Щоб самогону надати неповторний смак, можна скористатися волоськими горіхами. Відмінно підійдуть навіть перегородки від цього продукту. Важливий аспект: дотримання рецептури і часу витримки. Нижче ви побачите найпопулярніші рецепти настоянок, які можна без праці створити в домашніх умовах.
Горіховий самогон — цілющий продукт. Невелика кількість цього зілля може послужити профілактикою захворювань шлунка, а також для зміцнення імунної системи.
Самогон на волоських горіхах
Буде потрібно:
- 1 кг волоських плодів в шкаралупах
- 1 л самогону
У рецепті використовуються тільки перегородки, які розділяють плоди. Самі горіхи можна застосувати в інших рецептах.
- Розколоти плоди, витягнути перегородки, помістити їх в ємність.
- Ошпарити вміст ємності окропом.
- Відкинути перегородки на друшляк.
- Пересипати їх в пляшку.
- Влити в пляшку самогон, щільно закрити її пробкою.
- Наполягайте 4 дні в теплому місці.
- Напій процідити через марлю. Помістити в холодильник.
Напій готовий. Яскравість відтінку залежить від терміну настоювання і кількості горіхів. Якщо дотримуватися рецептурних пропорцій, в результаті колір буде насичено-бурий з не дуже різким смаком.
Перегородки можна застосовувати двічі. Кілограма горіхів досить для двох літрів самогону.
Рецепт « горіхова чарка чаю»
Настоянка м'яка на смак, але сподобається цінителям міцних напоїв.
Буде потрібно:
- 3 л самогону;
- 1 стакан перегородок;
- 5 штук гвоздики;
- 1 ст. л. чаю;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 1 ст.л. кмину.
Щоб пом'якшити смак алкоголю, до суміші прянощів можна додати трішки лимонної кислоти.
- Насипати в скляну банку з кришкою прянощі.
- Влити в цю ємність очищений самогон.
- При кімнатній температурі залишити в спокої тиждень.
- Процідіть напій.
- Очищений результат перелити в пляшки, закрити і залишити в холодильнику на добу.
- Вживати в чистому вигляді, розбавляти холодною водою або з льодом.
Класичний медовий рецепт
У цьому рецепті співвідношення продуктів вказано з розрахунку повних волоських горіхів в шкаралупі.
Буде потрібно:
- 0,5 кг волоських горіхів;
- 30 г меду;
- 0,5 л самогону.
- Горіхи очистити, плоди подрібнити.
- Пересипати подрібнені плоди в посуд і залити самогоном.
- Накрити кришкою.
- Поставте в тепле темне місце.
- Зачекайте 14 днів.
- Через два тижні настоянку процідити, додати мед і перемішати.
У цьому рецепті дозволяється використовувати і плоди, і перегородки, і навіть шкаралупу.
Лікування недуг
Для лікування шлунково-кишкового тракту можна застосовувати горіхові
настоянки без прянощів не більше 20 крапель тричі на день.
Для лікування хвороб щитовидної залози, суглобів і при мастопатії і фібромі матки приймати по 1 столовій ложці після кожного прийому їжі 30 днів.
Вплив на організм
У цих перетинках багато корисних мікроелементів. При помірному використанні вони дуже корисні для організму. Також в перетинках набагато більше корисних речовин, ніж в шкаралупі. Особливо це стосується йоду. Саме тому в більшості рецептів використовуються саме горіхові перегородки.
Вони відновлюють запаси йоду в організмі. Дефіцит йоду призводить до наступних недуг:
- Міома;
- Міопатія;
- Аденома простати.
Симптоми нестачі йоду: розсіяна увага, тремор рук, підвищений артеріальний тиск, безпричинна втома, слабкість.
Серед іншого, перетинки використовуються для боротьби з такими недугами, як:
- Гормональний збій;
- Кон'юнктивіт;
- Надмірна вага;
- Коліт.
Горіхова настоянка — це не тільки народний лікарський препарат, що рятує від багатьох недуг, але і відмінний напій до святкового столу. Його можна вживати за вечерею, рекомендується поєднувати з м'ясними стравами і дичиною. Також подібний напій в поєднанні з льодом може виступати в ролі відмінного дижестива.
За кольором, напій важко буде відрізнити від коньяку. На смак настоянка буде набагато м'якше, ніж самогон, і набагато корисніше. Це вигідно відрізняє цей горіхові настоянки від чистого алкогольного напою. Який рецепт вибрати? Питання смакових уподобань, але хоч раз в житті таку настоянку спробувати необхідно. Приємного застілля і міцного здоров'я!