Джим Бім яблучний (Jim Beam Apple) - освіжає, як соковите яблуко і п'янить як бурбон

Джим Бім яблучний (Jim Beam Apple) – бренд американського віскі, рівень продажів якого зростає з кожним роком. Виробляє напій в Кентуккі вже сьоме покоління сім'ї Бім. Виготовляють версію Епл з класичного бурбона Джим Бім з додаванням екстракту зелених яблук.

Джим Бим яблочный

Смак спиртного не бездоганний, але дуже цікавий. Його можна назвати незвично солодким для віскі, але жінкам такі поєднання подобаються. Напій буде ідеальним варіантом для любителів заміських пікніків і коктейлів.

Історія бренду

У XVIII столітті сім'я емігрантів з Німеччини купила в Кентуккі земельну ділянку. Її глава Джейкоб змінив прізвище на більш милозвучну для Америки — Бім, побудував водяний млин і почав молотити кукурудзу. Попутно він зайнявся виробництвом віскі з суміші зерна, яке було недостатньо якісним.

Свою першу бочку алкоголю Джейкоб продав лише через сім років. Його справу згодом продовжили син і онук. Назву сучасному бренду Джим Бім дав правнук засновника, який в кінці XIX століття почав активно розширювати і модернізувати виробництво.

У 2014 році компанія перейшла до складу групи японських дистиляторів Suntory Holdings Ltd. Зараз в управлінні бізнесом бере участь сьомий представник сім'ї Бін, який успішно справляється з метою свого предка: «зробити найкращий бурбон в світі».

Beam Suntory не зациклений на класичних видах бурбона і періодично радує шанувальників новими зразками і незвичайними смаками. Так, напередодні літнього сезону для любителів заміського відпочинку була випущена фруктова версія віскі-Джим Бім яблучний. Напій став справжнім відкриттям для гурманів, витончено поєднавши в пляшці соковитість яблука і глибину високосортного бурбона.

Склад і особливості виробництва

Джим Бим яблочный

До складу Jim Beam висувається просте і разом з тим сувора вимога: сусло повинно складатися не менше ніж на 51% з кукурудзи. Прийнято вважати ідеальним наступний зміст:

  • Кукурудза-78%;
  • Жито – 13,5%;
  • Ячмінь-8,5%.

У Джим Бім яблучний додатково вводиться концентрат зелених яблук або яблучний лікер, а бурбон береться чотирирічної витримки.

Технологія виготовлення Jim Beam Apple ідентична стандартному (базовому) релізу:

  1. Подрібнюють обрану зернову суміш.
  2. Сировину завантажують в ємність з джерельною водою з Кентуккі і кислим затором з минулої частини віскі.
  3. Склад нагрівають. При неодноразовому зміні температури ретельно перемішують, щоб домогтися якісного оцукрювання кукурудзи.
  4. Готовий склад охолоджують до 20 °С.додають дріжджі власного виготовлення і відправляють сусло бродити.
  5. Бурбон переганяють в мідному Кубі з ректифікаційної колоною до 80 %, потім розливають в обпалені дубові бочки і відправляють на витримку.
  6. Дистилят дозріває протягом 4 років.

Для виробництва яблучного американського віскі обов'язкова фільтрація напою після його витримки, під час якої відбувається зниження градуса алкоголю. Після бурбон змішують з соком зелених яблук, дають настоятися і розливають по пляшках.

Дегустаційні особливості, калорійність і міцність напою

Jim Beam Apple на смак більше лікеру, ніж віскі. Володіє дивно м'яким смаком, в якому відчуваються нотки свіжого яблука, ванілі, солодкої карамелі і фруктового пирога. У післясмаку відчувається легкий дубовий відтінок, прикрашений фруктовою кислинкою. Нудотність, притаманна фруктовому алкоголю, відсутня.

Джим Бім яблучний — це легкий і елегантний варіант віскі Джим Бім з практично непомітною спиртуозностью. Напій позбавлений гіркоти і палючого ефекту. В ароматі присутній характерний фруктовий відтінок, який ідеально поєднується з солодкістю карамелі. Колір-золотисто-медовий.

Міцність віскі Jim Beam яблуко нижче стандартної — всього 35%. Калорійність - 260 кКал на 100 мл напою.

Вартість

На українському ринку представлено два обсяги віскі «Jim Beam» Apple — 0,5 і 0,7 літра. Пляшку 0,5 л можна купити за 1100 грн, ємність 0,7 л — за 1400 грн.

Як відрізнити оригінал від фальсифікату

Популярність яблучного віскі призвела до того, що на ринку можна часто зустріти підробку. Щоб не розчаруватися в покупці, потрібно звернути увагу на наступні моменти:

  • Вартість . Джим Бім яблучний не може коштувати дешево. Він не продається зі знижками. Якщо на прилавках стоїть бурбон з істотним зниженням ціни, то це точно не оригінальний продукт;
  • Місце збуту . Американський віскі необхідно купувати в перевіреному магазині, де завжди є можливість уточнити наявність сертифіката;
  • Пляшка . Перед покупкою важливо як слід розглянути особливості тари. Оригінальний напій розлитий в пляшку з вузькою верхньою частиною, покритою гранованими лініями наполовину. На кришці є 2 золотисті лінії. Оригінальна ємність має 4 гранями з рифленим написом «Jim Beam». Код на пляшці нанесений чорною фарбою двічі: посередині і на нижній частині.

Правила вживання, коктейлі

Максимально розкрити аромат і смак віскі Джим Бім яблучний допоможе правильна подача. Фруктовий бурбон ставлять на стіл злегка охолодженим, при кімнатній температурі він набуває нудотну солодкість. За 10-15 хвилин до подачі напій слід поставити в холодильник.

Ідеальні келихи для бурбону - з широким верхом і товстим дном. Вони не дозволять алкоголю швидко зігрітися, а завдяки широкому верху пари спирту швидко розсіюються і не «обпалюють» рецептори. Якщо бурбон здається занадто нудотним або міцним, його допустимо розбавити чистою водою або додати лід. Джим Бім яблучний добре пити з фруктовими соками, тоніком, мінеральною водою, газованою водою.

Справжні шанувальники американського віскі не користуються закускою, насолоджуючись спиртним в чистому вигляді, але до яблучного бурбону при бажанні можна подати:

  • Червоне м'ясо;
  • Дичина;
  • М'ясну нарізку зі спеціями;
  • Креветки;
  • Суші та рулети без васабі;
  • Плавлений або козячий сир;
  • Імбирне печиво;
  • Кислі фрукти.

Яблучний бурбон має яскравий, насичений смак. Його часто використовують в якості компонента для різноманітних коктейлів . Розглянемо, з чим п'ють Джим Бім яблуко в сумішах.

З чим і як п'ють віскі — правила етикету і традиції різних країн →

Сліпий пілот (Blind Pilot)

Blind Pilot

Мікс зачарує ніжним поєднанням трав і яблука, відтінками апельсина, шоколаду і ванілі. справжнє свято смаку.

Джим Бім яблучний 30 мл
Вермут 30 мл
лікер ягідний 30 мл
Лід кубики 3-4 шт

Рецепт:

  1. З'єднати в шейкері всі види алкоголю і лід, енергійно змішати.
  2. Процідіть у високий келих.
  3. Прикрасити вишнею або подати без гарніру.

Час змін (Time for a Change)

Время перемен (Time for a Change)

Цей коктейль принесе зміни у ваше життя. Дивовижне поєднання яблучного віскі і соку чорниці запам'ятається надовго і переверне з ніг на голову класичні уявлення про смак.

Джим Бім яблучний 70 мл
Тріпл-сек 10 мл
сік лимона 15 мл
медовий сироп 15 мл
сік чорниці 15 мл
Гіркий апельсин 1 кап
цукрова пудра для прикраси
Лід 3-4 кубики

Рецепт:

  1. Верхню частину келиха змочити соком лимона, занурити в цукрову пудру.
  2. З'єднати алкоголь, лід, залишки лимонного соку і чорничний концентрат в шейкері. Добре змішати.
  3. Процідіть коктейль у склянку для подачі.
  4. Прикрасити ягодами.

Відгуки

Джим Бім яблучний привертає до себе увагу як любителів міцного алкоголю, так і цінителів лікерів. Відгуки тих і інших завжди позитивні.

Марія

Люблю експериментувати з коктейлями. Джим Бім яблучний ідеально підходить для міксів. Мене він підкупив приємним ароматом яблука і карамелі.

Сергій

Перший раз спробував джим Бім яблучний. По-моєму, це жіночий напій, незважаючи на те, що належить до розряду віскі і має серйозний градус. П'ється легко, на зразок кріпленого вина.

Михайло

Якщо ви новачок в світі алкоголю, то Джим Бім яблучний саме те. Єдиний мінус-висока ціна. Зате не соромно поставити на стіл і на ранок не болить голова.

Джим Бім яблучний – в міру солодкий, популярний у всьому світі алкоголь. Поєднує в собі дубовий, фруктовий і медовий аромати, добре п'ється в чистому вигляді і в складі коктейлів. А правильно підібрана закуска підкреслить його неповторність і допоможе краще розкритися незвичайному для віскі смаку.

Автор: Світлана
спеціально для byhaem.in.ua

Відео огляд віскі Джим Бім яблучний (Jim Beam Apple)