Настойка Абсент Ghost 0.7 л 60% - стильна пляшка, цікавий смак, який неможливо забути

Абсент Ghost — український аналог зарубіжного напою з полину, створений на основі старовинних рецептів. Для отримання яскравого смаку при виробництві використовуються натуральні пряні трави і спеції. Настоянка дуже міцна, тому важливо не переборщити з дозуванням. Інакше на наступний ранок не привітається.

абсент привід

Цей алкоголь, враховуючи невелику ціну, користується попитом споживачів. Давайте дізнаємося, чи варто витрачати на нього гроші і як правильно пити, щоб отримати задоволення і не завдати шкоди здоров'ю.

Історія бренду

Довгий час виробництвом абсенту в нашій країні ніхто не займався. Причин було кілька. По-перше, полиновий алкоголь вважався буржуазним пережитком, ним захоплювалися скандально відомі поети і художники-декаденти, яких не шанували навіть на батьківщині, не кажучи вже про Україну. Звідси випливала друга причина - радянська людина не знала про існування настільки екзотичного напою і попиту на нього не було.

Знайомство в абсентом в українському середовищі почалося в нульові роки XXI століття, коли в барах з'явилися перші пляшки з «зеленої феєю». Любителі закордонного буквально накинулися на полинову горілку і почали вживати її у величезних кількостях. Однак закуповувати настоянку за кордоном було дорого і незручно. Виникла потреба у виробництві вітчизняного аналога.

ТОВ "Горобина" (на базі Сумського лікеро-горілчаного заводу) вирішив взяти на себе це завдання. У компанії вже був багатий асортимент виробленого міцного алкоголю. Новинку позиціонували, як гірку настоянку «абсент», виготовлену із застосуванням рецептів, перевірених часом. Напій непогано прижився на ринку, проте за відгуками споживачів до оригінального смаку західного зразка все одно не дотягнув.

Особливості та види напою богеми, чому «Зелену фею» забороняють →

Склад, зовнішній вигляд і дегустаційні особливості

Справжній абсент має ряд характеристик, які говорять про якість напою і правильної технології виробництва. У складі обов'язково присутні трави - аніс, полин, м'ята, фенхель, коріандр, лакриця. Міцність — від 60%. Тільки з такою кількістю спирту можна утримати летючі ефіри, які присутні в рослинній сировині.

Абсент Ghost, як зазначено на етикетці відповідає цим вимогам:

  • Володіє насиченим смарагдово-зеленим кольором і прозорістю;
  • Смак міцний, пряний, з ароматом анісу і гірким присмаком полину;
  • Напій міцний, обпалює рот і глотку, сп'яніння довгий.

Випускається продукт вітчизняного виробництва в оригінальній пляшці 0,7 л з прозорого товстого скла

Єдине, що не вказано на етикетці — наявність і кількість туйону. Саме ця речовина — винуватець всіх бід, що наздогнали абсент в минулі роки.

Туйон міститься в ефірній олії гіркого полину, яка виступає базовим інгредієнтом настоянки. У великих дозах з'єднання впливає на нервову і серцево-судинну систему, викликає галюцинації. Законодавчо дозволена кількість туйону-не більше 10 мг/л.за деякими даними саме стільки міститься в абсенті Ghost, але через відсутність даної інформації на етикетці, автентичність напою залишається під питанням.

Варіації Абсенту Ghost

Зелена фея вітчизняного виробництва представлена на ринку в двох варіаціях.

Зелений класичний Настій Ghost «Абсент» №1, 60%

З наступним складом:

Загальний склад для двох напоїв:

  • Спирт етиловий ректифікований «Люкс»
  • Вода питна підготовлена

Перший варіант напою представлений:

  • Аніс звичайний (плоди)
  • Фенхель звичайний (плоди)
  • Коріандр (плоди)
  • Дягель лікарський (коріння)
  • Бад’ян-аніс зірочний (плоди)

Зелений класичний Настій Ghost «Абсент» №2, 60%

Другий варіант напою представлений:

  • Полин гіркий (листя та верхівки стебла)
  • Гісоп звичайний лікарський (надземна частина)
  • Меліса лікарська (листя та верхівки квітучого стебла)
  • М’ята перцева (листя)
  • Харчовий барвник «Зелене яблуко змішаний Е102+Е133»
  • Олія ефірна полину гіркого

Міцна трав'яна настоянка на основі спирту класу «Люкс», пляшка у вигляді звичайного скла середньої товщини. У складі на мій смак присутні спиртові витяжки бадьяна, коріандру, полину, солодки, фенхелю і цукровий сироп. Зелений смарагдовий колір досягається додаванням барвника тартразину.


Зелений Ghost придатний для вживання в чистому вигляді тільки малими дозами. Краще пити його розведеним, з шматочком паленого цукру. Добре розкриває смакові якості в коктейлях. Детальніше про коктейлі з абсентом-Топ-15 простих рецептів для приготування вдома →

Правила вживання

Абсент, як напій, не має аналогів, а тому створив особливу культуру споживання. Основні правила такі:

  • Вживати за раз не більше 50 мл абсенту. Ghost справді міцний;
  • Пити настоянку під час, а краще після щільної їжі. Так менше ймовірність обпалити шлунково-кишкового тракту, швидко сп'яніти, а на ранок зіткнутися з жорстоким похміллям;
  • Перед вживанням Ghost, як і всякий абсент, потрібно поливати крижаною водою через шматочок рафінованого цукру. Це зменшить міцність і гіркоту, вивільнить аромат, зробить настоянку більш приємною.

Як пити абсент в домашніх умовах-від традиційного абсентного ритуалу до рецептів коктейлів →

Існує кілька способів споживання абсенту. Класичний свого часу придумали французи. Для його втілення в життя знадобиться спеціальна абсентная ложечка, чарка, вода і цукор. Далі процес йде таким чином:

  • У чарку наливають 30 мл абсенту Ghost;
  • На обідок кладуть плоску ложечку з шматком рафінаду. Бажано брати великий.
  • На цукор капають крижаною водою.
  • Коли абсент помутніє від цукрового сиропу, його залпом випивають.

Існує спосіб споживання нерозбавленого абсенту. Однак варто мати на увазі, що не кожному чистий Ghost «по зубах», потрібно мати досвід у вживанні міцного алкоголю. Перед подачею абсент охолоджують до нуля градусів, наливають у вузьку чарку з широким верхом не більше 30 г і випивають залпом.

Є ще український і чеський спосіб. Перший більш доступний, зате другий самий видовищний. Чехи занурюють шматочок цукру в абсент, кладу його на ложечку і підпалюють. Гарячий цукор стікає в чарку, після чого абсент розмішують гарячою ложкою і залпом випивають. навіщо і як підпалюють абсент-поради новачкам→

GhostУкраїнські цінителі абсенту надходять простіше — розбавляють настойку цукровим сиропом і водою в співвідношенні 1:2. Так смак виходить більш м'яким і приємним.

"Ghost" відрізняється від класичного абсенту своїм збалансованим смаком і характерним ароматом, що робить його унікальним представником свого сегмента. Його вище середнього якість підтверджується не тільки виробничим процесом, а й численними медалями, отриманими на різних конкурсах і виставках, включаючи World Food.

Відгуки споживачів

Вітчизняні споживачі ставлять абсенту Ghost у вигляді черепа 3,8 з 5 балів. Він мало придатний для вживання в чистому вигляді, у напою відсутня невловима гірчинка, притаманна французьким і чеським абсентів. На думку споживачів, пити Ghost можна, але особливого задоволення процес не доставить. Зате до складу коктейлів настоянка виглядає дуже органічно.

Українські любителі міцного алкоголю пишуть, що пляшки 0,7вистачає на вечір компанії з 7 осіб. Деякі поціновувачі абсенту виявили у Ghost абсолютно дивовижні властивості-він повертає чутливість нюху після перенесених простудних захворювань або коронавірусу.

Абсент в Україні не входить в число масових напоїв, його не ставлять на святковий стіл, рідко замовляють в ресторанах і барах. Зелена фея як і раніше залишається дивиною, яку не кожен зважиться покуштувати. Однак завдяки вітчизняним виробникам Ghost, абсент стає трохи ближче і зрозуміліше.

Автор: Валентина
спеціально для byhaem.in.ua

Відео огляд настоянки гіркої Абсент, коктейлі на її основі