільтрації рідини, інакше вино вийде каламутним.

Виготовляючи обліпихи вино в домашніх умовах, слід дотримуватися рецепт, однак, в процесі необхідно пробувати все на смак, щоб своєчасно внести корективи.

Еда Рядом - Облепиховое вино Їжа поруч — обліпихове вино