напої з самогону

Самогон, як один з найбільш натуральних продуктів, часто використовується виключно в чистому вигляді. Але на його основі, причому в домашніх умовах, можна створити величезну кількість різновидів251697 настоянок та інших міцних напоїв, які не поступатимуться благородним і елітним продуктам алкогольної промисловості. Крім того, настоянки на базі самогону мають лікувальні властивості. Користь таких настоянок пояснюється тим, що в їх рецепти можуть бути включені різні види трав, ягід, прянощів, сухофруктів, які і наділяють самогон цілющими якостями.

Важливим моментом виготовлення міцних напоїв, основна складова частина яких представлена самогоном, є висока якість останнього. Бажано використовувати добре очищений самогон (в ідеалі — з подвійним очищенням). Завдяки цьому можна зробити так, що «благородні» напої, такі як джин, віскі, коньяк та інші, створені в домашніх умовах, стануть гідною конкуренцією їх оригіналів. Причому рецепти напоїв і настоянок на базі самогону досить прості і доступні.

Ароматизація самогону

Самогон являє собою такий напій, який просто неможливо повністю очистити від запаху. Зате йому можна надати найбільш прийнятний і приємний запах для споживача. Самогон та інші спиртні напої домашнього приготування можуть бути вдосконалені і облагороджені шляхом додавання в їх рецепти смакових і ароматичних складових, спектр різноманітності яких досить широкий. Такі добавки поділяються на натуральні і штучні. Використання останніх в домашніх умовах без спеціальних знань і навичок може нести загрозу для здоров'я. Куди безпечніше, нехай набагато складніше і довше, використовувати для виготовлення міцних напоїв домашнього виробництва натуральні інгредієнти, які можна отримати з рослинної сировини.

1299682781_223Надають приємний запах самогону глюкозиди і ефірні масла, які містяться в рослинах, що використовуються в якості ароматичних добавок. Крім того, за їх допомогою можна домогтися також поліпшення смаку і кольору напою.

У різних рослинах ефірні олії містяться в певних місцях. Це можуть бути листя, коріння, суцвіття, кора, плоди, бруньки, насіння. Причому, при їх зборі необхідно знати, в який саме час спостерігається максимальна концентрація глюкозидів в рослині. Так, наприклад, суцвіття найкраще збирати в перші дні його цвітіння. Кору — навесні, в період руху соку.

Приємний аромат самогону та інших напоїв на його основі можна надати, додавши в них:

  • Листя кропу, естрагону, чабера, лавровий лист і майоран
  • Плоди кардамону, ванілі та перцю
  • Кору кориці та дуба
  • Насіння гірчиці, кмину, анісу та мускатного горіха
  • Бруньки берези, сосни та бузку
  • Квіти гвоздики та шафрану
  • Коріння хрону, радіоли, імбиру, кореня золотого і пастернаку.

Завдяки більшості рослинних добавок, самогон та інші спиртні напої домашнього приготування, що містять їх у своєму складі, мають лікувальні та тонізуючі властивості. Наприклад, широко застосовуються в якості лікувального засобу самогонні настойки глоду , заманихи, кореня золотого і елеутерококу.

Найбільш часто для вилучення ефірних масел з рослин застосовується такий спосіб як наполягання на самогоні. Під час настоювання він насичується речовинами, що містяться в рослині, внаслідок чого змінює і смак, і запах самогону. Процес насичення може тривати від трьох до п'яти тижнів, поки ароматизуючі речовини рослини повністю не розчиняться в Самогоні.

Надання самогону смакових якостей

Найбільш швидким і простим способом поліпшити смак самогону є додавання в нього цукрового сиропу, меду або варення. Але такий спосіб лише підсолодить смак напою і зробить його трохи м'якше. Щоб83433291 надати певний присмак самогону, необхідно докласти трохи сил і запастися терпінням. Адже як вже говорилося раніше, додавши в напій якусь рослинну добавку, необхідно дати йому настоятися досить тривалий час.


Надати певний смак самогону можна не тільки після його виготовлення. Вибравши той чи інший компонент в якості вихідної сировини, можна заздалегідь припустити який смак буде властивий кінцевому продукту. Так, наприклад, цедра лимона, апельсина і помаранчева цедра додадуть самогону і напоїв на його основі гіркуватий смак. Пряно-пекучі смакові властивості настоянок додадуть кардамон і мускатний горіх.  Зробити напій гіркувато-пряним можна за допомогою додавання в нього шафрану або розмарину . За допомогою бадьяна і кориці самогон стане гіркувато-гірким. Ваніль і лавровий лист зроблять його просто гірким. Помірно-пекучим напій буде, якщо в нього додати запашний перець, а ось якщо потрібно отримати пекучі напої, то можна додати в їх рецепти імбир, чорний перець і гвоздику.

Рецепти міцних напоїв на основі самогону

Абсолютно не є рідкістю на застілля самогон і інші спиртні напої домашнього приготування. Багато господарів дуже пишаються своїми алкогольними шедеврами, створеними власноруч і в домашніх умовах. Адже на основі самогону можна зробити такі напої як джин, віскі, ром, коньяк, бренді, кальвадос і абсент. Однак це зовсім не означає, що перераховані напої будуть стовідсотково відповідати оригінальному смаку, аромату або кольору, але відтінки благородних напоїв знайдуть, безсумнівно. Існують рецепти напоїв на базі самогону різного ступеня складності, але в статті будуть представлені найбільш популярні з них.

Віскі

Отримати віскі в домашніх умовах можна шляхом додавання в самогон,recept-roma-iz-samogona-300x214 перегнаний один раз, 50 г меду (на 3 л основи), щіпка ванілі, приблизно 50 г (або 1/2 плитки), попередньо розтопленого шоколаду і 2 чайних ложок кориці.

Замість шоколаду можна використовувати також розтоплені іриски з насиченим смаком шоколаду. Отриманий розчин необхідно настояти як мінімум 3 дні, після чого в нього потрібно додати холодної кип'яченої води в співвідношенні 1:1. Звістка обсяг рідини потрібно вдруге перегнати.

Колір, властивий віскі, самогону надається шляхом фарбування за допомогою паленого цукру.

Розвести, отриманий напій потрібно до 40 °С.

Джин

У домашніх умовах джин може бути отриманий шляхом додавання до 3 л самогону 400 г ягід ялівцю, добре попередньо розім'ятих. Отриману суміш потрібно наполягати близько двох тижнів. Також можуть бути використані такі добавки як коріандр, кориця, мигдаль і лимонна цедра. За бажанням додаються в домашні рецепти джина аніс, фенхель, солодка і ісоп. Їх можна додати все або ж, тільки ті, аромат і смак яких хочеться відчувати в кінцевому продукті.

Настояна рідина переганяється вдруге. В результаті виходить напій з терпким і сухим смаком як у джина.

Детальніше про те, як зробити джин з самогону в домашніх умовах →

Ром

2a49a24aeeb3860d9a93b20f40679e61Для виготовлення рому в домашніх умовах необхідно змішати м'якоть 1 грейпфрута, 200 г родзинок (бажано білого) з 3 л самогону. Суміш наполягати 2 тижні. Після чого за допомогою паленого цукру надати бажаний відтінок напою. За бажанням в рецепти домашнього рому можуть бути додані аніс і ваніль.

Коньяк

Щоб отримати хороший коньяк в домашніх умовах дуже важливо брати в якості основи двічі перегнаний самогон (3 л). Поставивши на вогонь (в емальованому посуді) додати чорний перець, лавровий лист, трохи чаю і кави, соду, цукор і ваніль. Рецепти домашнього коньяку відрізняються співвідношенням зазначених складових.

Доведіть рідину до кипіння, накрийте кришкою і дайте повністю охолонути. Потім розчин фільтрується і розбавляється до отримання 40 градусної фортеці.

Є і більш складні рецепти коньяку. До їх складу входить величезна кількість смакових добавок. Найчастіше це кора дуба, калган, чорнослив, гвоздика, родзинки, мускатний горіх, коріандр та ін.

Кальвадос

calvadosКальвадос в домашніх умовах виходить шляхом змішування самогону з яблучно-грушевим вином. Причому вино повинно бути двічі перегнано. Наполягати розчин необхідно близько місяця. Після чого ще раз перегнати.

По суті, домашній кальвадос являє собою звичайний яблучний самогон.

Абсент

Отримати абсент в домашніх умовах можна виготовлення самогону на основі різних трав. Їх стандартний перелік включає в себе: гіркий полин, аніс, коріандр, дягель, фенхель, ісоп, меліса, м'ята, лакриця, бадьян, аїр та інші трави.img змішувати їх можна в різному поєднанні в залежності від рецепта.

Спочатку в Самогоні замочується полин і настоюється 3 дні. Потім додається суміш інших трав і цукровий сироп. Знову необхідно настояти днів 5. Після цього потрібно повторна перегонка настойки. На виході абсент повинен бути фортецею близько 70 ° С.

Бренді

Самостійно бренді може бути виготовлений шляхом подвійної перегонки виноградного або фруктового вина.

Настойки з самогону

Рецептів настоянок на базі самогону існує величезна кількість. Всі вони досить прості у виготовленні, але істотно відрізняються за інгредієнтами і своїми властивостями.

Найбільшою популярністю користуються настоянки, рецепт яких перевірений роками.

Для отримання « лимонної настоянки » необхідно взяти 100 г цедри лимона, 5-6 горошин перцю чорного, дрібку солі і додати в літр самогону. Наполягати не менше 5 тижнів. Після перегнати.

« М'ятна настоянка » виготовляється шляхом змішування літра самогону і 100 г м'яти, 1 ст.л. кропу, чайної ложки ягід ялівцевих, щіпки кориці. Настоюється суміш два тижні, після чого фільтрується.

375433_1426642200Всім відома «перцева настоянка» виходить за допомогою двотижневого настоювання 1 л подвійного самогону з, доданими в нього 3 краплями олії кардамону, 20 г перцю чорного і 5 г запашного. Після настоювання необхідно відфільтрувати.

Настоянка «полинова» робиться шляхом замочування полину в літрі самогону з додаванням 100 г анісових насіння. Наполягати необхідно протягом 3-4 тижнів, після чого відфільтрувати.

« горобинова настоянка » створюється за допомогою настоювання 2 л ягід горобини в 1 л самогону протягом трьох тижнів. Після чого фільтрується.

Домашний виски (имитация из самогона) домашній віскі (імітація з самогону)