Процес варення самогону, завжди буде актуальний серед українського населення. Незважаючи на спроби вистежувати порушників і карати за домашнє самогоноваріння, український народ все одно продовжує виробляти самогон. Зробити своїми руками самогонний апарат і приготувати смачний і незвичайний спиртний напій з будь-яким смаком не проблема для справжнього чоловіка.
Але гнати даний напій в квартирі не так зручно, запах, як не старайся, поширюється і доноситься до сусідів. Звичайно, нічого жахливого в цьому немає, але не кожен хоче, щоб сусіди знали, що житель по сусідству варить для себе самогон. Тому під час варіння можна використовувати різні добавки, які приховають запах. Наприклад шоколадні цукерки, будь-які смоктальні льодяники або халву можна використовувати в даних цілях.
Якщо ви зважилися робити такий самогон, то приготуйтеся, що смак буде досить специфічний і незвичний. Такий смак оцінять по праву тільки гурмани, а якщо він вам припаде до смаку, то з нього також можна приготувати різні напої. Присмаку самогону в даному напої не буде відчуватися взагалі. Багато людей сприймають самогон з цукерок як жарт, мовляв, хто ж буде варити самогон з шоколаду? Але спробувавши цей незвичайний напій можна точно сказати, що варити самогон з цукерок — варта справа.
Найбільший його плюс — це приємний запах. Для приготування необов'язково використовувати дорогі свіжі цукерки. Відмінно підійдуть списані, трохи залежалися цукерки. Якість даного продукту буде залежати від майстра, адже зіпсувати можна будь-який продукт, навіть такий. Для перегонки краще використовувати хороший якісний апарат.
Процес приготування
Шоколадний самогон почали гнати ще в радянські часи. Він був дуже популярний в селах і селах, де неподалік знаходилося Сільпо з різними цукерками радянських часів. Там завжди були різні карамельки, іриски, шоколадні і мармеладні цукерки, які підлягали викиди і списання, тому місцеві жителі з радістю скуповували їх за дешевою ціною на самогон, адже термін придатності, завітреність і поганий вигляд цукерок ніяк не вплине на його смак.
Якщо готувати самогон з карамельних цукерок, то нам буде потрібно 5 кг карамельок з начинкою або шоколадних цукерок (їх можна використовувати трохи менше 3 кг). Карамельки слід замочити в 19 л підігрітої води і чекати поки вони повністю розчиняться. В цей час розводимо 290 г дріжджів і додаємо в наші цукерки. Засипаємо все це в одну велику ємність, закупорюють і ставимо в тепле місце бродити. Через тиждень, коли суміш добре заграла, можна починати перегін, найкраще такий самогон перегнати два рази.
На виході у вас вийде 5 л відмінного, смачного і ароматного напою, який буде пахнути виключно цукерками і не зажадає ніякої ароматизації. Фільтрувати необхідно: пропускаємо через щільний шар марлі і вати з використанням активованого деревного вугілля. Щоб краще відфільтрувати на кожні 3 листа на Вату сипем столову ложку цукру і 50 г соди. Поки дані інгредієнти будуть протікати по трубочці, вони розчиняться і додадуть напою ніжний і м'який смак.
Крім цього ви можете міксувати напій абсолютно по-різному. Можна додати кілька кілограм шоколадних цукерок, упереміш з смоктальними карамельками, а також додати халву, якщо ви любитель такої солодощі. Такий мікс створить неймовірно ніжний і незвичайний смак, плюс до всього аромат у напою буде дійсно приємний.
Самогон з шоколадних цукерок це скоріше делікатес і підійде до смаку не кожному, але він є чудовою альтернативою напою на цукровій основі, не гірчить і має шоколадний післясмак. До того ж можна швидко утилізувати цукерки, які довго лежать без діла або не сподобалися за смаком і лежать до кращих часів. Вони відмінно підійдуть для використання в цьому рецепті.