самогонний апарат з мультиварки

Багато мотивують неможливість робити міцні алкогольні напої в домашніх умовах відсутністю самогонного апарату. Це всього лише відмовки, тому що зробити своїми руками самогонний апарат можна з мультиварки, скороварки , каструлі, банки, чайника, безлічі інших підручних засобів.

Схема складання дистилятора, незалежно від того, яка ємність буде виступати в ролі перегінного куба, завжди одна: контейнер для кип'ятіння (підігріву) браги — блок охолодження пари (змійовик, холодильник) — ємність для збору продукту перегонки. Для підвищення якості самогону в систему включають сухопутник (відстійник, дефлегматор), призначений для відділення шкідливих домішок на стадії перегонки спиртовмісної рідини.

Перегінний куб з мультиварки

Щоб зібрати самогонний апарат крім мультиварки знадобиться охолоджувач (конденсатор), 3 м142711896128935130 силіконової або гумової медичної трубки, банку для збору дистиляту. Холодильник можна зробити своїми руками, але краще купити готовий скляний дистилятор в магазині лабораторного медичного обладнання.

Гнучкий шланг потрібно розрізати на три рівні частини по 1 м кожен. Один буде з'єднувати отвір для виходу пари в мультиварці з охолоджувачем. Решта два потрібні, щоб забезпечити підведення і виведення проточної води на корпусі холодильника.

Чашу мультиварки заповнюють брагою, включають, встановлюють «Експрес-режим». Спочатку температура нагріву повинна становити 120С.як тільки з'явиться пар, температуру потрібно знизити до 78-90С.

З каструлі

Для виготовлення перегінного куба підійде будь-яка Каструля з щільно закривається кришкою. З допоміжних засобів і матеріалів потрібно взяти:

  • Пластикову трубку (ДІАМЕТР 45 мм).
  • Перехідник, 2 заглушки.
  • Мідна трубка діаметром (2 м).
  • Ніпель (2 шт.) для підведення/відведення води в холодильнику.
  • Епоксидний клей (100 г).
  • Гайки, муфти з зовнішньою різьбою (по 2 шт.).
  • Скляна баночка з кришкою, що закручується.
  • Сталевий або алюмінієвий швелер.
  • Болт з гайкою (2 шт.).

У перегінному кубі з каструлі головне герметичність. Щоб кришка була щільно притиснута до краю каструлі використовують швелер і анкери. Для з'єднання з шевчопарником у верхній частині ємності просвердлюють отвір, впаюють в нього трубку-перехідник.

Як зробити змійовик? Мідну трубку навивають спіраллю навколо твердої основи. Можна використовувати скляну пляшку, відрізок труби і т. п. з обох кінців змійовика залишають по 20 см. Один кінець буде7915ccc0b9dc8fb6ebca1e1ebff17b71_i-223 кріпитися до відстійника (сухопутнику), на другий надягають шланг для відводу самогону.

Корпус конденсатора виготовляють з відрізка пластикової труби довжиною 25-30 см.просвердлюють отвори для змійовика, підведення/відведення проточної води. На отвори кріплять ніпелі.

Змійовик поміщають всередину пластикової трубки. Місця з'єднань герметизують епоксидним клеєм, змішаним з серебрянкой.

З чого зробити сухопутник ? Беруть банку з закручується жерстяної кришкою. У кришці просвердлюють 2 отвори, вставляють муфти. Різьбу муфт ущільнюють фторопластовою стрічкою, нагвинчують гайки. Під'єднують трубки-перехідники, одна з яких з'єднає сухопутник з перегінним кубом, друга буде підключена до конденсатора.

Самогонний апарат збирають за стандартною схемою: перегінний куб — сухопутник — конденсатор — ємність для збору готового дистиляту.

З пивної кеги

Кеги для пива герметичні, тому ідеально підходять для використання в якості перегінного куба. Щоб зробити самогонний апарат з пивної кеги крім самої сталевий бочки знадобиться конденсатор (змійовик, лабораторний дистилятор), трубка-перехідник або силіконовий шланг .

Кега з'єднується з холодильником за допомогою трубки, виготовленої з алюмінію або харчової нержавіючої сталі. Спрощений варіант — силіконовий шланг. Щоб підвищити якість очищення дистиляту, конструкцію можна зробити більш складною, для чого між перегінним кубом і1b конденсатором встановлюють 1-3 сухопутника.

Скляний дистилятор

Для отримання невеликого обсягу чистого дистиляту найкраще скористатися самогонним апаратом зі скла. Його перевага — візуалізація всього процесу, що дуже зручно для початківців самогонників. Недолік — крихкість матеріалу виготовлення.


Асортимент скляних агрегатів для самогоноваріння представлений моделями різних обсягів, розмірів, форм. Виготовлений такий самогонний апарат з лабораторного скла, тому його можна сміливо ставити на вогонь. У комплектацію входять всі необхідні деталі, так що перед застосуванням дистилятор потрібно просто зібрати по додається схемою і можна починати перегонку.

Примітивний дистилятор з банки

Корпусом самогонного апарату служить 3 л банку зі звичайною капроновою кришкою. Головне в такому пристрої — внутрішня конструкція, що складається зі збірки самогону, лійки і конденсатора. Система збирається за допомогою мотузочок, кріпиться в підвішеному стані до кришки через проколоті шилом отвори.

В якості холодильника використовується металева баночка (0,5 л) заповнена будь-якими кріпильними деталями з металу (болти, гайки, цвяхи) і наповнена водою. Конденсатор перед використанням заморожують в морозильній камері. Лійка виготовляється з шийки пластикової півлітрової пляшки.

Збірник дистиляту теж виконаний з баночки. Підійде бляшана ємність з-під будь-яких прохолодних або слабоалкогольних напоїв, пива об'ємом 0,33 л. Банку розрізають по горизонталі, відступивши від дна 7 см. у підсумку виходить збірник самогону об'ємом 50 мл.

У скляну пляшку виливають 200-250 мл браги. Холодильник, лійку, збірник самогону з'єднують по вертикалі. Вільні кінці мотузочок протягують в отвори кришки, пов'язують разом. Опускати0 обережно вийшла конструкцію в банку. Кришку щільно закривають.

Ємність ставлять на будь-яку підігрівається поверхню — батарею, опалювальний радіатор і ін самогонний апарат приведений в дію. Пари нагрівається браги будуть підніматися, осідати у вигляді конденсату на стінках холодильника і звідти стікати через лійку в ємність-збірник дистиляту. Через 10-12 годин набереться близько 50 мл самогону.

З чайника пристрій для приготування самогону навіть збирати не потрібно. Брагу заливають в чайник, на носик надягають баночку об'ємом 200-500 мл.при нагріванні пари браги виходять через носик, конденсуються на стінках банки і стікають на дно. Щоб скло не лопнуло, а конденсація проходила швидше, банку обмотують ганчірочкою, змоченою в крижаній воді.

Детальніше про процес виготовлення самогонного апарату з підручних засобів →

варим самогон дома . самогонный аппарат из мультиварки варимо самогон будинку . самогонний апарат з мультиварки