Скільки виводиться вино з організму

Корисні властивості вина досі є причиною множинних суперечок і розбіжностей серед вчених. Одні схильні стверджувати, що келих вина позитивно впливає на серцево-судинну систему людини, Інші – що щоденне вживання вина прямий шлях до алкоголізму. Вино було широко поширеним напоєм ще з давніх часів, проте лікувальні напрямки стали поступово розвиватися тільки в 90-х роках.

Терапія вином не складається тільки з прийому алкоголю всередину, його можна активно використовувати зовнішньо. Червоне вино має відмінні показники в боротьбі з в'янучої шкірою, яка втратила пружність і еластичність, тому воно все частіше застосовується в косметології. Вміщені у вині корисні елементи (цинк, кальцій, калій, вітаміни, поліфеноли і багато іншого) знешкоджують в людському організмі негативні скупчення і нормалізують роботу всіх систем.

Який вплив червоного вина на організм людини?

проба винаЧервоне вино за своєю суттю є органічною речовиною складної структури. Виходить воно за відомою багатьом технології (бродінням виноградної сировини). Складається такий напій більш ніж з 600 різних хімічних речовин, в числі яких вода, глюкоза, фруктоза, всілякі кислоти, таніни і корисні мікроелементи. Сумарна кількість таких речовин безпосередньо залежить від технології виробництва вина, його виду і ступеня витримки, а також ряду інших факторів. Про те, чи впливає вино на організм людини, є багато протиріч, дослідження його складу дозволяють зробити висновок, що при помірному вживанні напою помітно прояв позитивної тенденції в нормалізації стану здоров'я.

Скільки слід випивати алкоголю, щоб стабілізувати функціонування організму точно сказати складно, тут все залежить від індивідуальних особливостей. Однак, якщо випивати протягом тижня до трьох келихів смачного напою можна значно поліпшити кров'яний тиск і знизити процес утворення холестеринових бляшок, тромбів і судин. У практиці є багато випадків зниження ризику розвитку онкології при вживанні вина. Якщо мова заходить про вплив на організм різних сортів напою, то тут варто врахувати, що самим позитивним дією все-таки володіє червоне вино, виготовлене з червоних сортів винограду. Насичений і ароматний смак такого напою крім цілющої дії, надає загальне розслаблюючу і заспокійливу. Що стосується поширеності винної терапії, то багатьма клініками на сьогоднішній день даний спосіб активно застосовується.

За скільки часу з організму виводиться вино?

Так як в повсякденному житті кожен з нас часто зустрічається з різними святковими застіллями, вживання алкоголю на яких не виключено, багатьом цікаво знати, скільки часу має пройти, щоб організм повністю очистився. Будь-спиртний напій, будь-то вино, шампанське або коньяк містять в собі спирт (етанол), вивітрюється який з організму такими способами:

  • вино у каминаЧерез легені;
  • Через шлуночково-кишковий тракт;
  • Через нирки.


За часом у одних алкоголь вивітрюється швидко, У інших – повільно, швидкість в основному залежить від анатомічних особливостей організму. Вино при попаданні в організм підлягає ряду перетворень незалежно від того, скільки було випито. Натуральне вино, вміст спирту в якому тримається в невеликих межах, через деякий час вивітрюється. Знати яким чином спирт виводиться з організму і скільки часу буде потрібно для цього бажає кожен. Виходить спирт, що міститься у вині, двома способами:

  • В первісному вигляді;
  • Як продукти розпаду (оцтова кислота).

Присутній у вині спирт виходить через легені і шкірні покриви, тому від людей вживають спиртне часто йде неприємний запах.

Більшість людей, що розпивають спиртну продукцію, нічого не знають про те, скільки за часом вивітрюється спирт. Червоне вино, на відміну від інших алкогольних напоїв, вивітрюється швидко. Об'ємом в 100 г воно вивітрюється приблизно за 1,5 години, відповідно при розпиванні 200 г часовий період збільшується вдвічі. Потрібно також знати, що стільки за часом він вивітрюється у тих, чия маса тримається в межах 80 кг.це дозволяє зробити висновок, що час, за яке алкоголь вивітрюється з організму, безпосередньо залежить від маси тіла. При меншій вазі алкоголь вивітрюється довше. Приблизно обчислити швидкість, за яку алкоголь вивітрюється з організму можна шляхом множення коефіцієнта (0,77 при вазі 60-75 кг) на обсяг випитого вина (г).

Як підвищити швидкість вивітрювання вина з організму?

ряд бокалов с виномІноді при вживанні вина або іншого алкоголю у великих обсягах рівень спирту в крові тримається тривалий час, а часу чекати повного очищення крові від спирту просто немає, можна застосувати різні засоби. Зменшити всмоктування алкоголю і значно збільшити швидкість вивітрювання можна за допомогою наступних прийомів:

  • Активоване вугілля (завчасний прийом у співвідношенні 1:10). Рекомендується активоване вугілля вживати протягом усього часу застілля по 2 таблетки на годину.
  • Ще одним дієвим способом підвищення швидкості вивітрювання є вживання великої кількості рідини, причому бажано перевагу віддавати вітамінізованим напоям
  • Якщо раптом відсоток сп'яніння організму тримається в тих же межах, можна вдатися до фізичних вправ і сечогінних препаратів.

Відзначимо, що пити гарячий чай або каву з метою вивітрювання алкоголю не рекомендується, при вживанні таких напоїв рівень сп'яніння тримається на тому ж рівні. Чай і кава є збудниками нервової системи, тому можуть спровокувати різке погіршення самопочуття.