Брага на дріжджах Саф-момент

Одноклітинні винокури

Якісні дріжджі — запорука гарної браги. При виборі цього важливого компонента багато любителів самогоноваріння зупиняються на сухих дріжджах типу «Саф-Левюр» і «Саф-Момент». Чому дрожжи саф момент розповідається нижче.

Одноклітинні гриби це наріжний камінь при виробництві браги. Саме вони перетворюють цукровмісні сусло в готовий слабоалкогольний напій або спиртовмісну масу, придатну для подальшого перегону в самогон.

Існує кілька видів дріжджів, придатних для виробництва браги: спиртові, винні, пивні. Однак лідерство утримують хлібопекарські. Серед плюсів такого продукту — його легко знайти (продається в будь-якому магазині крокової доступності); дешевизна і легкість у вживанні; тривалий термін зберігання; на виході дає непогані показники за вмістом спирту в напої.

Жива вода

У рецептах з виготовлення браги, що пропонують максимальну віддачу від сухих дріжджів « Саф-Левюр »і « Саф-Момент», йдеться про те, що потрібно дотримуватися кількох простих правил, що стосуються води:

  • Використовувати питну воду середньої м'якості, тому що в жорсткій бродіння загальмовується.
  • Не кип'ятити воду перед змішуванням інгредієнтів, щоб зберегти в рідині кисень, необхідний для розвитку дріжджів.
  • Не розводити одноклітинні гриби в дистильованій воді, тому що в ній недостатньо мікроелементів для їх повноцінного росту.

В інгредієнтах рецепта приготування ідеальної браги вказується вода без сторонніх домішок. Поставити брагу можна на звичайній воді з-під крана, тільки перед затокою її потрібно пропустити через фільтр або дати відстоятися у відкритій ємності 2-3 дня. Заради кращого росту дріжджів воду бажано піддати аерації (для цього підійде чистий акваріумний компресор).

Температура та час

Одноклітинні гриби комфортно себе почувають при температурі від 18 до 30°С. При більш низькому показнику на термометрі розмноження одноклітинних грибів загальмовується, а при більш високійбрага в бидоне можливі їх перегрів і навіть загибель.

Якісна брага, зроблена строго за рецептом, може зріти до двох тижнів. За цей час повністю переробляється міститься в суслі цукор. До речі, визначити готовність допомагає смак рідини — треба, щоб вона була гіркувата з кислинкою.

Саф-Левюр плюс Саф-Момент

Сухі дріжджі «Саф-Левюр» дуже популярні у доморощених винокурів, тому що спочатку призначені не тільки для приготування тіста, але і для напоїв. До того ж, вони мають фасовку по 100 гр., зручну для точного розрахунку кількості інгредієнтів «бражного» рецепта.

Самогонники відзначають, що на «Саф-Левюр» брага виходить без сильного запаху і не має неприємного присмаку. Спирт на такий брагу виходить хорошої якості. Найкраще ці хлібопекарські дріжджі розкривають свій потенціал в тандемі з« Саф-Момент ». Багато рецептів включають цей швидкодіючий продукт як піногасник.

Щоб брага заграла

Оптимальне поєднання кількості інгредієнтів браги: 1 частина сухих дріжджів до 5-6 частин цукру. Це означає, що 100-грамового пакетика «Саф-Левюр» досить для 5-6 кг цукру. Заради повноцінного росту сухі дріжджі розброджують до внесення в цукровий сироп. Для цього пакетик «Саф-Левюр» засипають в 500 мл.теплої води і не розмішуючи залишають на 5 хвилин. Далі порошок треба акуратно перемішати до повного розчинення. Після цього можна додати суміш в цукровий сироп, температура якого повинна становити близько 20°С.

Якщо в перші години суміш занадто сильно бродить, то на допомогу прийде «Саф-Момент», що прибирає надлишки піни. Рецептів приготування браги на сухих дріжджах і цукрі маса. Мабуть, самийкомпоненты для браги поширений: 300 гр. сухих дріжджів « Саф-Левюр », 11 гр. сухих дріжджів « Саф-Момент», 15 кг цукру і 60 л теплої води.

Поради бувалих

Для того щоб при бродінні в Бразі виділялося менше шкідливих домішок, «підгодуйте» її фруктовим соком, нарізаними плодами або роздавленими ягодами.

Брага майже не бродить? Можливо, ви додали мало дріжджів, або їм чогось не вистачає. Додайте в суміш чорний хліб: він містить багато мінеральних поживних речовин, зокрема такі улюблені дріжджами фосфор і азот. Для« підгодівлі » підійде і томатна паста з розрахунку 100 гр. на 10 л, а також зерна гороху або кукурудзи (1 кг на 10 л).

Поставтеся до дріжджів з усією душею і отримаєте в результаті відмінний напій!

Сахарная брага,ну очень вкусная( Braga, well is very tasty) Шаранна брага, просто смачна (Брага, ну дуже смачна)