Самогон з ячмінного солоду

Самогон з солоду ячменю

Солод є досить непростим компонентом. Його важко106419315 знайти, проте купити можна, якщо добре пошукати. Але є простіший спосіб його отримання — це приготування вдома.

Щоб отримати цей компонент, слід проростити ячмінь, а потім висушити. Купити ячмінь можна на ринку. Вибирайте борошнистий ячмінь, продукт з нього багатий екстрактом.

Замочування

Для приготування ячмінного солоду зерна замочують. Для початку слід його промити, злити воду з спливаючими крупинками, тому що вони зіпсовані. Процес замочування триває близько сорока годин. Як відбувається процес замочування? Візьміть води в два рази більше, ніж кількість Ваших насіння. Наприклад, на 4 кг насіння візьміть 8 л води. Під час замочування, зерно перемішують, а також кожні 12 годин змінюють воду. Після кожного зливу води залиште їх « подихати» на 2 години.

Після закінчення двох днів після замочування у них починає проростати корінець. Після того як пройшло сорок годин, замочування закінчено. У кожного насіння з'явився корінець.

Пророщування

Після зробленого починаємо пророщування. Для того щоб процес
2944760
зростання пройшов вдало, температура приміщення повинна бути 16°С.у житлових приміщеннях непросто підтримувати такий клімат. Через це пророщування ячмінного насіння буде нерівномірним, а кількість непотрібних речовин збільшиться. Під час пророщування слід перевертати їх кожні 12 годин. Тривалість становить 10 днів.

Слід постійно перевіряти розмір корінця, коли він стане в півтора рази більше довжини насіння, він буде вважатися ідеально пророщеним. Саме такий солод називають зеленим. Він дуже хороший для приготування самогону.

Сушка

Після пророщування, насіння необхідно висушити. Це робиться при 40 ° C, протягом 2 днів. Спочатку викладіть його на тканину тонким шаром, коли він злегка підсохне, можна використовувати вентилятор або духовку. У цей процес можна підключити і сушку для фруктів.

Щоб солод був придатний для приготування самогону, його потрібно додатково висушити в духовціKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA при 80°C протягом 40 хвилин.

Тепер солод слід очистити від лушпиння. Це можна робити руками, перетираючи його, а можна насипати в мішок, потім катати, поки все не очиститься. Після провіяти на вітрі.

Пересіяні готові паростки скласти в мішок, потім поставити в тепле місце на 40 днів, щоб вони повністю вистоялися.

Дроблення

Щоб подробити паростки потрібно взяти звичайну кавомолку і невеликими порціями подробити їх в борошно. У вас вийде прекрасний ячмінний екстракт.

Рецепт самогону з солоду ячменю

Інгредієнти для приготування:

  • Ячмінь 2,5 кг
  • Цукор 4 кг
  • Вода 23 л

Вихід готового продукту приблизно 30 л.

Відповідна температура для бродіння становить 25°С.якщо цього не дотримуватися, тоді не буде бродіння і брага закисне. Наполягати її необхідно протягом одного тижня. Готовність перевіряється на смак, брага не повинна давати солодкість.

Спосіб приготування

Подрібнений в борошно солод пересипають у велику каструлю, заливаютьhqdefault гарячою водою, перемішують. Отримана маса не повинна містити грудки. Все це нагрівають на сильному вогні до 70° С.коли суміш буде внизу, а світла вода нагорі, рідина необхідно остудити. У остигнула до кімнатної температури суміш додайте цукор, перемішайте. Потім щільно накрийте кришкою з гідрозатворів. Поставте каструлю в тепле місце, температура повинна бути, 18°з, в іншому випадку бродіння припиниться.

Коли брага готова, її необхідно процідити і перегнати два рази. Весь процес займає тиждень, якщо брага не дозріла, тоді в приготуванні була помилка.

Більше рецепт самогону з ячменю →

Рецепт самогону з цукру з зеленим солодом

Інгредієнти

  • Цукор 3 кг
  • Зелений злаковий продукт 1,2 кг (можна брати зерна навпіл, ячменю і кукурудзи)
  • Дріжджі 300 г
  • Вода 15 л

Спочатку пророщуємо качани, поки паросток не буде розміром з насіння44671732.pt417j5uoz (пророщений злак називають зеленим). У каструлю заливаємо воду 40 ° C приблизно 70% від покладеного обсягу. Всипаємо третю частину цукру і добре розмішуємо, потім додаємо дрібно розкришені дріжджі і подрібнений на кавомолці зелений пророщений ячмінь в затор. Все добре змішати, поставити в тепле місце на 3 години.

Коли суміш почне булькати, додати цукор, що залишився і воду у вигляді сиропу з температурою 30°С.після цього брага готова. Тепер вона повинна бродити 5 днів при 27 ° С.

Після закінчення 5 днів брагу необхідно освітлити . Для цього, охолоджувати її до 5°C приблизно протягом двох днів. Коли осад буде внизу, злийте акуратно рідина. Коли процес освітлення пройдено, можна гнати самогон. Краще перегнати два рази.

Рецепт самогону без солоду, з кукурудзи, як основа для бурбона

Інгредієнти

  • Насіння кукурудзи 10 кг
  • Вода 20 л
  • Дріжджі 500 г
  • Цукор 1 кг

Подрібніть кукурудзу і пересипте в каструлю, залийте окропом. Поставте каструлю в тепле місце, нехай охолоне до 30°С.потім, додати цукор, дріжджі і добре перемішати. Готову суміш слід накрити кришкою з гідрозатворів, поставити в тепле місце для бродіння на 5 днів. Після цього процідити, перегнати. Це найпростіший рецепт основи бурбону.

Основу для самогону можна брати будь-яку — брага вийде з ячменю, кукурудзи, гороху та ін.

Сусло на основе ячменного солода | самогон. Сан Саныч. Сусло на основі ячмінного солоду | самогон. Сан Санич.