Самогон зі сливи без дріжджів

Особливості приготування бездріжджовий браги

Без дріжджів можна приготувати абсолютно будь-яке сусло, будь то брага зі слив або варення, а також з яблучного соку, винограду або будь-яких інших цукристих фруктів. Дріжджові бактерії, за своїм призначенням, виконують функцію каталізаторів і прискорювачів процесу бродіння.ot-a-do-ya цукор для них грає роль енергетичного харчового продукту, за рахунок якого інтенсивність бродіння збільшується.

Бездріжджовий спосіб полягає в тому, щоб не мити вихідну сировину, коли мова йде про фруктових брагах. Адже на поверхні фруктів знаходяться дріжджові бактерії природного походження, продуктивності яких більш ніж достатньо для перетворення крохмалю в спирт. До того ж самогон, без додавання дріжджів, виходить більш м'яким і має приємний ароматний букет. Процес ферментації бездріжджового сусла протікає дещо повільніше, але і кінцевий результат перевершує всі очікування, оскільки на виході виходить максимально натуральний продукт.

Бездріжджове сливове сусло

З сливи виходить приголомшливо-смачний напій, який добре відомий балканським країнам і є еталоном сербської алкогольної продукції. Оригінальний рецепт має на увазі використання сливи і нічого крім. Для приготування сусла не потрібно дріжджів і цукру. Щоб отримати близько 3 л сливовиці знадобиться 30 кг сливи, в ідеалі фрукти повинні бути переспілими.

Отже, плоди необхідно ретельно перем'яти, в якості міксера можна скористатися дрилем з міксерної насадкою, яка додасть сливі стан пюре. При цьому кісточки прибирати не обов'язково. Але любителям м'якого смаку, мабуть, краще попередньо очистити плоди слив.kak-pravilno-sdelat-domashnee-vino_2 мити фрукти категорично заборонено, оскільки на поверхні сливи знаходяться бактерії, що сприяють ферментативному процесу. Далі потрібно ємність з суслом поставити бродити в темне тепле місце на 3?4 тижні. Після перших 24 годин відстою необхідно збити утворилася мезгу. Це робиться шляхом перемішування всієї браги. Процедуру слід повторювати щодня.

Коли процес бродіння слив закінчиться, сусло можна проціджувати і переганяти з відділенням фракцій. Для отримання найбільш чистого самогону процес перегонки слід провести повторно. Безсумнівно, з слив вийде першокласний чистий самогон, адже не дарма народ балканських країн кличе сливовицю «королевою алкогольних напоїв».

Яблучна брага без застосування дріжджів

Рецепт приготування браги з яблук або яблучного соку є універсальним, оскільки з сусла в перспективі можна отримати першокласний самогон шляхом стандартної перегонки. Для питної бражки краще взяти більш якісні яблука, без кісточок і серцевин. Самогон ж, в свою чергу, можна переганяти з будь-яких плодів, не очищаючи від кісточок, головне не допускати до використання гнилих фруктів.

Рецепт твору яблучного самогону на основі браги без дріжджів полягає в застосуванні наступних інгредієнтів:

  • yablochnaya-vodka-francuzskaya-kalvados-domashnix-usloviyax-5Стиглих солодких яблук — 30 кг
  • Цукру — 4 кг
  • Чистої води — 20 л

Спочатку необхідно підготувати сировину. Для цього немиті плоди слід розрізати на рівномірні часточки, видалити з них серцевину і кісточки. Це робиться, щоб уникнути псування органолептичних властивостей яблучного напою. Потім все плоди потрібно подрібнити будь-яким доступним способом. Отримана кількість яблучного макухи і соку слід вилити в глибоку ємність, можна використовувати бідон або велику пляшку, налити туди 16 л води, а в решті 4 л розбавити цукор і теж додати в тару. Далі потрібно ретельно закупорити посудину і залишити в такому вигляді на тиждень. Але через добу потрібно перевірити брагу з яблук на наявність мезги в верхньому шарі. Якщо така утворилася, то її слід збити шляхом перемішування до появи бульбашок. Зрозуміти коли закінчиться бродіння, можна по освітленому відтінку сусла і осів осадку. Якщо процес бродіння закінчено, то брага готова до вживання або подальшої перегонки яблучного самогону за стандартною схемою.


Рецепт браги з яблучного соку практично ідентичний макухи, за винятком необхідності додавання води і цукру. Досить просто вичавити сік з яблук в тару, закупорити її ретельно і залишити в темному теплому місці на місяць. Через цей термін брагу слід відфільтрувати і двічі перегнати.

Приготування браги з винограду без дріжджів

Виноградний самогон виробляється завдяки використанню макухи від винограду, а не самих ягід, які можна задіяти в якості сировини для вина або соку. Модифікований рецепт самогону з56196707e7083 винограду полягає у використанні таких складових:

  • 30 л чистої води
  • 10 кг виноградного макухи
  • 5-10 кг цукру

Процес виготовлення простий: рецепт вимагає чіткого виконання дій і дотримань пропорцій. У підготовлену тару необхідно висипати весь виноградний Макуха, залити теплою водою і додати цукор. Температура води не повинна перевищувати 30°, оскільки природні дріжджові бактерії просто помруть. Ємність з суслом слід ретельно закупорити і залишити в теплому місці без можливості попадання сонячних променів. Після першої доби відстоювання потрібно, що утворилася мезгу виноградного сусла, перемішати до тих пір, поки не з'явиться приємний виноградний аромат і піна.

В час процесу ферментації потрібно щодня помішувати брагу протягом 30 днів. Хоча тривалість бродіння безпосередньо залежить від якості сировини, а також від продуктивності натуральних дріжджових бактерій винограду, і може варіюватися від 10 днів до одного місяця. З готової браги сміливо можна гнати виноградний самогон. Важливо не забувати, що виноградний самогон найкращої якості досягається шляхом подвійної перегонки.

Детальніше про приготування самогону з винограду в домашніх умовах →

Брага з варення без дріжджів

Що робити якщо у вас багато варення і воно починає киснути? Звичайно ж, приготувати самогон. Для цієї мети підійде абсолютно будь-яке варення з будь-яких фруктів, при цьому можна змішати різні його види. Найголовніше, щоб варення було дуже цукристим. Існують різноманітні рецепти приготування самогону з варення , як з дріжджами, так і без них. Даний рецепт цікавий тим, що замість дріжджів буде braga-iz-varenya-dlya-samogona задіяно пиво та інші інгредієнти:

  • 5 л заграв варення
  • 1 кг цукру
  • 1 л пива
  • 25 л кип'яченої води

Рецепт простий в реалізації на ділі, досить в тарі змішати 5 л варення з 1 кг цукру, додати туди пива і залити все це теплою водою 35-40°. Потім горлечко потрібно накрити марлевою тканиною або надіти рукавичку з отвором. Тару ретельно загорнути чорною тканиною і помістити в темне місце з кімнатною температурою на 10-14 днів. Впала набік Рукавичка буде означати те, що брага з варення готова і можна приступати до перегонки. Переганяти потрібно відфільтроване сусло з варення.

Самогон без сахара и дрожжей Самогон без цукру і дріжджів