Як приготувати журавлинну настоянку на спирту

Враховуючи здатність етилового спирту витягувати і розчиняти корисні компоненти з рідких середовищ,клюквенная настойка напрошується висновок, що це ідеальний матеріал для виготовлення настоянки з журавлини.
отриманий продукт на спирту дивовижний на смак, зберігає корисні якості ягоди. Вітаміни, мікроелементи, кислоти знаходяться в природному законсервованому вигляді. Як природний антибіотик настойку застосовують для лікарських цілей (подробиці нижче).

Порада! Використовуючи як ліки проконсультуватися з лікарем. Врахувати протипоказання.

З урахуванням призначення напій можна робити різної міцності, смаку, що визначається способом приготування. Нижче зазначені рецепти дозволять навіть новачкові легко виготовити напій з журавлини будинку.

Підготовка ягоди

Для виготовлення використовувати попередньо заморожену журавлину або плоди весняного збору.
ягоди висипати в чашку; прибрати сміття, промити водою з крана. Можна обійтися без проточної води, 3-4 рази змінюючи. Для видалення води з журавлини пересипати на друшляк. Видалити зіпсовані плоди, хворі, незрілі, висохлі. Якісну настоянку готують з соку. Для подальшого відділення соку мезгу можна зробити декількома способами:

  • Подрібніть ягоди руками. Легко контролюється, чи всі плоди розчавлені. Але долоні на тривалий час забарвляться соком.
  • Кожен плід проколоти гострим предметом. Використовувати голку, зубочистку або тому подібне. Виділяється сік якісний, світлий. Правда, процес дуже тривалий і нудний.
  • Подрібніть товкачем. Робота не мазка, виконується швидко. Однак важко проконтролювати, що всі плоди зруйновані. До того ж навколо розлітаються бризки соку.
  • Подрібнити плоди блендером. Дотримується чистота місця проведення робіт, не брудняться руки. Процес подрібнення швидкий. Для невеликої кількості журавлини зручний спосіб.

Порада! Щоб бризки не розліталися, ємність з плодами під час тисняви закрийте ганчіркою. Врахуйте, відіпрати навряд чи вдасться.

Рецепти приготування

клюква на водкеІнтернет пропонує багато настоянок з журавлини домашнього виробництва . Від вибору способу виготовлення виходять наступних види:

  • Гіркі — фортеця понад 40%, цукор до 2%.
  • Напівсолодкі — відповідно 25-40%, 2-5%.
  • Солодкі — відповідно 25-40%, 2-5%.


Для приготування використовується емальований посуд або скляна ємність. Основа — медичний або питний спирт чистоти 95-96%. Настоянку роблять і на самогоні, використовуючи матеріал подвійного перегону. Смак виходить приємним, але» жорстким " — позбутися від відчуття сивухи не вдається.
продукція готується в темному приміщенні при температурі від 18 до 23 °C. термін витримки для кожного виду індивідуальний. Для зберігання розливають по пляшках, закупорюють герметично пробками.

Порада! Напій робити в трилітрової скляній банці, укомплектованої кришкою, що загвинчується.

Рецепт 1

Отримують продукт на спирту багатоцільового використання. Склад з розрахунку ємності 3 л:

  • Спирт — 2,5 л.
  • Мезга журавлини — 500 г.

Компоненти злити в банку, перемішати, загвинтити кришку. Витримати 15 днів. Після закінчення терміну суміш профільтрувати, напій готовий.

Порада! Через фортеці настойку використовувати тільки на лікувальні цілі — розтирання, компреси, додавати до чаю під час застуди. Перевага віддається журавлині як протизапального засобу.

Як алкогольний напій використовується розведений водою:

  • Пропорція 1 частина настоянки 2 води — гіркий. Аналог абсенту.
  • Співвідношення 1 до 3, з додаванням 0,5 частини цукру — напівсолодкий. Схожий на міцний лікер.
  • При складі 1 до 4, з 1,5 частинами цукру — солодкий. Начебто десертного лклюковка Ікера.

Якщо настоянка на спирту розбавляється в міру використання, термін зберігання без втрати якості один рік.

Рецепт 2

Продукт явно для чоловічої компанії. Склад:

  • Журавлина — 800 г.
  • Спирт — 1 л.
  • Вода — 200 мл.

У скляну банку 3 л помістити журавлинну мезгу, залити інші компоненти. Перемішавши, закрити, витримати 15 днів. Відфільтрувати до видалення зважених частинок, перелити. Термін зберігання до року.
за цим рецептом можна зробити тільки гіркий продукт, що підвищує апетит. Аромат плодів знищує запах, присмак алкоголю.

Рецепт 3

Для десертного продукту середньої міцності. Склад:

  • Журавлина — 1 кг.
  • Спирт — 1 л.
  • Цукор — 1 кг.

Мезгу журавлини помістити в банку, залити спирт, перемішати. Закриту ємність витримати два тижні. Профільтрувати суміш, відокремивши домішки. Очищений виноматеріал злити знову в банку, додати цукор. Перемішавши, щільно закрити. Наполягати ще тиждень. Використовувати протягом півроку.

Рецепт 4

Напівсолодкий продукт з ягоди з м'яким смаком. Склад:

  • Журавлина (мезга) — 0,5 кг.
  • Спирт — 0,5 л.
  • Цукор — 0,5 кг.
  • клюквенный ликерВода — 400 мл.

Інгредієнти помістити в банку. Перемішати, закрити кришкою, настоювати 1,5 місяці. Готовий напівсолодкий виноматеріал на спирту відфільтрувати, розлити по пляшках. Вжити не пізніше 6 місяців зберігання. Вода робить напій приємним, пом'якшуючи терпкий смак журавлини.

Представлені рецепти далеко не вичерпують різноманітність способів виготовлення. Вони демонструють в якому діапазоні фортеці і смаку можна робити настоянки.

Зберігання

Зберігати пляшки з напоєм на спирту при температурі не більше 15 °C горизонтально на полицях льоху або холодильника. Допустимий термін зберігання залежить від виду:

  • Гіркі настоянки зберігають якість більше року.
  • Напівсолодкі можуть використовуватися до 6-9 місяців.
  • Солодкі вжити до закінчення 6 місяців.

Врахувати, що перші місяці продукт відстоюється, світлішає; смак поліпшується, стає насиченим, ароматним.

Завдяки яскравому рубіновому кольору; терпкому, але приємному смаку напій прикрасить будь-який святковий стіл.

Порада! Вживати обережно. настоянка журавлини приємна і ароматна, перебиває смак і запах алкоголю. Фортеця досягає 45°. Легко перевищити дозу.

Рецепт настойки - Лесная на клюкве, алкогольный напиток рецепт настоянки — Лісова на журавлині, алкогольний напій