шампанське миє Шандон — Moët & Chandon) - елітне шампанське з Франції з вишуканим і сміливим характером

Шампанське миє Шандон (Moët &#amp; Chandon) – напій класу преміум французького виробництва. Бренд належить групі Moet Hennessy-Louis Vuitton (LVMH), до складу якої входять компанії, спрямовані на випуск предметів розкоші.

шампанское Моет Шандон Напій вимагає особливого ставлення до себе. Його не подають до нашвидку приготовленого вечері. Кожен продукт в колекції унікальний, висловлює особисте бачення провідних майстрів Шампані.

Історія бренду

Історія бренду бере початок в 1743 році. Спочатку підприємство називалося Maison Moet. Його засновник Клод моет займався торгівлею вином і незабаром став постачальником королівського двору. Використовуючи зв'язки, він запропонував ігристий напій мадам де Помпадур. Залишившись в захваті від шампанського, фаворитка розхвалила підприємливого бізнесмена знайомим і королю. В результаті торгівля пішла небувалими темпами.

Клоду Моету вдалося налагодити рекордне виробництво шампанського. До 1750 року він за рік виробляв 50 000 пляшок. Ніхто з виноробів того часу не виробляв такої кількості ігристого вина.

В кінці XVIII століття марку Moet Chandon добре знали за межами Франції. У 1832 році компанія отримала нову назву — Moet et Chandon. У 1840 році вийшла в світ перша старовинна колекція вина.

У 1927 році клієнтами компанії стали Ватикан і його єпархії. Без шампанського миє Шандон не обходилося святкування жодного королівського двору Європи. У 70-х роках компанія Moet et Chandon увійшла до складу групи LVMH. Відкрилися винні будинки в Австралії, Аргентині, США.

Цікаво: ключову роль в поширенні шампанського миє Шандон по всьому світу зіграла дружба Клода Моета з Наполеоном. Завдяки цим відносинам бренд проник у середовище аристократії.

Склад і особливості виробництва

Компанія є власником 1150 га виноградників. Це найбільша садиба в провінції Шампань. У виробництві бренду задіяні три основних сорти винограду: Піно Нуар, Меньє і Шардоне. На збір врожаю виходить весь регіон.

шампанское moet chandon, сырье

Виробництво миє Шандон засноване на старовинних традиціях в поєднанні з сучасними технологіями:

  1. Виноград збирають виключно вручну, трохи недозрілим, з характерною кислинкою.
  2. Пресують партіями. Віджимання кожного сорту виробляють окремо.
  3. Сусло відстоюють протягом 12 годин.
  4. Потім відправляють на бродіння в ємності з нержавіючої сталі при строгому дотриманні температурного режиму.
  5. Після отримання «тихого» вина починають процес його перетворення в «ігристе». На цьому етапі купажують вина з різних областей і сортів винограду, і навіть різних років
  6. Напій розливають по пляшках, додають в потрібній пропорції цукор і винні дріжджі.
  7. Витримують в пюпітрах шийкою вниз, регулярно змінюючи кут нахилу. Цей етап носить назву ремюаж.
  8. Усувають автоматичним шляхом осад з пляшок — проводять дегоржаж.
  9. Регулюють смак напою цукром.
  10. Закупорюють пляшки.

Шампанське миє Шандон витримують в склі не менше 3 років.

Цікаво: пляшки з Moët &#amp; Chandon зберігаються в підвалі довжиною 28 км, який називається «винна бібліотека».

Дегустаційні особливості, калорійність і міцність напою

Протягом 150 років шампанське миє Шандон є втіленням збалансованості. В ассамбляжі гармонійно поєднуються понад 200 базових вин, надаючи продукту унікальні смакоароматичні властивості:

  • Колір . Виробник представляє напій білого і рожевого кольору з ніжними переливами.
  • Аромат. Шампанське пахне ягодами і фруктами, що переплітаються з нотками прянощів і спецій.
  • Смак. Фруктова солодкість гармонійно поєднується з легкою кислинкою, м'яко доповнюється відтінками малини, полуниці, карамелі. У деяких сортах на перше місце виходять харизматичні нотки горіхів і маракуї, тони тропічних фруктів.

Міцність шампанського миє Шандон 12%, калорійність — 55,0 Ккал на 100 г продукту.

Незважаючи на високу ціну, ігристе Moët &#amp; Chandon користується попитом. У відгуках часто згадується освіжаючий, ніжний, елегантний смак, виразний і складний аромат. Напій якісний і коштує своїх грошей.

Різновиди

У колекції бренду не так багато видів шампанського, більшість з них 2009 і 2012 рр.випуску. Але у приватних колекціонерів напевно є більш старі зразки.

Moët Nectar Impérial

Moët Nectar Impérial


Шовковисте шампанське з переважанням ноток ананаса і манго. Через пару ковтків відчуваються мотиви абрикосів і сливи. Рекомендована закуска: риба, біле м'ясо, екзотичні фрукти, легкий десерт.

Щоб відчути смак напою, краще вживати його трохи охолодженим, без гастрономічного супроводу.

Moet Chandon Brut Imperial

Moet Chandon Brut Imperial

Найбільш відомий зразок шампанського миє Шандон зі складним і багатогранним смаком. На початку дегустації з'являються цитрусові і яблучні тони, на зміну приходять квіткові мотиви. Аромат свіжий, лоскочучий ніздрі.

Moet Chandon Brut Imperial відмінно поєднується з куркою, рибою білих сортів, легкими салатами, морепродуктами.

Moet Chandon Rose Imperial

Moet Chandon Rose Imperial

Рожеве шампанське має освіжаючу дію. Елегантний смак з переважанням ягід і фруктів дарує відчуття легкості, аромат нагадує про літо, сонце. У послевкусии відчуваються нотки вишні, журавлини і брусниці.

Шампанське подають до морепродуктів, полуниці, сиру, качиного філе.

Moet Chandon Ice Imperial

Moet Chandon Ice Imperial

Шампанське делікатного смаку з фруктово-карамельними відтінками, імбирним післясмаком. При дегустації переважають нотки нектаринів, манго, гуави. Рекомендується подавати з кубиками льоду в келиху.

Moet Chandon Ice Imperial відмінно поєднується з манго, полуницею, морепродуктами.

Moet Chandon Ice Imperial Rose

Moet Chandon Ice Imperial Rose

Рожеве «Крижане» шампанське. Подають в добре охолодженому вигляді або з 3 шматочками льоду. Під час дегустації чітко простежуються нотки нектарина, брусниці, інжиру.

Напій поєднується з креветками, екзотичними фруктами, білим м'ясом курки.

Вартість

Загалом французьке шампанське коштує дорожче, ніж Іспанське чи італійське. Крім того, миє Шандон – дуже популярний бренд, тому ціни низькими бути не можуть. Так, за пляшку Moet &#amp; Chandon Rose Imperial 0.75 л доведеться заплатити 4400 грн., за Moet &#amp; Chandon Ice Imperial Rose — 5250 грн.

Верхня планка вінтажного шампанського миє Шандон з приватних колекцій не обмежена.

Як відрізнити оригінал від фальсифікату

Високі ціни на шампанське миє Шандон викликали інтерес у виробників фальсифікату. Щоб не купити підробку, потрібно звертати увагу на наступні деталі:

  • Пляшка брендової продукції виконана з темного скла, має стандартну форму для шампанського;
  • Денце округле, по периметру візерунок;
  • Етикетка містить точну інформацію про продукцію, приклеєна рівно, без клейових патьоків;
  • Пробка оснащена металевим захистом з гербом компанії зверху. Якщо на пробці немає напису-це ознака підробки;
  • На контретикетці нанесений штрих код. Він починається з цифр від 30 до 37.

Також важливо звертати увагу на місце придбання напою. Купувати миє Шандон варто тільки в великих алкомаркетах, які завоювали довіру.

Правила вживання

Moet Chandon закуска

Миє Шандон, як і будь-яке шампанське, вживають як аперитив. Напій подають охолодженим до 5-7 ° C, для цього пляшку на добу поміщають в холодильник. Можна використовувати відерце з льодом і 3-4 ст.л. солі. Розливають ігристе в високі фужери з тонкого скла. Щоб піна була густішою, келих при розливі слід тримати під кутом 45°.

Відкривати миє Шандон потрібно обертаючи пляшку, а не викручуючи пробку. Тоді бавовни не буде і напій не заллє гостей і скатертину. Взагалі, з ігристими винами преміум-класу, проблем зазвичай не виникає. Шукати нестандартні способи відкрити шампанське зазвичай починають покупці більш дешевих напоїв.

Перед тим, як відкоркувати пляшку миє Шандон, її рекомендують два рази перевернути для вирівнювання температури біля шийки і на дні.

Пити шампанське Moët &#amp; Chandon краще в чистому вигляді, без гастрономічного супроводу. Але якщо прийшли гості, незручно подати алкоголь і залишити стіл порожнім.

Отже, з чим пити миє Шандон:

  • Морепродукти:
  • Гаряча запечена риба;
  • Сир;
  • Десерти та фрукти;
  • Горіхи, ягоди.

Солона риба, супи, червоне м'ясо, ковбасні вироби знищать благородний смак миє Шандон. Не варто подавати ігристе з цитрусовими — продукти зовсім не поєднуються.

Миє Шандон — незмінний атрибут красивого життя. Напій супроводжує знаменитих артистів, спортсменів і членів королівських сімей. Це перше в світі шампанське, яке можна вживати з льодом у великих келихах. Тому ставитися до ігристого потрібно відповідно.

Автор: Світлана
спеціально для byhaem.in.ua

Відео огляд шампанського миє Шандон, історія бренду

поширені запитання
яке найдорожче шампанське миє Шандон?
найдорожче ігристе Moet &#Chandon — Dom Perignon by Karl Lagerfeld, 1800 доларів. Трохи дешевше обійдеться Bi Centenary Cuvée Dry Imperial, 1943 року випуску — 1500 доларів.
Як правильно вимовляти Moet &#Chandon?
правильна вимова — моет е Шандон. Хоча є версія на користь вимови - » мое «і»Шандо". Кожен з варіантів має право на існування, існують вагомі доводи, що говорять на користь того й іншого. Тому вибір за вами.
Пробка у оригінального миє Шандон повинна бути пластмасовою або з коркового матеріалу?
Пробка тільки з коркового матеріалу з металевим захистом і брендового написом. Якщо попалася пластмасова-перед вами підробка.