Як надати приємний смак самогону

У нашій країні насилу можна знайти людину, яка не була б знайома, з самогоном і його специфічним смаком. Проте, смак самогону кожен раз різний, в одному випадку, він може бути різким, а в іншому він може бути цілком добротним напоєм. Оскільки будь-які напої оцінюються в першу чергу по насиченості аромату, багатства смаку і колірній гамі, то тільки людина, яка не сприймає інший смак самогону, буде випивати його в чистому вигляді. Тому в народі і існують рецепти, завдяки яким можна зробити приємним смак домашнього самогону.

Щоб вийшов самогон з приємним смаком, необхідно137-Anisovaya-nastojka- застосовувати різні природні добавки. Вони можуть використовуватися як в сирому вигляді, так і в заздалегідь підготовленому варіанті.

Кориця, мускат, а також інші популярні прянощі, не являють собою якусь поживну цінність. Однак їх застосування забезпечує самогону приємний аромат і поліпшення смакових якостей. Детальніше про те, чому самогон гіркий →

Аромат прянощів обумовлений високим вмістом ефірного масла, яке знаходиться в рослинах. Визначаючись з вибором сировини, необхідно знати, що кожна рослина в процесі свого росту виробляє різну кількість хімічних речовин, які поділяють на: біологічні та супутні.

Біологічні речовини містяться в дуже малих кількостях в рослинах, важливі і володіють цілющими властивостями. Вони йдуть в міцній зв'язці з супутніми речовинами. З цього випливає, що застосовувати рослинні ароматизатори у виготовленні поліпшеного самогону слід зі знанням справи.

Завдяки кліматичному розташуванню нашої країни, на найближчому продуктовому ринку можна відшукати відповідні прянощі.

Детальніше про те, як отримати смачний самогон →

Зміна смаку і запаху самогонки

Для зміни смаку і запаху самогонки можна використовувати різні інгредієнти, але головне не переборщити з їх кількістю. У таблиці представлені деякі з них.

таблица вкусовых добавок

Значення в таблиці не є необхідністю, також можливоvsetop.com_1443774864_1 поєднання деяких з них на ваш вибір.

Змінювати колірну гамму самогону натуральним способом без шкідливих домішок можливо. Детальніше про те, чим пофарбувати самогон і як усунути запахи →

  • Золотий колір надає самогону, настоянка шафрану разом з соком ягоди лохини або чорниці. Відмінна настоянка виходить при наполяганні на перегородці волоського горіха .
  • Жовтий колір виходить при наполяганні самогону на м'яті або Мелісі, а також на петрушці, хріні або селері. Можна, також перегнати самогон з додаванням шафрану, але зберігати його потрібно в щільно закритих пляшках і в недоступному для світла місці.
  • Самогон, настояний з додаванням сушеного плоду чорниці, буде червонуватого кольору.
  • Проціджуючи самогон через настоянку деревію, отримуємо блакитний відтінок.
  • Блідо-синюватий колір виходить при настоюваннях самогону на квітах волошок.
  • Світло-коричневий відтінок отримує самогон, якщо переганяти брагу разом з корінням калгану.
  • Зміни кольору напою слід робити після підняття рівня цукру, щоб не зіпсувати чистоту напою.
  • Шкаралупою кедрового горіха можна надати самогону коньячного відтінкуskorlupa-kedrovogo-oreha-600-gramm1 і отримати цікавий смак. Міцний напій, який заправлений кедровим горіхом або шкаралупою, часто плутають з відмінним коньяком. Для терпкості смаку слід додавати сушену кірку цитрусових.

Детальніше про те, чим підфарбувати самогон →

Перераховані і багато інших способів необхідні лише для поліпшення смакових якостей продукту.

Детальніше про те, які ароматизатори покращують смак самогону →

Цікавий рецепт — Медова самогонка з перцем

Інгредієнти:

  • Самогон — 1 л;
  • Гострий перець — 2 шт.
  • Гвоздика — 2 шт.
  • Чорний перець — 4 горошини;
  • Мед — 1 столова ложка.

Ставимо в банку всі продукти, крім меду. Закриваємо її полотно кришкою і прибираємо в темне місце на 2 тижні.

Після цього дістаємо і додаємо мед. Мед розчиняється не відразу, нехай вас це не лякає, він осяде на дно. Тому, через два дні дістаньте напій (він буде трохи мутний через меду) і перемішайте. Дайте настоятися ще 12 днів. Процідіть через марлевий фільтр і перцівка з медом готова до вживання. Для краси, в пляшку можна покласти червоний гіркий перець.

Детальніше про те, як приготувати настоянку з медом і перцем →

Кремовий лікер з молочним смаком

irish-creamДоведіть до кипіння 0,5 л домашнього молока або вершків, помішуючи, дайте охолонути. Збити як гоголь-моголь 6-7 яєчних жовтків, стакан цукру, ванілін. Перемішати молоко з 300 мл 50% самогону, отриману суміш з'єднати зі збитими жовтками. Перемішати і дати постояти 30 хвилин. Після чого зняти піну і перелити в пляшку.

Коньяк домашній

  1. На 5 л самогону потрібно додати 2 столові ложки цукру і чорного чаю, 10 гвоздик, 10 горошин чорного перцю, трохи ванілки, трохи цедри лимона або апельсина, 6 лаврових листів. Залишити в темному місці і дати настоятися 10 днів.
  2. На 5 л самогону додати 4 столових ложки чорного чаю і дві кориці, по 10 штук перцю і гвоздики, 6 лаврових листів, ванілін. Повинна настоятися 10 днів.

Старка

  1. На 3 л самогону — потрібно нарізати один лимон, заправити двома чайними ложками цукру, і однієї — меленої кави, 45 г кори дуба, половиною чайної ложки мускатного горіха і трохи ваніліну, залити самогоном.Starka50y.o.1 після того як напій настоїться 10 днів потрібно відфільтрувати його кілька разів. Якщо ж самогон недостатньо солодкий, то можна додати трохи цукрового сиропу.
  2. Ще один рецепт для справжніх цінителів радянської старки — 1 л самогону, яблучно-грушева настоянка (змішати 20 г грушевих і 50 г яблучних листя і залити літром 70% самогону і настоювати тиждень) 25 мл, цукровий сироп 1 ч.л., трохи ваніліну, портвейн 100 мл і коньяк 50 мл. все змішати, щільно закрити і настоювати близько 5 днів.

Детальніше про те, як приготувати лимонну настоянку на спирту →

Настоянка на апельсині

Ознайомимося з ще одним рецептом. А саме — проста і не нав'язлива апельсинова настоянка на самогонці. Рецепт досить таки простий.

Використовувані інгредієнти для приготування:

  • Самогонка — 0,5 л;
  • Один апельсин.

Також слід запастися голкою з ниткою, а краще дротом.

Процес приготування:

  1. Змішати 2 л води і 0,5 самогонки в 3-х літровій банці.
  2. Проколоти апельсин голкою з ниткою і підвісити цілий апельсин на дроті або будь-якому іншому твердому предметі на горлечко банку.
  3. Залити до горлечка водою.
  4. Після, закриваємо капроновою кришкою і залишаємо на 30 днів.
  5. Зливаємо апельсиновою настоянку в іншу тару і розводимо водою до потрібної фортеці.

Після настоянка може мати мутнувато коричневий відтінок. Не лякайтеся. Ми залишаємо в темному місці ще на один тиждень, і колір стає більш виражений.

Настоянка на дубовій корі

Настояний самогон на дубовій корі — нестандартний вид алкогольного напою, який можна легко приготувати в домашніх умовах.47490-kak-samomu-sdelat-konyak-iz-samogona рецепти приготування дуже різні, але головним інгредієнтом залишатиметься дубова кора.

Такі напої будуть схожі на коньяк. Такий же аромат і смакові властивості, але головна відмінність, це відсутність хімічних добавок.

Необхідні інгредієнти:

  • 5 л варення;
  • Можна замінити варення на цукор, в такій же кількості,
  • Вода 15 л;
  • Дріжджі 350 г;
  • Кора Дубова 1 пачка (або 50 г).

Приготування.

  1. Варення або цукор засипати в ємність (бідон ідеальне рішення) і залити відфільтрованої або чистою водою.
  2. Розчинити дріжджі.
  3. Ємність залишити на пару днів в теплому місці.
  4. Кришку слід герметично закрити.
  5. Через кілька днів брагу прогнати і процідити.
  6. Готова сировина буде міцністю в 45 градусів.
  7. З такого обсягу вийде близько 10 літрів самогону.
  8. Дубову кору потрібно додавати в розрахунку в 50 м на 1 л.самогону.
  9. Наполягати продукт при кімнатної температури близько тижня.
  10. Процідіть і розлийте по пляшках.
  11. Отриманий напій матиме міцність близько 43 градусів і коричневий відтінок.

Більше рецептів напоїв з самогону →

Улучшение вкуса самогона, бонификаторы поліпшення смаку самогону, боніфікатори