Як приготувати перцеву настоянку

Настоянка з пекучого перцю — це дуже корисний для здоров'я міцний напій (в помірних кількостях). У перці чилі містяться речовини, які роблять благотворний вплив на організм.

Корисні властивості

Вживання кайенського перцю стимулює травлення і дозволяє підтримувати правильну перистальтику кишечника. Крім того, в своєму складі він містить компоненти, які прискорюють обмін речовин, стимулюють кровотворення, знижують рівень холестерину. Ще перець чилі є легким сечогінним засобом і сприяє зниженню ваги. Вживання його всередину призводить до нормалізації мозкового кровообігу і знижує ризик розвитку атеросклерозу. Настоянка на перці добре допомагає при таких захворюваннях як ГРВІ, ангіна, бронхіт, астма.  Вважається, що Чилі дозволяє уповільнити зростання злоякісних окайенский перец бразований. Особливо він корисний при онкології яєчників у жінок.

Як приготувати кулінарні настоянки з гострого перцю

Коли перцівки готуються в домашніх умовах, в деяких випадках доведеться зіткнутися з помутнінням готового продукту. Муть дає сам перець чилі і порошкоподібні спеції. По-друге, осад дає мед, який є важливим компонентом багатьох перцевих напоїв. До його складу входять різні домішки і залишки воску. Звичайно, в результаті хочеться отримати не тільки смачний, але і красивий візуально продукт. Вихід тут тільки один — фільтрувати, відстоювати, декантувати.

Класична перцівка

Щоб зробити настоянку, потрібно взяти 1 стручок перцю чилі і 5 горошин чорного, 1 ст.л меду, 3 гвоздики. Дані компоненти потрібно змішати і залишити в темряві на 7 діб. Потім необхідно відфільтрувати і можна вживати в їжу.

Пряна перцівка

Зробити її можна так. Взяти 2 л горілки або спирту (50%), 3-4 стручки чилі, 1 ст.л сухої паприки і укласти в ємність для настоювання. Додати за смаком чорного перцю горошком, цедри лимона, кориці і ванілі. У перці чилі слід ножем виконати отвори. Наполягати продукт потрібно тиждень, регулярно струшуючи. Коли підійде термін, необхідно відфільтрувати напій і залишити ще на 2 доби. Потім потрібно зняти продукт з осаду за допомогою трубки і можна вживати.

Швидкий перець

перцовкаНастоянку кайенського перцю можна зробити дуже швидко. Потрібно взяти 0,5 л горілки, додати до неї 3 Чилі (порізати ножем кільцями або півкільцями) і 0,5 ст.л меду.  Наполягати 2 доби, після чого можна вживати.

Перець з часником

Зробити таку настоянку не складно. Потрібно в 1 л горілки помістити 2 Чилі, 4 зубчики часнику, кріп і петрушку по 1 гілочці. Наполягати 1 тиждень. Даний настій дуже корисний при простудних захворюваннях. Його також можна використовувати для компресів і розтирань.

Перцівка за годину

Взяти 1 кайенский перець, вичистити від насіння, помістити в 100 мл води, додати 1 ч.л паприки шматочками і томити на повільному вогні 10 хв. Потім змішати отриманий відвар з 1 пляшкою 50% самогону або спирту, дати настоятися 1-2 години.

Вогненна зелена змія

Щоб зробити настоянку, потрібно взяти 2 зелених чилі, 1 л хорошою самогонки (50%), свіже листя смородини, по 3 горошини запашного, білого і чорного перців, по 3 зернятка коріандру з кардамоном, трохи кориці. Всі компоненти необхідно змішати і настояти 7-10 діб. Потім процідити і залишити ще на 10 днів. Потім додати 2 ч.л підігрітого світлого меду і настоювати ще 1 тиждень. Коли з'явиться осад — декантувати. Напій повинен мати цікавий ніжно-зелений колір.

Сльози Люцифера

Для приготування настоянки знадобляться: 1 літр злакової самогонки високого ступеня очищення, 2-3 шт Чилі, по 3 горошини будь-яких перців, які є в будинку, 1 ст.л сухої паприки шматками, 1 парасольку гвоздики, 1 шматочок кориці. Для приготування сиропу потрібні будуть: ваніль, цукор, сік лимона. Перці чилі слід порізати уздовж, видаливши насіння і перетинки, покласти в ємність разом з іншими компонентами і залити все самогонкою. Настоюватися напій повинен 10-14 діб. Якщо до цього терміну смакнастойка из перчика стане занадто пекучим, Чилі потрібно прибрати. Після закінчення настоювання продукт слід відфільтрувати. Потім приготувати концентрований сироп — інгредієнти помістити в невелику кількість води, довести до кипіння, томити 10-20 хв.потім додати його по чайній ложці в настій (до оптимального смаку). Напій слід наполягати ще 2 тижні.

Детальніше про те, як з самогону зробити перцівку →

Настоянка пекучого перцю в медицині і косметології

Препарати і настої на базі гострого перцю стимулюють ріст волосся і зміцнюють нігті. Медичну настоянку використовують як зовнішній засіб для компресів і розтирань, а також як внутрішнє при застудах і для поліпшення травлення. Настій має виражені бактерицидний і аналгезуючий ефекти. Його додають в деякі креми, скраби, маски і мазі.


Гострий перець також застосовується в косметології. Він укрепляюще діє на шкірні покриви. З Чилі виробляють різні гелі для масажу. Існують навіть перцеві пластирі, які є прекрасним засобом від целюліту. Перець глибоко проникає в шкірні покриви, добре їх прогріваючи.

Перцівка при випаданні волосся

Настоянка гострого кайенського перцю — це дуже ефективний засіб проти випадіння волосся. Звичайно, вікове облисіння вона зупинити не зможе, але відмінно справляється з різними тимчасовими і сезонними порушеннями. Перцівка активує кровообіг і пробуджує пригнічені волосяні фолікули. Її благотворний вплив на волосяний покрив пов'язано з сильним зігріваючим ефектом. Після такого струсу цибулини волосся швидко приходять в норму.

Застосовують перцівку наступним чином. Настоянку потрібно розвести теплою водою до потрібної консистенції, нанести на корені волосся і шкіру голови, утеплити рушником, щоб етиловий спирт неперцовая маска для волос випарувався передчасно. Тримати препарат на голові слід не менше 30 хв.

Коли є побоювання не протримати маску необхідний період часу або перепалити шкірні покриви, то потрібно міняти її консистенцію. Починати слід з пропорції 1: 5. Маска повинна палити сильно, але терпимо. Коли печіння піде на спад, перцевий настій можна змити. Найбільш підходящу концентрацію слід підбирати дослідним шляхом. Мінімальна кількість втирань перцівки — 1 раз в тиждень. Краще проводити лікування курсами, роблячи перерви. Запорукою його успіху є системний підхід.

Приготувати настоянку на перці для волосся можна самостійно в домашніх умовах. Для цього знадобиться 100 мл медичного спирту і 1 шт кайенского перцю. Останній слід добре вимити і подрібнити. Потім змішати зі спиртом в скляній тарі. Кайенский перець витримати 7 діб із закритою кришкою в темному місці. Потім настій потрібно обов'язково процідити, так як з часом подразнюючу дію Чилі буде тільки зростати. Настоянку необхідно розбавити 0,75-1 л чистої води. Кінцеве її кількість буде залежати від індивідуальної чутливості. Детальніше про те, як зробити перцівку в домашніх умовах →

Є кілька порад щодо застосування настоянки. Близько 3 днів після сеансу втирання шкіра голови може залишатися роздратованою. Потрібно намагатися менше її травмувати засобами укладання і жорсткими гребінцями. Не слід також робити хімічні завивки і виконувати фарбування волосся. Під час нанесення і змивання не можна допускати попадання настою на слизові. Особливо потрібно берегти очі. Виконувати процедуру бажано в целофанових рукавичках.

Маска из перцовой настойки для волос Быстрый рост волос Маска з перцевої настоянки для волосся швидкий ріст волосся