Як зробити вишневу настоянку на горілці

Вишня одна з найбільш доступних ягід, тому не дивно, що її повсюдно застосовують для приготування наливок і настоянок. Існує безліч рецептів наливок і настоянок з цієї червоної ягоди, з деякими з них можна ознайомитися на цій сторінці.

Рецепт « Вишнівки » без кісточок

Стиглі соковиті ягоди збираються в суху сонячну погоду. Видаляють листя, плодоніжки, зіпсовані і недостиглі плоди. Ягоди мити не слід, щоб не видалити спори диких дріжджів, які братимуть участь в приготуванні настойки вишні на горілці. З вишні акуратно видаляються кісточки за допомогою спеціальної машинки або вручну. М'якоть складається в 1,5 л банку шарами і пересипаєтьсявишня в миске цукром. Утрамбовувати ягоди не слід між ними має бути вільний простір.

Кількість плодів і цукру залежить від смакових уподобань і фортеці отриманої наливки. Після цього тару закривають марлею або нещільної тканиною і відправляють в тепле місце для бродіння. У сонячну погоду ємність можна поставити на сонці. Для того щоб цукор швидше розійшовся а ягода пустила сік банку з ягодами потрібно періодично струшувати. Після того як цукор повністю розчиниться вишня осяде, дасть сік і почнеться невелике бродіння в банку додається горілка (спирт).

Вміст ретельно перемішується, герметично закривається кришкою і відправляється в темне тепле місце настоюватися. Через місяць напій міцністю приблизно 20-25% буде готовий. Якщо продовжувати наполягати напій, то його аромат і смакові якості будуть значно краще. Отриману рідину проціджують через складену в кілька шарів марлю для відділення м'якоті. Проспиртовані плоди можна використовувати в кулінарії або віджати, а отриманий сік додати в наливку. В цьому випадку напій повинен відстоятися і потім його зливають з осаду. Очистити наливку також можна за допомогою фільтрувального паперу. В результаті повинен вийти напій яскраво червоного або рубінового кольору.

Рецепт швидкої вишневої настоянки

Швидко приготувати хорошу настоянку можна наступним способом. Від зібраних стиглих вишневих ягід відокремлюють кісточки, плодоніжки і листя. Ягоди розминаються товкачем в банку, в яку потім додається необхідну кількість цукру. Зазвичай на кілограм ягід вводиться 200-300 гр цукру. Все перемішують, намагаючись максимально розчинити цукор. Після цього виставляють прикриту марлею або тканиною ємність на сонці.

Протягом 2-3 діб ємність збовтується для кращого відділення соку і розчинення цукру. Потім в банкуликер из вишни заливається горілка, все перемішується і відправляється настоюватися на 5-7 днів в тепле місце. Після цього виробляють відділення м'якоті і фільтрацію отриманої вишневої настоянки. Отриманий напій розливають по пляшках і подають на стіл.

Детальніше про те, як приготувати настоянку з ягід вишні →

Гірка вишнева настоянка на горілці

Не всім подобаються солодкі напої, зробити гірку настоянку можна наступним способом. Зібрана стигла вишня попередньо подвяливается протягом 4-5 днів на сонці. Після цього банку заповнюють ягодами на 2/3 об'єму і заливають до верху горілкою. Щоб вийшла якісна настоянка на вишні, горілка повинна бути хорошої якості, при її відсутності можна використовувати очищений самогон.

Напій залишають настоюватися при кімнатній температурі протягом 2-3 місяців в захищеному від світла місці. Банку з настойкою періодично раз в 3-4 дня слід струшувати. Після того як напій дозріє, про що буде говорити світло-червоний колір рідини його проціджують. Зробити це можна через марлевий фільтр. Для додання напою більш вираженого кольору ягоди вишні можна в декількох місцях проколоти голкою.

Настоянка Вишнева гірка особлива

Для даного рецепта горілки буде потрібно багато, тому її краще замінити добре очищеним самогоном зробленим із зерна або цукру. Для приготування потрібно 1,5-2 кг підв'яленої вишні, 300-400 гр свіжозібраних плодів, горілка за потребою. Зі свіжих ягід видаляються кісточки, м'якоть зсипається в 1,5 л банку, заливається горілкою і закривається кришкою. Після цього настоянку з вишні і горілки відправляють в темне тепле місце на 3 місяці. Підв'ялена вишня в ємності заливається горілкою три рази. Перший раз на тиждень, другий раз на дві і третій на два місяці. Після цього всі чотири рідини змішуються і фільтруються. Отриману настоянку насиченого кольору розливають по пляшках і використовують у міру необхідності. При бажанні настоянку можна підсолодити за допомогою цукрового сиропу.

Настоянка на вишні з горілкою пряна

вишня и настойкаПряні настоянки вельми специфічні, найменший перебір прянощі і продукт може бути безповоротно зіпсований. Тому кількість спецій краще зменшити. Також для першого разу можна зробити невелику кількість настоянки. Для приготування пряної Вишнівки потрібно:

  • 1,5-2 кг вишні;
  • 3-4 гвоздички;
  • Горілка за потребою;
  • 10 ст. л. цукру;
  • 1/2 ч. л. меленої кориці;
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха.

Вишня підсушується протягом 4-5 днів і засипається в ємність на 2/3 від обсягу. Ягоди слід додавати шарами, кожен з яких пересипається цукром і спеціями. При бажанні плоди вишні можна наколоти голкою, в цьому випадку колір і смак кінцевого продукту буде більш насиченим. Горілку заливають по саме горлечко і щільно закупорюють. Наполягати слід протягом 2-3 місяців в теплому місці, захищеному від прямих сонячних променів. Раз в кілька днів ємність слід струшувати. Після того як напій настоїться його проціджують через марлевий фільтр і при необхідності фільтрують за допомогою спеціального паперу.

Настойка з вишневим листям

Оригінальним смаком відрізняється напій, для приготування якої використовуються ягоди і листя вишні. Для того щоб зробити цю настоянку потрібно:

  • Ягоди вишні 0,5-1 кг;
  • Листя вишні — 3-4 жмені;
  • Цукор 1-1, 5 кг;
  • Горілка або самогон — 1,5 л;
  • Вода 1,5-2 л;
  • Половина середнього лимона.

настойка с вишневыми листьямиКількість ягід, води і цукру можна змінювати в залежності від смакових уподобань. Вимиті ягоди і листя заливають водою, доводять до кипіння і варять на повільному вогні в теченіе15 -20 хвилин. Після цього відвар проціджують через сито або марлю, додають цукор і варять ще 10-15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення в сироп додають сік половини лимона. Охолоджену рідину повторно проціджують і додають горілку. Рідина ретельно перемішують, розливають по пляшках, щільно закупорюють і прибирають настоюватися в тепле місце на 2-3 тижні. Настояти напій можна і іншим способом. Для цього рідина переливають в ємність відповідного обсягу і додають деяку кількість листя вишні. Після дозрівання настоянку переливають по пляшках, попередньо відокремивши від листя.

Настоянка з вишень на горілці по-селянськи

Для приготування цієї настоянки будуть потрібні кісточки ягід. Вимиту вишню трохи подвяливают протягом 4-5 днів і відокремлюють м'якоть від кісточок. Кісточки розколюють за допомогою молотка. Сумішшю з м'якоті і кісточок заповнюють скляну банку на 2/3, заливають хорошою горілкою або самогоном міцністю 40-45% і щільно закривають кришкою. Вишню в банку не слід утрамбовувати, між ягодами має бути достатньо простору. Заливати спиртовмісну рідину слід до самого верху банки. Наполягати напій слід протягом 2-3 місяців. Ознакою закінчення процесу є придбання рідиною рубінового кольору, а сам напій стає кілька тягучим.

Настоювати напій більше 4 місяців не рекомендується. Після готовності настоянку розливають по пляшках і прибирають на зберігання в прохолодне місце. Зберігатися такий напій, при відповідних умовах може до 1 року.
[ads-pc-4]

Вишнева Старосвітська

299233Свіжі ягоди (не миті) розминають разом з кісточками, закладають в банку і залишають на сонці на 2-3 дна для дозрівання. Після цього додають спеції і заливають горілкою. На 1 кг вишні потрібно:

  • 400 мл горілки;
  • 1,0 гр мускатного горіха;
  • 1,5 гр кориці;
  • 250 гр піску.

Залиті горілкою ягоди прибирають настоюватися в темне тепле місце на 7-10 днів. Після того як напій стане прозорим його зливають, проціджують. Для любителів солодкого при необхідності можна додати цукровий сироп за смаком.

Настойка з вишні по-французьки

У визріли вишні обрізаються плодоніжки на 1 см, і акуратно видаляються кісточки. Все укладається в чисті банки з завертишем, які на 5-7 хвилин опускаються в окріп. Після охолодження додають за смаком цукор, на кінчику ножа кориці, кілька гвоздичек, скоринки лимона і апельсина. Все заливається до верху горілкою, закривається кришкою і забирається на 3 місяці настоюватися. Ємність необхідно періодично струшувати для повного розчинення цукру. Після приготування настоянку фільтрують і розливають по пляшках.

Рецепт вишневой настойки Рецепт вишневої настоянки