Самогон з айви в домашніх умовах

Чому айва чудово підходить для самогону?

Що ж таке айва? Даний фрукт дуже незвичайний, він схожий на грушу, яка покрита ворсом, і росте на невеликих деревах. Якщо спробувати цей фрукт в сирому вигляді, то він навряд чи вам сподобається. На пробу айва абсолютно несмачна і дуже тверда, до того ж володіє терпким смаком. Але ось в приготованому вигляді, айва розкриває всю повноту свого смаку. У домашніх умовах її можна запікати, варити, смажити, робити варення, різні напої, пироги і, звичайно ж, зварити самогон. Страви з даного фрукта мають відмітний незвичайний насичений смак, який нікого не залишить байдужим. Перші згадки про самогон з айви походять з Японії. Японська айва володіє зовсім іншим смаком, ніж звичайна, вона більш насичена і має масу корисних характеристик.

Збирати айву найкраще восени, приблизно в середині вересня — початкуheyva жовтня. Японська айва зберігається дуже довго, і якщо дотримуватися необхідні умови зберігання, то такий фрукт здатний пролежати близько півроку. Але не забувайте, що українська айва стільки не зберігається! В Японії айва є одним з найбільш цілющих лікарських рослин. У ній міститься безліч біологічно активних елементів, заліза, амінокислот, вітамінів, дубильних речовин. Японська айва в чотири рази більше насичена вітамінами і смаком, ніж звичайна. При готуванні напоїв її необхідно розводити водою.

Самогон з японської айви буде володіти незвичайним солодко-кислим смаком. Якщо ж зробити  настоянку або наливку з даного фрукта, то їх корисно використовувати для позбавлення від стресу, при хворобі на туберкульоз, а також вони значно полегшує страждання від астми. У зимовий період настоянки з цього чудового фрукта як ніколи до речі, вони допомагають при будь-якій застуді і вірус.

Як приготувати самогон з японської айви (хеномелеса)

Рецепт приготування цього напою широко поширений і має масу варіацій. У мережі можна знайти рецепти, які займають по 2-3 сторінки докладної рецептури. Все полягає в тому, що необхідно зварити самогон четвертої перегонки, який повинен мати фортеця 90°, після всіх етапів приготування напій буде 36-40° фортеці.

Плоди фруктів, в даному випадку айви, необхідно натерти на тертці,img_01229 попередньо добре вимивши, видаливши серцевину і кісточки. Знадобиться 1 кг натертої айви, її засипаємо 255 г цукру, перемішуємо, струшуємо і залишаємо настоюватися 48 годин, щоб айва добре пустила сік. Через два дні соку буде дуже багато, незважаючи на те, що цей фрукт дуже жорсткий. Після закінчення двох днів туди вливається 0,5 л спирту, трохи гвоздики і 1 г мускатного горіха. Весь розчин слід залишити настоюватися шість тижнів. Після чого він фільтрується і розливається по пляшках. Ратафію (японський самогон на Айві) можна вважати готовою! Напій можна пити як відразу, так і давши йому ще настоятися, чим довше ратафія настоюється, тим благородніше у неї смак.

Рецепт настоянки з айви на самогоні

Приготувати і зварити в домашніх умовах можна безліч рецептів самогону і настоянок з айви. Кожен вибирає варіант за своїми смаковими уподобаннями. Для даного рецепта знадобляться стиглі соковиті плоди айви. Зрозуміти, що вона дійсно стигла можна по насиченому запаху. Якщо вам здається, що аромат менш насичений, можна залишити плоди доходити в кімнаті ще пару днів. Після того, як вона дійшла до потрібного стану, необхідно вимити півкіло продукту, видалити серцевину, кісточки нарізати шматочками або натерти на тертці. Укладаємо наш продукт в банку і

Щільно утрамбовуємо. Зверху додаємо приблизно 800 мл самогону, він повинен повністю покривати всі плоди, інакше вони потемніють і окисляться. Банку міцно закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися близько трьох тижнів.

Після цього додаємо 160 г цукру і залишаємо ще на сім днів, при цьому банку необхідно щодня струшувати, щоб цукор краще розчинявся. Коли напій готовий, його проціджують і додають трохи ванілі і 0.5 ложки лимонної кислоти. Напій розливають по пляшках, і він готовий до вживання. Зберігається такий настій досить довгий час.

Процедура приготування Кавказького самогону на Айві

У домашніх умовах також можна приготувати або зварити Кавказький самогон з айви. Для цього знадобиться 0.5 кг очищеної від серцевини і натертої на тертці айви, яку заливають чачей, в кількості близько 810 мл.щільно закривають і залишають настоюватися в світлому місці приблизно три тижні. Після закінчення даного терміну необхідно додати 210 мл меду. Залишити ще на тиждень, періодично збовтуючи. Після чого процідити, розлити по пляшках і відправити в підвал настоюватися для більш яскравого, насиченого смаку.

Як готують самогон на Айві в українських будинках

Рецепт, як зварити самогон на Айві досить простий. Для початку слід підготувати брагу, її переганяють два рази. Підійде тільки повністюimg_6755 стигла айва, вона повинна бути солодкою.


Що необхідно для приготування:

  • Стигла айва в кількості 14,5 кг
  • За бажанням цукор, приблизно 1,8 кг
  • Чиста вода — 12,5 л
  • Також за бажанням дріжджі — 26 г в сухому вигляді або 155 г хлібопекарських дріжджів.

З такої кількості айви повинно вийти 2 л самогону, що має міцність в 40%. Щоб на виході спиртного вийшло більше, краще додати ще цукру. При дотриманні перерахованих пропорцій, вийде 4,5-5 л напою з запахом фруктів.

Дріжджі в даному рецепті можна замінити натуральними інгредієнтами, а саме додати шкірку фруктів. Для цього необхідно просто покласти плоди цілком, в даному випадку аромат отриманої самогонки буде набагато сильніше, але бродіння буде відбуватися довше приблизно в 4-5 разів.

Приготування айвової браги

  • Підготувати плоди. Для цього розрізаємо їх на дві частини і очищаємо від серцевини.
  • Подрібнюємо плоди до однорідності, пропускаючи через м'ясорубку або блендер.
  • Перекладаємо отриману суміш в ємність для приготування браги,gotovyj-ajvovyj-samogon додаємо цукор, воду і дріжджі, згідно з рецептом, зазначеним на їх упаковці. Добре перемішуємо.
  • Встановлюємо гідрозатвор на шийці бродильної ємності.
  • Ємність поміщаємо в темне приміщення, де температура повітря становить 18-28°С.якщо ви використовуєте хлібопекарські дріжджі, то процес бродіння триватиме від 5-12 днів, а на шкірці самої айви — приблизно місяць-два. Коли брага готова, вона повинна бути гіркуватою, світлою і з осадом на дні.
  • Проціджуємо брагу, використовуючи три шари марлі, брага повинна бути повністю чистою.

Після перегону, даний самогон слід розвести водою, щоб фортеця стала 19-21% і перегнати розчин ще раз. Якщо ви додавали цукор, то перші 50 мл розчину слід виливати, вони не придатні для вживання. На виході повинен вийти самогон міцністю 40%, який витримують в темному місці пару днів і тільки після цього його можна пробувати!

Рецепт наливки из Айвы Рецепт наливки з айви