Самогон на Кизилі

Хмільні напої, виготовлені на основі фруктів і ягід, виробляють протягом досить тривалого періоду часу і практично вx_0d5468de всіх країнах світу. Як правило, вони виділяють приємний фруктово-ягідний аромат, і відрізняються своєю міцністю, а також дорожнечею (через використання в процесі приготування великої кількості вихідної сировини).

Але домашні алкогольні аперитиви нітрохи не гірше заводських! Зокрема, давайте розглянемо опис рецепта приготування і корисних властивостей такого напою, як самогон, настояний на ягодах кизилу, іменований в народі «кизилівкою».

Самогон, облагороджений кизилом, легко п'ється, а також набуває надзвичайно красивий колір (червонувато-бордовий) і аромат. Терпкі ягоди кизилу злегка перебивають важкий спиртовий запах, розкриваючи ягідний букет пахощів, так що, враз і не смекнеш, що це самогон.

Облагороджування самогону

Ні для кого не секрет, що будь-який напій, в першу чергу, оцінюється за його зовнішнім виглядом, ароматичного букету і смаковими якостями. Саме тому, отриманий після перегонки і фільтрації самогонNalivka-kizilovaya рекомендується облагородити, шляхом поліпшення всіх перерахованих вище якостей.

Сьогодні ми з вами розглядаємо найбільш поширений рецепт облагороджування: Витяг ароматичних і смакових речовин з кизилових ягід (шляхом настоювання їх на спиртовмісних напої і розчиненні в ньому). Наполягання самогону необхідно продовжувати до того періоду часу, поки всі ароматичні і смакові субстанції з плодів кизилу не розчиняться в спиртовмісної основі. Найбільш результативно всі зазначені субстанції будуть розчинятися в Самогоні фортецею 45-51°.

В процесі купажування самогону з кизилом, змінюються його смакові якості, пахощі і колір. Плоди заглушають алкогольний запах, смак настоянки стає більш м'яким і приємним, а при вдиханні його легкого летючого аромату, створюється враження, ніби куштуєш свіжозібрані ягоди.

Перевірені рецепти облагороджування самогону в домашніх умовах →

Сировина для приготування «Кизилівки»

Для облагороджування (настоювання) самогону, за запропонованим далі рецептом, можна використовувати як свіжі, так і сушені, і навіть заморожені кизилові ягоди. Головна вимога — це правильно їх підготувати:

  • Свіжі плоди необхідно добре промити
  • Заморожені потрібно6cd4e36b88aba563931b0b22037 попередньо розморозити і дочекатися, поки стече вся зайва рідина
  • Сухі варто обов'язково обполоснути від пилу (не забувайте, що при використанні сухих ягід, їх потрібно брати в 2 рази менше, ніж свіжих).


Так само, не менш важливим аспектом отримання приємного і цілющого напою, вважається вибір «правильного» самогону. Він повинен бути м'яким, добре очищеним, без присутності різкувато-їдкого спиртового запаху. Найкраще віддати перевагу традиційному самогону подвійної перегонки фортецею від 45 до 51 °.

І, так як ягоди кизилу мають кислувато-терпкий смак, вам знадобиться невелика кількість цукру або ж меду (з розрахунку 100 г цукру на 0,5 кг кизилу).

Універсальний рецепт самогону, настояного на Кизилі

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • Самогон — 2000 мл
  • Кизил (свіжий) — 0,5 кг
  • Цукор (мед) — 100 г

Поетапний рецепт приготування самогону, настояного на Кизилі:

  1. Підготовлені плоди кизилу покладіть в ємність для купажування (бажано 3-х л). Залийте їх самогоном, накрийте кришкою і гарненько струсіть. Після цього приберіть тару в темне, тепле (до 30° C) місце на 2 — 2,5 тижні. Періодично настій необхідно помішувати або ж струшувати.12983195426624 саме на цьому етапі приготування всі необхідні нам речовини повністю розчинятися в спиртовій основі. Якщо вам необхідно отримати більш концентрований настій самогону на Кизилі, в такому випадку періодично замінюйте використану сировинну основу на нову (свіжі ягоди) і заливайте її цим же самогоном. Далі виконуйте всі ті ж дії, що і в первісному варіанті.
  2. Далі вам необхідно профільтрувати самогон через дрібне сито або ж складену в кілька шарів марлю. Самогон закупорте в бутель, а самі ягоди засипте цукром (злегка розминаючи їх), ретельно перемішайте масу і залиште на 2-3 дні в теплому місці, чекаючи повного розчинення цукру. Для прискорення і поліпшення даного етапу, тару з ягідної-цукрової сумішшю рекомендується, як можна частіше струшувати.
  3. Потім, переконавшись в тому, що цукор повністю розчинений, знову залийте в тару самогон (попередньо відціджений), розбовтайте всі інгредієнти і залиште, для залишкового купажування і пом'якшення напою, на 14-21 день.
  4. Завершальним етапом, згідно з рецептом приготування, буде повторне проціджування готового напою крізь складену в кілька шарів марлю.
  5. Готовий самогон розлийте по пляшках, щільно закупорьте і зберігайте в темному, прохолодному місці.

Дотримуючись всі вказівки і рекомендації представленого рецепта приготування облагородженого самогону, ви отримаєте дивовижний на смак і надзвичайно корисний за своїми властивостями, неповторний хмільний напій.

Чим корисний і звідки стався рецепт самогону, виготовленого на основі кизилу

Кизил відомий людству протягом ось уже кількох століть.2382 його плоди надзвичайно багаті такими вітамінами, як з, Р ,Е (їх кількість перевершує містяться в складі чорної смородини і
майже дорівнює шипшині). Так само до їх складу входить велика кількість пектинових і дубильних речовин, солей кальцію і калію, флавоноли, органічні кислоти та інші біологічно активні речовини.

Настої, приготовані на цих чудових плодах, здатні нормалізувати артеріальний тиск, відновити функціонування шлунково-кишкового тракту і багато іншого.

Вперше самогон, настояний на кизилових плодах, набув широкого поширення на територіях Молдови, Кавказу, Середньої Азії і Криму. Його рекомендується використовувати не тільки в якості смачного хмільного напою, але і як лікувальний засіб від багатьох недуг (але варто пам'ятати про його фортеці і розумно дотримуватися кількість вживання).

Вживаючи даний настій самогону в помірних дозах можна з легкістю привести свій організм в тонус, поліпшити апетит і позбутися від таких захворювань, як: головний біль, порушення обміну речовин, цукровий діабет, цинга, дизентерія, недокрів'я, ангіна, скарлатина, грип та багато інших.

Настойка на кизиле настоянка на Кизилі