настоянка на дині: рецепти на самогоні, спирту і горілці

Диня представляє літо, сонце та свято. Соковитий, ніжний і неймовірно яскравий смак хочеться зберегти і насолоджуватися ним довгими зимовими вечорами. Рецепти для цього існують найрізноманітніші. З цієї ягоди роблять фруктовий лід, мармелад, в'ялять, консервують і готують варення. Також є рецепти і алкогольних напоїв з дині. Це може бути лікер, наливка або настоянка.

Незважаючи на те що представлені нижче рецепти алкоголю схожі за складом, вони абсолютно відрізняються один від одного. Так, наливка, на відміну від настойки, більш солодка, п'янка. Диня,дыня «наливається» на сонці, вбираючи всі фарби літа. Лікер ж, тягучий, насичений як ароматом, так і солодкістю, його використовують для приготування десертів і коктейлів. Кожен рецепт має свої особливості в приготуванні, але про все по порядку.

Для приготування алкогольних напоїв в домашніх умовах підійде диня будь-яких сортів. Плоди потрібно вибирати стиглі, соковиті, але неперезрілі. Для основи підійде горілка, або розбавлений чистий етиловий спирт (він же медичний). Запропоновані рецепти алкогольних напоїв виходять міцністю 25 — 30 %.

Класична настоянка дині

Буде потрібно:

  • Середня стигла диня на 2 — 3 кг
  • Горілка — 1 літр
  • Імбир — 5 г
  • Цукор — 100 — 300 г.

Приготування:

  1. Очистіть диню від насіння і шкірки, наріжте дрібними кубиками. Якщо використовуєте свіжий імбир, то з нього необхідно видалити шкірку і натерти на дрібній тертці.
  2. Засипте диняні кубики в банку з широким горлом, додайте імбир, залийте горілкою і щільно прикрийте кришкою. Рівень алкоголю повинен повністю закрити шматочки.
  3. Залиште на 2 тижні в темному місці при температурі 20 — 22 0 з настоятися. За цей період збовтайте суміш в банку 2 — 3 рази.
  4. Відфільтруйте настоянку за допомогою марлі, складеної в кілька шарів. З фруктів дайте стекти всьомудынный напиток алкоголю, при цьому їх можна трохи віджати.
  5. З цукрового піску зробіть сироп, розвівши його в невеликій кількості злегка підігрітої води. Вилийте сироп в алкогольний напій і перемішайте. Кількість цукру регулюйте за своїми уподобаннями.
  6. Готовий напій перелийте в пляшку і поставте дозрівати ще на тиждень в темне прохолодне місце.

Цілюща настоянка з дині

Настоянка називається цілющою через що входять до складу інгредієнтів. Сама диня є джерелом вітамінів, також вона позитивно впливає на травлення, допомагає при захворюваннях серця і нирок. Що входить до складу відвар шипшини насичений вітаміном з і сприяє підвищенню імунітету.

Пропоновану настойку радять вживати при захворюваннях серця і судин, розладах жовчного міхура і при атеросклерозі.

Буде потрібно:

  • Диня — 1 шт
  • Ягоди шипшини — 25 г
  • Мед — 100 г
  • Спирт етиловий чистий — 300 мл

Приготування:

  1. З дині приготуйте сік за допомогою соковижималки і залиште відстоятися.
  2. В цей час подрібніть шипшина, залийте його 300 мл води і залиште поваритися протягом 10 хвилин на невеликому вогні. Дайте відвару охолонути і настоятися протягом 4х годин, а після процідіть.
  3. У чистому посуді змішайте відстояний сік, настій шипшини, мед і спирт.
  4. водка на дынеДинна суміш повинна постояти в темному теплому місці близько тижня.

Пити не більше 2 — 3 ст.ложок 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

Настоянка в дині

Цікавим варіантом отримання настоянки є настоювання алкоголю безпосередньо в самій ягоді. Таким чином виходить не тільки ароматний кріплений напій, але і п'янка закуска по типу щербета.

Буде потрібно:

  • Диня — 1 шт
  • Горілка — 500 мл

Приготування:

  1. Зріжте з дині невелику кришечку. Через отримане отвір акуратно і ретельно витягніть всі кісточки.
  2. У вільний простір налийте горілку. Якщо алкоголь не вміщається в диню, то приберіть трохи м'якоті з бічних стінок.
  3. Закрийте диню зрізаною кришечкою і приберіть в темне місце настоятися на ніч, а краще на добу.
  4. При подачі алкоголь з дині перелийте в графин, а м'якоть розріжте на невеликі шматочки.

Наливка динна

Буде потрібно:

  • Середня диня — 1 шт
  • Цукор — 200 г на 1 літр напою
  • Вода — близько 100 мл
  • Горілка — 1 пляшка.

Приготування:

  1. Диню розріжте на невеликі шматочки і покладіть в банку.
  2. настойка с дынейЗалийте фруктові кубики горілкою, щоб вони занурилися під рідину. Залиште банку з вмістом на самому сонячному вікні на два тижні, протягом яких напій необхідно струшувати і перемішувати 2 — 3 рази.
  3. Профільтруйте горілку, настояну на дині через кілька шарів марлі, диню злегка при цьому відіжміть.
  4. Цукор пересипте в каструльку і додайте води стільки, щоб його було зручно розтопити.
  5. Дочекайтеся розчинення цукру і влийте настояну на дині горілку.
  6. Злегка прогрійте наливку, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню і залиште до повного охолодження наливки.
  7. Готову наливку перелийте в красиву пляшку і поставте в прохолодне місце ще на тиждень.

Класичний динний лікер

Лікери за своєю суттю досить солодкі, не виняток і лікер на дині. Багатьом він може здатися нудотним, але поєднуючи його з іншими компонентами, наприклад, з освіжаючою м'ятою, або з часточками цитрусових фруктів, або використовуючи для створення коктейлю, можна відчути всю тонкість смаку і насолодитися динними нотками, якими просочений напій, рецепт якого представлений нижче.

Буде потрібно:

  • Диня середніх розмірів — 1 шт (найбільш соковитою і ароматною вважається сорт Репанка)
  • Спирт 70 % — 300-500 мл
  • Цукор — 250-300 г
  • Вода дистильована

Приготування:

  1. Диню очистіть від шкірки і насіння і наріжте в кубик розміром 1,5 — 2 см.
  2. Покладіть шматочки в банку і залийте спиртом. Важливо повністю покрити алкоголем шматочки. Закрийте щільно ємність і приберіть в темне тепле місце на 7 днів. Збовтуйте вміст 2 — 3 рази.
  3. ликер из дыниЧерез зазначений час дістаньте банку і процідіть вміст через кілька шарів марлі. М'якоть при цьому не віджимайте.
  4. Перекладіть проспиртовану м'якоть назад в банку і засипте її цукром в кількості 150-200 г.приберіть банку в темне місце на 3 — 4 дні до розчинення цукру.
  5. Отриманий сироп розбавте 1 склянкою води, перемішайте і профільтруйте через марлю в невелику каструльку.
  6. До відфільтрованому сиропу додайте води стільки, щоб вийшов обсяг 500 мл і насипте залишки цукрового піску.
  7. Підігрійте динний сироп на повільному вогні, простежте щоб цукор повністю розчинився.
  8. З'єднайте настоянку, злиту при першій фільтрації і отриманий сироп. Добре перемішайте інгредієнти.
  9. Приберіть лікер в темне тепле місце до остаточного дозрівання протягом 2 — 3 місяців. При дозріванні може утворитися осад. Дочекайтеся, коли він осяде на дно ємності. Це стане ознакою того, що лікер готовий.

Відфільтруйте лікер за допомогою складеної в кілька шарів проспиртованої марлі, або через шар вати.

Дынный ликер, домашний рецепт динний лікер, домашній рецепт