Скільки може зберігатися відкрите пиво

Пиво ? напій, який в даний час досить популярний. Його транспортування, а ще більше зберігання, вимагають особливої уваги і акуратності. Чому ж? А справа вся в тому, що цей продукт ?живий і бурхливий?. Солод, який входить до його складу, вступає в реакцію з киснем. Навіть при незначному струшуванні пиво піниться і вирує.

Що стосується зберігання, то і тут не обійтися без тонкощів і примх. Специфіка терміну придатності розливного напою полягає в тому, що він не довгий, максимум один тиждень і не більше того.

Пиво живе, справжнє

Щасливчиків, які можуть дозволити собі насолоджуватися справжнім продуктом з пивного заводу, зовсім небагато. Іншим доводиться лише здогадуватися про те, який же він на смак. А що ж це за пиво? І чимбутылка пива воно відрізняється від того, яке привозять в кегах і продають на розлив?

Як виявляється, відмінностей достатньо:

  • Вік
  • Зовнішній вигляд
  • Смак

Пиво з терміном зберігання більше семи днів, вже ніяке не живе, а навіть навпаки. Життя з нього йде разом з часом. Але не тільки час ?губить?, правильний спосіб зберігання також відіграє важливу роль. Відкрите пиво, що стоїть в склянці, вже через годину буде зовсім іншим за смаком, ніж спочатку. Якщо ж воно зберігається під пробкою ? живе протягом 4 днів, ну а в спокійному стані в прохолодному холодильнику ? навіть цілий тиждень.

Зовнішній вигляд також має ряд істотних особливостей. Якщо налити в келих класичний живий напій, який не фільтрували і не пастеризували, то він буде виглядати запітнілим, а на світлі іскритися красивим бурштиновим кольором, іноді і з золотим відливом. Відмітним моментом такого пива є те, що воно грає. Бульбашки в келиху ніби виконують танець, причому значний час ? близько півгодини. Що це означає? А все дуже просто ? у живому продукті розчинений вуглекислий газ, який потрапив туди під час бродіння.

Ну а яке пиво без пінки? У справжнього вона щільна, сніжно-білого кольору і тримається близько 5 хвилин. І при подиху нікуди не випарується, а тільки розлетиться по склянці.

Ну і, звичайно, смак. Його ні з чим не можна порівняти! Хоча, як кажуть, на любителя. Але ж хіба можна провести паралель між соком, вичавленим зі свіжих фруктів і налитим в стакан з картонного пакета? Одне можна стверджувати з упевненістю — розкуштувавши живе пиво, пити пляшкове навряд чи захочеться.

Що ж робити, якщо на пивний завод доступу немає, а скуштувати ковток нефільтрованого напою вже дуже хочеться. В такому випадку відмінним рішенням стане пиво в кеге.

Надійне сховище — кега

Отже, вариться воно за особливими технологіями, при яких смак хмелю залишається незмінним і надовгопивная кега зберігається. А далі, минаючи процес пастеризації, потрапляє відразу в кеги. Це металеві бочки різних розмірів (деякі доходять і до 50 л.), яка зберігає як алкогольні напої, так і газовані. І кращої тари для того, щоб зберегти таке пиво, не знайти.

Чому ж вона така хороша?

Ось суттєві переваги:

  • Повне збереження смакових якостей
  • Захист від світлового впливу
  • Відсутність проникнення кисню
  • Довша свіжість пива

Останній пункт є дуже важливим, так як питання про терміни зберігання пива в кегах досить актуальне.

Так скільки? Хмільний живий напій в закритих кегах зберігається цілих 30 днів. Ну а якщо вони відкриті? Тут можливі два варіанти: у відкритих кегах, але під тиском повітря ? тільки 10 годин.  А ось в разі знаходження під тиском CO2, термін зберігання збільшується до 7 днів.

Але все ж необхідно брати до уваги, що після закінчення цього тижня у відкритих кегах живий продукт поступово втратить всю свою ?жвавість? і смак. Тому-то так важливо дотримання встановленого терміну.

І ще одне уточнення: пиво збережеться найкраще, якщо місце, в якому воно стоїть, прохолодне і сухе, і температурні скачки в ньому не спостерігаються. В іншому випадку про вищеназваних терміни мови може і не йти. Таким чином, важливо дотримуватися всі нюанси зберігання, щоб живий напій залишився таким, яким вийшов з-під руки пивовара.

Вибираючи пиво, пам'ятаємо про головне. Зауваження наостанок

  1. Купуючи розливне пиво, потрібно з'ясувати термін його виготовлення. Ці відомості важливі, тому що улюблений напій не відразу надходить до нас на стіл, він ще перевозиться в кегах, а потім якийсь час зберігається в магазині, поки не буде розлитий повністю. Щоб не придбати той, який втратив всюпивные бокалы свою грайливість, термін розливу варто уточнити.
  2. Упаковка, в яку продавці наливають напій, повинна бути прозорою. В такому випадку добре проглядається наявність опадів. І якщо на дні видно пластівці, це говорить про те, що він прострочений і зіпсований.
  3. Як зазначалося вище, живе пиво зберігається в прохолодному місці. А таке місце в будинку ? холодильник. Ну вже якщо не в холодильнику, то принаймні в тому місці, куди немає доступу сонячним променям. Розлите в пластик, та й ще в теплому місці пиво швидко втратить смак і термін придатності. Оптимальна температура для його зберігання ? від 0?З до 12?С.

Пляшкове пиво популярне, але все ж більшість поціновувачів цього пінного хмільного напою віддають перевагу живому, грайливому, розливному. До слова, воно містить в собі корисні для організму компоненти і сполуки. Тільки ось термін придатності його дуже обмежений. А скільки днів він становить в закритій ємності і відкритим, нам вже відомо.

Beertaster.com.ua | Что касается хранения пива Beertaster.com.ua / що стосується зберігання пива