Останнім часом такі алкогольні напої, як настоянки, користуються особливою популярністю. Це, багато в чому пов'язано з різним післясмаком, після їх вживання.
З численних заокеанських фруктів, ананас відрізняється не тільки своїм виглядом, але і вмістом корисних речовин і вітамінів. А вміст ферменту бромеліну, зробило його популярним продуктом у багатьох бажаючих швидко схуднути. Невідомо хто і коли додумався настояти на ананасі горілку, але отриманий продукт вийшов унікальним і своєрідним.
Особливості та характеристики
Ананасова настоянка, не важливо, що використовується в якості алкоголю — горілка, самогон або спирт, зазвичай має жовтуватий відтінок. Володіє насиченим, приємним ароматом і м'яким, витонченим присмаком плоду. Настоянка на ананасі — це відмінний варіант святкового алкогольного напою. А доступність фрукта, дозволяє приготувати цей аперитив в будь-який час року.
Слід зауважити, що самогон використовувати не рекомендується, так як в силу наявності сивушних масел, смак настоянки виходить менш насиченим.
Ананасова настоянка п'ється як звичайна горілка, але заходить дуже м'яко і без роздратування горла. Присутній палючий ефект. Напій можна навіть не закушувати. А для любителів "загризати алкоголь", ідеально підійдуть не солодкі фрукти. Наприклад, зелене яблуко.
Вибір інгредієнтів
Для приготування ананасової настоянки знадобляться горілка або спирт (40-50 градусів) і безпосередньо сам плід. Вибираючи ананас, необхідно уважно його оглянути. Фрукт не повинен мати тріщин зморшок і інших механічних пошкоджень, запах — приємний і натуральний без сторонніх домішок. Важливо, щоб ананас був в міру визрілий. Перестиглий і недостиглий плід для приготування напою не підійдуть.
В якості алкогольної основи необхідно використовувати тільки якісну горілку або спирт. Ні в якому разі не застосовувати алкоголь невідомого походження.
Стандартний рецепт
Рецептура приготування напою.
- Свіжий ананас помити і очистити від шкірки.
- Нарізати не великими кубиками, приблизно 2х2 см і укласти в ємність. Якщо настоянка готується в трилітровій банці, то ананасом наповнити третю частину посуду.
- Заповнити ємність алкоголем, таким чином, щоб обсяг рідини був більше кубиків в 3 рази.
- Настоювати напій протягом двох тижнів.
- Після закінчення вищевказаного терміну, провести фільтрацію настоянки.
- Розлити в пляшки. Напій готовий.
Примітка. Після проведених процедур, ананаси необхідно викинути. Вживання в їжу їх, не рекомендується. Зберігається таке спиртне, при дотриманні температурного режиму (не вище 10 °C) і прямих сонячних променів до 5 років.
М'ятна настоянка з ананаса
Для отримання більш вишуканого і пікантного смаку, можна приготувати м'ятну ананасову настоянку. Вона володіє не тільки всіма характеристиками, властивими даному напою, але і має специфічний м'ятний присмак. Ментоловий холодок в поєднанні з екзотичним плодом володіють освіжаючим ефектом, навіть при вживанні не зовсім охолодженої настоянки.
Рецептура приготування не має сильного відмінності від стандартної. Єдиною умовою служить додавання декількох гілочок м'яти на етапі наповнення посудини кубиками ананаса. Всі інші дії залишаються незмінними.
Ананасовий ром
Цікавим виглядає напій під назвою «Ананасовий Ром». Готувати його не складно, а вигляд і смак цього аперитиву вразить навіть найвитонченіших цінителів спиртних напоїв. Процес створення цього шедевра можна розбити на два етапи.
- На першому етапі приготувати ананасову настоянку за стандартним рецептом. Необхідно дотримуватися всієї технології з обов'язковим настоюванням отриманої рідини не менше двох тижнів.
- Після отримання готової настоянки приступити до другої фази. Для цього необхідно розтопити невелику кількість цукрового піску. Далі карамелізований продукт розчинити в стандартній ананасовій настоянці. Напій придбає темно-коричневий колір. Обов'язковою умовою служить таке поняття, як»відпочинок напою". Настоянка повинна вистоятися ще 3-4 дні. Після цього, рідина фільтрується і розливається в тару.
Швидкий рецепт і оригінальна подача
Буває, що не завжди є час для приготування настоянки і продукт потрібен вже на наступний день. Як бути? Адже вже обіцяно гостям оригінальне спиртне. В цьому випадку виручить швидкий рецепт настоянки з ананаса.
Для цього слід взяти середнього розміру ананас, зрізати верхівку і акуратно вирізати внутрішню частину. Товщина стінок повинна становити не менше 3 см.потім налити в ананас горілку і поставити в холодильник. Для кращого ефекту, можна вирізану внутрішню частину, порізати на кубики і додати в отриманий посудину. Подавати спиртне необхідно прямо в ананасі, додавши невеликий ополоник для розливу.
Природно, отримана настоянка за короткий час не придбає яскравого присмаку, але тонкі нотки ананаса і неординарність подачі зроблять напій бажаним на будь-якому столі.
У висновку необхідно сказати, що Ананасова настоянка є беспохмельным напоєм. Після вживання похмільний синдром не спостерігається. І хоча сп'яніння настає плавно, слід пам'ятати, що велика кількість алкоголю шкідливо для здоров'я.